Visum Indonesië aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Indonesië

Voor een reis naar Indonesië is sinds 2020 altijd een visum nodig. U kunt uw toeristenvisum voor Indonesië aanvragen met een Nederlandstalig formulier. De kosten bedragen € 64,95 per persoon (zie specificatie).

Hoe kan ik mijn visum voor Indonesië aanvragen?

1. Formulier invullen

Visum Indonesië aanvragen

Vul in enkele minuten het digitale aanvraagformulier voor het visum Indonesië in.

2. Kosten voldoen

Visa online afrekenen

Betaal uw visumaanvraag veilig en snel met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Visum ontvangen

Visum via e-mail

Na toekenning wordt het officiële visum onmiddellijk per e-mail naar u toegestuurd.

Uitleg visum Indonesië

Heb ik een visum voor Indonesië nodig? Iedereen die in 2024 of 2025 naar Bali of een ander eiland van Indonesië wil reizen heeft daarvoor een visum nodig. De enige uitzondering hierop geldt voor reizigers uit enkele Aziatische landen. Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan heeft u voor een bezoek aan Indonesië altijd een visum nodig. Dit geldt ook voor reizigers uit alle andere Europese landen en het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Ook minderjarige kinderen moeten over een geldig visum beschikken om Indonesië te mogen betreden.

Hoe kan ik het visum aanvragen? Indonesië heeft in 2022 een zogeheten e-visum geïntroduceerd. Dit visum kan online worden aangevraagd en is geschikt voor reizen naar ieder eiland van Indonesië, waaronder de populaire vakantiebestemming Bali. U vraagt het visum aan door een online formulier in te vullen en digitaal enkele documenten aan te leveren. Na toekenning ontvangt u het visum per e-mail in de vorm van een pdf-document. U moet het visum printen, aangezien u het bij aankomst in Indonesië moet kunnen tonen.

Voor reizen naar Indonesië is altijd een visum nodig

Visumvrij op vakantie naar Indonesië niet meer mogelijk
Tot 2020 konden reizigers uit Nederland, België en een aantal andere landen voor een verblijf van maximaal 30 dagen zonder visum naar Indonesië reizen. Vanaf 2020 is het voor reizigers van deze nationaliteiten echter ook voor korte verblijven verplicht om een visum te bezitten. Aangezien het visum Indonesië inmiddels online kan worden aangevraagd, is het nog steeds erg eenvoudig om eilanden zoals Bali, Java of Lombok te bezoeken.Geldigheid en verblijfsduur

Het visum Indonesië dat u op deze website kunt aanvragen, staat een toeristisch verblijf toe van maximaal 30 dagen. Na aankomst kan de maximale verblijfsduur eenmaal worden verlengd, tot een totaal van 60 dagen.

Vanaf het moment dat uw visumaanvraag is goedgekeurd, heeft u 90 dagen de tijd om naar Indonesië te reizen. Toch kunt u uw visumaanvraag al zo lang voor vertrek indienen als u wilt. Vraagt u uw visum meer dan 60 dagen voor vertrek aan? Dan wordt uw aanvraag in de wacht gezet, en automatisch 60 dagen voor vertrek in behandeling genomen. Hierdoor is uw visum altijd geldig tijdens uw geplande reis. Ook kunt u hierdoor nog besluiten om tussen 60 dagen eerder en 30 dagen later naar Indonesië reizen dan de vertrekdatum die u in het aanvraagformulier heeft ingevuld.


Voorwaarden voor het gebruik van het visum

Als u met een visum naar Bali of een ander deel van Indonesië wilt reizen, moet u rekening houden met een aantal voorwaarden. Om in aanmerking te komen voor het online aan te vragen visum, moet u zowel op het moment dat u de aanvraag indient als gedurende uw gehele verblijf in Indonesië aan enkele visumvoorwaarden voldoen, waaronder:

  • U moet de nationaliteit hebben van een EU-land, zoals Nederland of België. Ook reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en deze landen komen in aanmerking voor het visum.
  • U moet een regulier paspoort bezitten, dat op het moment van vertrek uit Indonesië nog minstens 6 maanden geldig is. Met een noodpaspoort of verblijfsdocument kan geen visumaanvraag worden ingediend.
  • Op het moment van aankomst in Indonesië moet u al een ticket voor uw terug- of doorreis kunnen tonen.
  • Uw reisdoel moet toeristisch zijn. U mag niet in dienst treden bij een Indonesische werkgever of optreden als spreker bij evenementen in Indonesië. Wel mag u als bezoeker naar een beurs of tentoonstelling.
  • U moet kunnen aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om uw gehele verblijf in Indonesië te kunnen bekostigen.


Het visum Indonesië aanvragen

Als u aan alle voorwaarden voldoet, kunt u het e-visum Indonesië online aanvragen. De aanvraagprocedure bestaat uit drie eenvoudige stappen die volledig digitaal kunnen worden voltooid.

  • Het online formulier invullen. Allereerst vult u het online aanvraagformulier in. In dit formulier wordt gevraagd naar uw contactgegevens, paspoortgegevens en enkele gegevens met betrekking tot uw reis. Vul het formulier zorgvuldig in, zodat de keuring van uw visumaanvraag soepel verloopt.
  • De betaling voldoen. Na het invullen van het aanvraagformulier voldoet u de betaling voor uw aanvraag voor het visum Indonesië. U heeft daarbij de keuze uit verschillende veilige betaalmethodes, waaronder iDEAL, Bancontact, creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.
  • De benodigde documenten digitaal aanleveren. Tot slot wordt u gevraagd een aantal documenten aan te leveren. Ook deze stap kan eenvoudig online worden voltooid. Zorg ervoor dat u een digitale pasfoto en een digitale kopie van uw paspoort heeft opgeslagen op de computer, laptop of smartphone waarmee u de aanvraag indient.

Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, controleren de Nederlandstalige visumspecialisten van VisumBuitenland.be het door u ingevulde formulier en de door u aangeleverde documenten. Is alles in orde? Dan wordt uw aanvraag doorgestuurd naar de immigratiedienst in Indonesië, die de beslissing neemt over het al dan niet toekennen van uw visum. Zodra uw e-visum is toegekend, ontvangt u het per e-mail. U kunt uw visum vervolgens zelf downloaden om het te printen en mee te nemen op reis naar Indonesië.

Samenvatting visum Indonesië

Reisdoel Toerisme (waaronder een familiebezoek)
Geldigheid 90 dagen
Verblijf Eén keer inreizen
Verblijf van maximaal 30 dagen
Levertijd Normaal: gemiddeld 7 dagen
Spoed: gemiddeld 24 uur
Kosten € 64,95 per reiziger (zie specificatie)
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Ervaringen met het visum voor Indonesië

 317 mensen beoordelen het visum met een 9,4 /10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Indonesië. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (519.500 IDR per visum, via molina.imigrasi.go.id). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 519.500 IDR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 35,41 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Indonesië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.