Visum Indonesië aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Indonesië

Reist u naar Indonesië voor een verblijf van meer dan 30 dagen? Dan is een visum aanvragen verplicht. Het visum Indonesië kan eenvoudig via deze website worden aangevraagd en kost €79,95.

Hoe kan ik mijn visum Indonesië aanvragen?

1. Formulier invullen

Visum Indonesië aanvragen

Vraag het visum Indonesië aan met het online formulier en betaal veilig met iDEAL, PayPal, Bancontact of creditcard.

2. Paspoort aanleveren

Visums online afrekenen

Lever uw paspoort en overige documenten bij ons aan; dat kan per aangetekende post of met een koeriersdienst.

3. Visum ontvangen

Visum via e-mail

Na toekenning kunt u het paspoort met visum Indonesië weer ophalen of aangetekend of per koerier laten bezorgen.

Uitleg visum Indonesië

Heeft u de Nederlandse nationaliteit en reist u voor langer dan 30 dagen naar Indonesië? Dan heeft u een visum nodig. Dit geldt voor reizigers van alle leeftijden; dus ook voor minderjarige kinderen. Het aanvragen van een visum voor Indonesië via het consulaat kan ingewikkeld en complex zijn. Het visum kan echter ook online worden aangevraagd, via het digitale aanvraagformulier op deze website. U hoeft dan geen bezoek te brengen aan een consulaat of ambassade. Wel moet u uw paspoort aanleveren, dat kan per aangetekende post of koerier. Het visum wordt dan voorzien van visum Indonesië en geretourneerd.

Wat voor visum heb ik nodig? Er zijn zakelijke- en toeristenvisums voor Indonesië, beide varianten kunnen eenvoudig online worden aangevraagd. De toeristische variant is geschikt voor één reis naar Indonesië van maximaal 60 dagen. Zakenvisums kunnen worden aangevraagd voor één reis (single entry) of een onbeperkt aantal reizen binnen een jaar (multiple entry). Blijft u minder dan 30 dagen in Indonesië? Dan heeft u helemaal geen visum nodig.

Het visum Indonesië verkrijgen zonder zelf naar het consulaat te reizen

Het visum Indonesië verkrijgen zonder zelf naar het consulaat te reizen
De online aanvraagprocedure maakt het mogelijk het visum voor Indonesië te verkrijgen zonder tweemaal naar het consulaat te reizen. Omdat het visum wordt aangebracht in het paspoort van de reiziger dient het paspoort van elke reiziger te worden aangeleverd. Dat kan eenvoudig per aangetekende post of koerier. Na toekenning wordt het paspoort weer geretourneerd. Indien gewenst kan het paspoort met aangebracht visum ook worden opgehaald bij onze servicebalie op Schiphol.


Levertijden en spoedprocedure

Visums voor Indonesië worden altijd binnen 9 werkdagen toegekend. De levertijd gaat in vanaf de dag nadat alle gegevens en documenten, waaronder het paspoort, zijn aangeleverd. Op de dag van toekenning kan het paspoort worden geretourneerd op de door u geselecteerde wijze. Bij een aangetekende verzending zal het de eerstvolgende werkdag worden bezorgd. Kiest u voor een koeriersdienst, dan is levering soms nog mogelijk op de dag van toekenning; dit is echter alleen mogelijk na telefonisch overleg, in verband met mogelijke drukte.

Er is ook een spoedprocedure voor het visum Indonesië. Zakelijke visums kunnen in geval van spoed binnen 3 werkdagen worden toegekend. Voor toeristen die gebruikmaken van de spoedprocedure volgt toekenning binnen 6 werkdagen na het aanleveren van alle benodigde gegevens en documenten. De kosten van de spoedprocedure bedragen € voor toeristen (6 werkdagen) en €36,50 voor zakenreizigers (3 werkdagen). Let op: zowel Nederlandse als Indonesische officiële feestdagen worden niet als werkdagen beschouwd.

Visumvoorwaarden voor Indonesië

Reizigers die minder dan 30 dagen in Indonesië verblijven, hebben alleen een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is, op het moment van aankomst. Reizigers die langer dan 30 dagen in Indonesië verblijven, dienen aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Bij aankomst dient het paspoort van elke reiziger nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
  • De online procedure is alleen geschikt voor inwoners van Nederland
  • Reizigers zonder Nederlands paspoort dienen aan te tonen dat ze in Nederland wonen
  • Voor de visumaanvragen moeten beide vluchten (heen en terug) al zijn geboekt
  • Zakelijk reizen zijn alleen toegestaan op uitnodiging van een Indonesische organisatie

Visum Indonesië aanvragen

Start uw aanvraag voor het visum Indonesië eenvoudig online. Het visum wordt dan binnen negen dagen toegekend, gerekend vanaf het moment dat alle vereiste documenten door ons zijn ontvangen. Het visum Indonesië wordt in drie eenvoudige stappen toegekend. Allereerst vult u het online aanvraagformulier in en betaalt u de visumkosten per iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Vervolgens levert u de vereiste documenten aan; persoonlijk, per aangetekende post of per koerier. Ten slotte ontvangt u het paspoort weer retour met het aangebrachte visum Indonesië.

De kosten van het zakelijke en toeristische visum voor Indonesië zijn gelijk. De kosten bedragen in beide gevallen €79,95 per persoon. Het maakt daarvoor niet uit of het een zakenreis of vakantie betreft. Deze prijs is inclusief consulaire kosten, aanvraagkosten, btw, transactiekosten (bij iDeal of Bancontact), en gratis ondersteuning per e-mail en telefoon. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten van de aan te leveren documenten. Tevens is de basisprijs exclusief de kosten van de retourzending. Hierbij kan worden gekozen voor ophalen in Hoofddorp (gratis), aangetekende verzending à €16,50, verzending per koeriersdienst à €39,95 of afhalen bij onze servicebalie op Schiphol, à €44,95.

Direct aanvragen. Wilt u direct starten met het indienen van uw aanvraag voor het visum Indonesië? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Heeft u nog vragen? Lees dan de veelgestelde vragen en antwoorden, of neem contact op met onze visumspecialisten.

Samenvatting visum Indonesië

VerplichtJa, voor Nederlanders
DoelVakantie of zakenreis
Verblijf30 tot 60 dagen
InreizenToerisme: één, zaken: één of onbeperkt
LevertijdLevering binnen 9 werkdagen
SpoedToekenning mogelijk in 3 werkdagen
VerzendingAangetekend of per koerier
BetaleniDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard

Ervaringen het visum voor Indonesië

59 mensen beoordelen het visum met een 9,3/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Indonesië. VisumBuitenland.be maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Indonesische overheid. Indien u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Tevens wordt uw aanvraag handmatig door ons gecontroleerd voordat deze wordt verwerkt. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis.