VisumBuitenland.be is één van de grootste full-service visumbureaus van de Benelux. Met een professioneel team van ervaren visumspecialisten zetten we ons elke dag in om reizigers optimaal te ondersteunen bij het verkrijgen van de juiste reisdocumenten. Dat doen we op een laagdrempelige manier, zodat het voor iedereen eenvoudig wordt om te voldoen aan de visumregels van het land van bestemming.


Visumprocedures lijken soms nodeloos ingewikkeld

Het aanvragen van een visum kan een behoorlijk gepuzzel zijn. Er bestaan erg veel verschillende soorten visums en aanvraagprocedures. Sommige visums moeten persoonlijk worden afgehaald bij een consulaat of ambassade, sommige kunnen pas verkregen worden na aankomst, en sinds enkele jaren kunnen bepaalde visumtypes, onder strikte voorwaarden, geheel online worden aangevraagd. Welk visumtype noodzakelijk is, hangt af van onder meer de reisplannen de nationaliteit en het reisverleden van de reiziger. Aan elk visumtype zijn andere regels verbonden. Het is belangrijk om te voldoen aan alle voorwaarden van het aangevraagde visum, anders kan een reis compleet in duigen vallen.

Correcte visum informatie

Op het internet is heel veel geschreven over visums; door reisbureaus, visumbureaus, bloggers en vele andere websites. Vaak met de beste bedoelingen. Maar veel van die informatie is nodeloos ingewikkeld, achterhaald, onvolledig of simpelweg onjuist. Zelfs de officiële websites van veel overheden, consulaten en ambassades laten niet zelden te wensen over op het gebied van duidelijkheid en volledigheid.


Bovendien informeren de officiële websites van veel overheden niet in de moedertaal van de reiziger. Ambassades en consulaten zijn over het algemeen matig (en soms zelfs geheel niet) bereikbaar voor vragen en problemen. Telefoonnummers komen dan uit bij bandjes en e-mails blijven onbeantwoord. Ook hekelen reizigers vaak de noodzaak om een bezoek te brengen aan een ambassade of consulaat in Den Haag voor een interview of het afgeven of ophalen van documenten.

Dit alles resulteert bij veel reizigers in grote frustraties en de behoefte aan heldere informatie van een betrouwbare bron, ondersteuning bij de aanvraagprocedures en een klantvriendelijke helpdesk voor mogelijke problemen en onbeantwoorde vragen.


VisumBuitenland.be biedt een eenvoudige oplossing

VisumBuitenland.be voldoet in de behoefte van reizigers om hun visumaanvraag op een snelle en eenvoudige manier in te kunnen dienen. VisumBuitenland.be helpt. Dat doen we door:

 • Duidelijke en betrouwbare informatie te bieden, in de moedertaal van de reiziger
 • Eenvoudige aanvraagformulieren te bieden, met uitleg bij elke stap in het proces
 • Een spoed-koeriersdienst te bieden voor fysieke visums, in overleg zelfs “Same Day”
 • Alle ingevulde aanvraagformulieren te controleren op veelvoorkomende fouten
 • De kwaliteit van alle aangeleverde documenten handmatig te controleren
 • Te verifiëren of ingevulde paspoortgegevens overeenkomen met de paspoortscans
 • Direct proactief contact op te nemen met de reiziger indien een fout wordt gevonden
 • Controles bij spoedaanvragen ook buiten kantooruren uit te voeren
 • Meer veilige betaalmethoden te bieden dan de meeste overheden en consulaten
 • Adequate ondersteuning te bieden bij problemen, per e-mail en telefonisch (24/7)
 • Reizigers goed te informeren over de voortgang van hun aanvraag, per e-mail en sms
 • Vertrouwelijke gegevens zorgvuldig te verwerken, geheel conform de AVG (privacywetgeving)
 • Het volledige aankoopbedrag te restitueren indien een aanvraag wordt afgewezen

Een handige ophaal- en bezorgdienst

Voor visums die in het paspoort van de reiziger moeten worden aangebracht verzorgt VisumBuitenland.be indien gewenst ook de logistiek. Daardoor hoeft de reiziger niet langer zelf naar het consulaat te komen en daar in de rij plaats te nemen. We halen het paspoort desgewenst thuis op, en retourneren het een paar dagen later met aangebracht visum.

Het belang van snelle en zorgvuldige controles

Elk jaar missen vele honderden reizigers hun vlucht omdat ze pas op het vliegveld merken dat ze hun paspoortnummer niet correct hebben ingevuld in een visum-aanvraagformulier. Bijvoorbeeld de letter o en het cijfer 0 worden vaak door elkaar gehaald en verkeerd ingevuld. Alle aanvragen die via VisumBuitenland.be worden ingediend, worden automatisch op deze fout gecontroleerd, waardoor we al vele reizigers van grote problemen tijdens hun reis hebben behoed.

Handige zorgvuldige controles

Wordt bij een aanvraag ook een paspoort aangeleverd, of een kopie of scan daarvan? Dan controleren we alle ingevulde paspoortgegevens op fouten, dus het gehele paspoortnummer, de datum van afgifte en de verloopdatum van het paspoort, de geboortedatum en alle voor- en achternamen van elke reiziger. Bij spoedaanvragen gebeurt dit zelfs buiten kantooruren, zodat het visum zo snel mogelijk kan worden toegekend.

Oordeelt onze visumspecialist dat aangeleverde bestanden van onvoldoende kwaliteit zijn, of wordt vermoed dat een aanvraagformulier onjuist of onvolledig is ingevuld? Dan wordt direct actief contact gezocht met de reiziger, afhankelijk van de urgentie per telefoon, sms of e-mail. Zo kan de aanvraag snel worden gecorrigeerd, nog voordat de consulaire visumprocedure in gang wordt gezet.

De zorgvuldige controles van alle aanvragen door onze visumspecialisten hebben gezorgd voor een enorme reductie van het aantal afgekeurde visumaanvragen. Hierdoor kunnen we zelfs het beleid voeren het volledige aankoopbedrag, inclusief de consulaire kosten, te restitueren in het zeldzame geval dat een aanvraag alsnog wordt afgekeurd. Behalve het verkleinen van de kans op afkeuring hebben de controles ook het voordeel dat er kostbare tijd wordt bespaard, omdat niet hoeft te worden gewacht totdat de immigratiedienst de fout opspoort en de aanvraag afkeurt. Daarmee gaan vaak alleen al snel enkele dagen verloren, waardoor een nieuwe aanvraag niet altijd meer op tijd had kunnen worden verwerkt.

Een gestroomlijnde dienstverlening

VisumBuitenland.be verwerkt dagelijks grote hoeveelheden visumaanvragen. We leveren namelijk niet alleen rechtstreeks aan consumenten, maar achter de schermen ook voor grote zakelijke partijen, alsmede namens grote reisbureaus, zoals D-reizen. Omdat we met grote volumes werken, hebben we de mogelijkheid om alle processen volledig te stroomlijnen. Voeren immigratiediensten wijzigingen door in hun consulaire procedures? Dan passen we onze diensten daar direct op aan. Onze visumspecialisten zorgen ervoor dat alle aanvragen met de grootst mogelijke zorg in behandeling worden genomen. Ook houden we elke aanvraag vanaf het moment van indienen tot het moment van toekenning scherp in de gaten. Dat geeft rust en een veilig gevoel.

Dienstverlening

Een veilige verwerking van gevoelige informatie

Om een visum aan te kunnen vragen moet veel gevoelige informatie worden aangeleverd. Zo moeten verschillende persoonsgegevens worden ingevuld, alsmede reisgegevens en soms zelfs een kopie van een paspoort worden verstrekt. Het is aan te raden om dit niet te doen via websites die geen sterke technische beveiliging hebben. VisumBuitenland.be werkt vanzelfsprekend met veilige SSL-certificaten, maar voldoet ook aan de privacywetgeving, waaronder de recentelijk ingevoerde Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). Persoonsgegevens worden waar mogelijk middels encryptie versleuteld en veilig opgeslagen op servers binnen de Europese Unie. Enkele dagen nadat het aangevraagde visum is toegekend worden alle niet-noodzakelijke gegevens automatisch gewist en overige gegevens waar mogelijk geanonimiseerd, zodat ze niet meer tot een persoon te herleiden zijn. VisumBuitenland.be heeft zich bij de GDPR-compliance laten bijstaan door het gerenommeerde internationale advocatenkantoor TaylorWessing. Meer informatie over de beveiliging van onze website en uw gegevens vindt u in ons privacy beleid.


Hulp bij vragen en problemen

Reizigers die ondanks onze talrijke informatiepagina’s, waaronder ook de veelgestelde vragen en antwoorden, nog vragen of problemen ervaren omtrent hun visumaanvraag, kunnen geheel kosteloos en vrijblijvend contact opnemen met het Visum Support Center van VisumBuitenland.be. Indien mogelijk wordt aangeraden een vraag of probleem per e-mail kenbaar te maken. In geval van nood kan tevens 24 uur per dag contact worden opgenomen met onze telefonische helpdesk.

Samen sterk
Beoordelingen

Het resultaat: een torenhoge klantwaardering 
Nadat de visumprocedure is doorlopen vragen we reizigers of ze tevreden zijn over onze verwerking van de visumaanvraag. Inmiddels hebben we meer dan duizend beoordelingen ontvangen en daaruit blijkt dat onze diensten gemiddeld met een 9,4 beoordeeld worden.Team VisumBuitenland.be staat voor u klaar

Het team van VisumBuitenland.be bestaat voornamelijk uit visumspecialisten. Onze visumspecialisten zijn opgesplitst in een afdeling voor de ondersteuning van aanvragen voor fysieke aanvragen en een afdeling voor elektronische visums. Naast de visumspecialisten beschikt VisumBuitenland.be ook over een eigen development-team. Door gebruik te maken van inhouse developers, hebben we de volledige controle over onze dienstverlening en kunnen we razendsnel inspelen op veranderingen in behoeftes en consulaire procedures. Tot slot bestaat het team van VisumBuitenland.be uit accountmanagers, die verantwoordelijk zijn voor de contacten en partnerships met grootzakelijke klanten, waaronder organisaties met veel reizend personeel, en reisbureaus.

Uw visum