Visum India aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor India

Reist u als toerist of zakenreiziger naar India? Dan moet u vooraf een visum aanvragen. Dat kan eenvoudig online, met een Nederlandstalig aanvraagformulier. De kosten bedragen € 59,95 (zie specificatie) per visum.

Bekijk video met uitleg

Hoe u het e-visum India kunt aanvragen

1. Visum aanvragen

Visum India Aanvragen

Dien uw visumaanvraag in via het Nederlandstalige online aanvraagformulier.

2. Online betalen

Online afrekenen

Betaal de kosten van het visum veilig met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Printen en meenemen

Visum via e-mail

Print het visum dat u per e-mail ontvangt en neem het mee op reis naar India.

Informatie over het visum India

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar India? Alle toeristen en zakenreizigers met de Nederlandse nationaliteit moeten voor vertrek een visum India aanvragen. Hetzelfde geldt voor reizigers met de nationaliteit van een ander Europees land, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Ook voor minderjarige kinderen moeten visa worden aangevraagd. Sinds enige jaren hoeft u voor een visumaanvraag geen bezoek meer te brengen aan een consulaat of ambassade van India. De aanvraag kan geheel online worden ingediend. Het visum India wordt na toekenning per e-mail toegestuurd. U hoeft het alleen te printen en mee op reis te nemen.

Wat voor visum heb ik nodig? Als u naar India reist voor een vakantie of een zakenreis, dan kunt u gebruikmaken van een elektronisch visum. Dit zogenaamde ‘e-visum India’ kent de laagste kosten en de snelste levertijd. Toeristen kunnen gebruikmaken van de ‘e-Tourist’-variant en zakenreizigers van de ‘e-Business’-variant. Beide elektronische visa kunnen met hetzelfde online formulier worden aangevraagd. U kunt het e-visum India hier direct aanvragen.

Wilt u langer in India verblijven dan de geldigheidsduur van het e-visum? Of voldoet u niet aan de voorwaarden? Alleen dan is het noodzakelijk om een fysiek visum aan te vragen, dat door een consulaire medewerker in uw paspoort wordt aangebracht. Houd daarvoor rekening met hogere kosten en langere levertijden.

Uitleg geldigheid visum

Geldigheidsduur van het e-visum India
U kunt bij het aanvragen van uw e-visum India kiezen uit verschillende mogelijkheden. U kunt een toeristenvisum aanvragen met een maximale verblijfsduur van 30 dagen (€ 59,95) of 90 dagen (€ 84,95). Of een zakenvisum met een maximale verblijfsduur van 180 dagen (€ 139,95). Met de varianten waarmee u 90 of 180 dagen aaneengesloten in India mag verblijven, mag u het land binnen een jaar na toekenning van het visum een onbeperkt aantal keer inreizen. Lees meer uitleg over de geldigheidsduur van uw visum.Voorwaarden van het visum India

Reist u naar India voor een vakantie of zakenreis? Dan moet u zich houden aan de regels en voorwaarden die de immigratiedienst oplegt aan het gebruik van een toeristisch of zakelijk visum. Voor de meeste reizigers zal dit geen probleem zijn. Toch is het belangrijk om te controleren of u ook voldoet aan de volgende voorwaarden.

  • Uw paspoort moet bij aankomst in India nog minimaal zes maanden geldig zijn en twee lege pagina’s bevatten.
  • U moet zich houden aan de coronamaatregelen in India, controleer die nogmaals net voordat u op reis gaat.
  • U moet al voor vertrek naar India een ticket hebben geboekt voor een doorreis of terugreis.
  • U moet kunnen aantonen dat u voldoende financiële middelen bezit om uw gehele reis te kunnen bekostigen.
  • Was u in de zes dagen voor aankomst in een risicoland voor gele koorts? Dan moet u daartegen gevaccineerd zijn.
  • U mag per vliegtuig alleen arriveren via de luchthavens van Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Bhubaneshwar, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Port Blair, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi of Visakhapatnam.
  • U mag per cruiseschip alleen in India arriveren via de havens van Cochin, Goa, Mangalore, Chennai en Mumbai.
  • U mag het land ook verlaten via andere locaties, zie daarvoor de pagina met alle visumvoorwaarden.
  • U mag geen bezoek brengen aan enkele beschermde regio’s in de noordoostelijkste punt van India, ten noorden en oosten van Bangladesh. Het gaat hierbij om Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland en Sikkim. Wilt u daar toch naartoe? Dan kunt u daarvoor een speciale uitzondering aanvragen.
  • U mag geen journalistieke werkzaamheden of activiteiten voor een NGO uitvoeren.

Online uw visum India aanvragen

Het visum India aanvragen doet u eenvoudig met een online aanvraagformulier. Het invullen van dit Nederlandstalige formulier neemt meestal niet meer dan vijftien minuten in beslag. Na het invullen voldoet u de kosten van het visum India. Die bedragen in totaal € 59,95 per persoon. Betalen kan veilig en vertrouwd met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Ten slotte levert u een pasfoto en paspoortscan aan, voor elke reiziger waarvoor u een visum India wilt aanvragen. Zakenreizigers moeten daarnaast een visitekaartje en een uitnodigingsbrief aanleveren. Deze documenten kunt u eenvoudig digitaal uploaden, bijna alle bestandsformaten worden geaccepteerd.

Uw visumaanvraag wordt handmatig gecontroleerd op invul- en aanleverfouten. Allereerst controleert een Nederlandstalige visumspecialist het door u ingevulde aanvraagformulier op veelvoorkomende invulfouten. Vervolgens wordt gecontroleerd of de door u aangeleverde documenten aan de vereisten voldoen, en overeenkomen met de gegevens die u in het aanvraagformulier heeft ingevuld. Wordt er een invul- of aanleverfout gevonden? Dan wordt direct contact met u opgenomen, zodat uw aanvraag nog op tijd kan worden gecorrigeerd en verwerkt. Is alles in orde? Dan wordt uw visumaanvraag ter beoordeling voorgelegd aan de immigratiedienst in India.

Uw visum India wordt gemiddeld na 7 dagen toegekend, en bij spoed meestal binnen 24 uur. Hierbij wordt gerekend vanaf het moment dat u alle documenten in goede orde hebt aangeleverd. Heeft u het visum India met spoed nodig? Dan kunt u in het aanvraagformulier de optie ‘Spoedlevering’ aanvinken. Spoedaanvragen worden sneller gecontroleerd op invul- en aanleverfouten, ook buiten kantooruren. Hiervoor wordt een toeslag gerekend van € 17,50 per visum. Ook een bij een spoedaanvraag is de totale levertijd afhankelijk van drukte bij de immigratiedienst. Gemiddeld worden spoedaanvragen al na 24 uur goedgekeurd.

Ontvang het e-visum per e-mail, print het uit en neem het mee op reis. Bewaar het in uw handbagage, zodat u het tijdens uw reis kunt laten zien. U kunt hier een voorbeeld bekijken van het e-visum India. Heeft u nog vragen? Lees dan verder op de pagina met veelgestelde vragen met antwoorden over het visum India.

Samenvatting

Miniatuur video visum
Reisdoel Voor uw vakantie of zakenreis
Geldigheid Double-entry 30 dagen
Multiple-entry 365 dagen
Verblijf Double-entry 30 dagen
Multiple-entry 90 dagen
Levertijd Normaal: gemiddeld 7 dagen
Spoedlevering: gemiddeld 24 uur
Kosten € 59,95 (double-entry, zie specificatie) of € 84,95 (multiple-entry)
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum voor India

 317 mensen beoordelen het visum India met een 9,4 /10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,36 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.