Visum Indonesië aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Indonesië

Voor een reis naar Indonesië is sinds 2020 altijd een visum nodig. U kunt het visum voor Indonesië online aanvragen met een Nederlandstalig formulier. De kosten bedragen € 89,95 per persoon (zie specificatie).

Hoe kan ik mijn visum voor Indonesië aanvragen?

1. Formulier invullen

Visum Indonesië aanvragen

Vul in enkele minuten het digitale aanvraagformulier voor het visum Indonesië in.

2. Kosten voldoen

Visums online afrekenen

Betaal uw visumaanvraag veilig en snel met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Visum ontvangen

Visum via e-mail

Na toekenning wordt het officiële visum onmiddellijk per e-mail naar u toegestuurd.

Uitleg visum Indonesië

Heb ik een visum voor Indonesië nodig? Iedereen die in 2023 of 2024 naar Indonesië wil reizen heeft daarvoor een visum nodig. De enige uitzondering hierop geldt voor reizigers uit enkele Aziatische landen. Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan heeft u voor een bezoek aan Indonesië altijd een visum nodig. Dit geldt ook voor reizigers uit alle andere Europese landen en het Verenigd Koninkrijk. Ook minderjarige kinderen moeten over een geldig visum beschikken om Indonesië te mogen betreden.

Hoe kan ik het visum aanvragen? Indonesië heeft in 2022 een zogeheten e-visum geïntroduceerd. Dit visum kan online worden aangevraagd. Dit doet u door een online formulier in te vullen en digitaal enkele documenten aan te leveren. Na toekenning ontvangt u het visum per e-mail in de vorm van een pdf-document. U moet het visum printen, aangezien u het bij aankomst in Indonesië moet kunnen tonen. Het is ook mogelijk om het visum bij de Indonesische ambassade of na aankomst op het vliegveld aan te vragen. Het indienen van een online aanvraag is in de meeste gevallen echter de eenvoudigste manier om het visum te verkrijgen.

Voor reizen naar Indonesië is altijd een visum nodig

Voorheen was een kort verblijf mogelijk zonder visum
Tot 2020 konden reizigers uit Nederland, België en een aantal andere landen voor een verblijf van maximaal 30 dagen zonder visum naar Indonesië reizen. Vanaf 2020 is het voor reizigers van deze nationaliteiten echter ook voor korte verblijven verplicht om een visum te hebben. Aangezien het visum Indonesië inmiddels online kan worden aangevraagd, is het nog steeds erg eenvoudig om eilanden zoals Bali, Java of Lombok te bezoeken.


Geldigheid en verblijfsduur

Via deze website kunt u twee varianten van het visum Indonesië aanvragen. De eerste variant staat een verblijf toe van maximaal 30 dagen en is vanaf de dag van uitgifte 90 dagen geldig. Dit laatste betekent dat u binnen 90 dagen na ontvangst van het visum in Indonesië moet arriveren. Ongeacht wanneer u precies in Indonesië aankomt gedurende deze 90 dagen, mag u altijd 30 dagen in het land doorbrengen. Dit geldt dus ook als de geldigheid van uw visum verloopt terwijl u in Indonesië bent. Zolang u binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen in het land aankomt, mag u er 30 dagen blijven. Houd er rekening mee dat u met het visum één keer naar Indonesië mag reizen. Als u het land uitreist, heeft u voor een eventuele volgende reis dus altijd een nieuw visum nodig.

De tweede variant van het visum Indonesië is geschikt voor langere reizen. Dit visum staat namelijk een verblijf van maximaal 60 dagen in het land toe. Ook voor deze variant van het visum geldt dat u binnen 90 dagen na uitgifte in Indonesië moet arriveren. Als u binnen deze 90 dagen in Indonesië aankomt, mag u vervolgens altijd maximaal 60 dagen in het land verblijven. Zodra u Indonesië weer verlaat, verloopt de geldigheid van het visum. U mag het land dus niet opnieuw met hetzelfde visum inreizen.

Voorwaarden voor het gebruik van het visum

Als u met een visum naar Indonesië wilt reizen, moet u rekening houden met een aantal voorwaarden. Om in aanmerking te komen voor het online aan te vragen visum, moet u zowel op het moment dat u de aanvraag indient als gedurende uw gehele verblijf in Indonesië aan alle voorwaarden voldoen. Het gaat hierbij om de volgende voorwaarden:

  • U moet de nationaliteit hebben van een EU-land, zoals Nederland of België. Ook reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland komen in aanmerking voor het visum, net als reizigers uit een aantal andere landen.
  • U moet een regulier paspoort hebben dat op het moment van aankomst in Indonesië nog minstens 6 maanden geldig is. Met een noodpaspoort of verblijfsdocument kan geen visumaanvraag worden ingediend.
  • Op het moment van aankomst in Indonesië moet u al een ticket voor uw terug- of doorreis vanuit het land kunnen tonen.
  • Uw reisdoel mag toeristisch of zakelijk zijn. U mag niet in loondienst treden bij een Indonesische werkgever of optreden als spreker bij evenementen in Indonesië.
  • U moet kunnen aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om uw gehele verblijf in Indonesië te kunnen bekostigen.

Het visum Indonesië aanvragen

Als u aan alle voorwaarden voldoet, kunt u het visum voor Indonesië online aanvragen. De aanvraagprocedure bestaat uit drie eenvoudige stappen die volledig digitaal kunnen worden voltooid.

  • Het online formulier invullen. Allereerst vult u het online aanvraagformulier in. In dit formulier wordt gevraagd naar uw contactgegevens, paspoortgegevens en enkele gegevens met betrekking tot uw reis. Vul het formulier zorgvuldig in, zodat de keuring van uw visumaanvraag soepel verloopt.
  • De betaling voldoen. Na het invullen van het aanvraagformulier voldoet u de betaling voor uw aanvraag voor het visum Indonesië. U heeft daarbij de keuze uit verschillende veilige betaalmethodes, waaronder iDEAL, Bancontact, creditcard of PayPal.
  • De benodigde documenten digitaal aanleveren. Tot slot wordt u gevraagd een aantal documenten aan te leveren. Ook deze stap kan eenvoudig online worden voltooid. Zorg ervoor dat u een digitale pasfoto en een digitale kopie van uw paspoort heeft opgeslagen op de computer, laptop of smartphone waarmee u de aanvraag indient.

Nadat u uw aanvraag heeft ingediend controleren de Nederlandstalige visumspecialisten van VisumBuitenland.be het door u ingevulde formulier en de door u aangeleverde documenten. Is alles in orde? Dan wordt uw aanvraag doorgestuurd naar de immigratiedienst in Indonesië, die de beslissing neemt over het al dan niet toekennen van uw visum. Zodra uw visum is toegekend, ontvangt u het per e-mail. U kunt uw visum vervolgens zelf downloaden om het te printen en mee te nemen op reis naar Indonesië.

Samenvatting visum Indonesië

Reisdoel Toerisme of zaken
Geldigheid 90 dagen
Verblijf Maximaal 30 dagen of maximaal 60 dagen
Levertijd Normaal: gemiddeld 2 weken
Spoed: gemiddeld 6 werkdagen
Kosten € 89,95 per reiziger (zie specificatie)
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Ervaringen met het visum voor Indonesië

279 mensen beoordelen het visum met een 9,4/10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Indonesië. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (60 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 60 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 29,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Indonesië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.