Visum Egypte aanvragen

Direct online aanvragen

Uw toeristenvisum voor Egypte

Vraag het visum voor uw vakantie naar Egypte eenvoudig online aan met het Nederlandstalige formulier op deze website. De kosten bedragen € 54,95 (zie specificatie) per reiziger. Uw e-visa worden per e-mail toegestuurd.

Bekijk video met uitleg


Het visum Egypte aanvragen, hoe werkt dat?

1. Uw visum aanvragen

Visum Egypte aanvragen

Met het Nederlandstalige online aanvraagformulier kunt u het visum Egypte aanvragen in een handomdraai.

2. De betaling uitvoeren

Visums online afrekenen

Na het invullen van het formulier betaalt u eenvoudig met iDEAL, Bancontact, PayPal of met uw creditcard.

3. Uw visum printen

Het officiële visum Egypte

U ontvangt het officiële visum Egypte per e-mail. Print het en bewaar het bij uw paspoort in uw handbagage. Fijne reis!

Alle informatie over het visum Egypte

Wilt u een visum aanvragen voor een vakantie naar Egypte in 2024 of 2025? Alle inwoners van de Europese Unie, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk kunnen hun visum Egypte eenvoudig online aanvragen. Dat geldt dus ook voor Nederlanders en Belgen. Vergeet niet dat ook kinderen en baby’s een eigen visum nodig hebben.

Wat voor visum heb ik nodig? Het visum dat u online kunt aanvragen, wordt per e-mail toegestuurd als pdf-document. Het wordt daarom ook wel het elektronische visum (‘e-visum’) genoemd. Het e-visum Egypte is geschikt voor toeristen die maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte willen verblijven, voor een vakantie of voor een bezoek aan vrienden of familie. Online een e-visum aanvragen is de eenvoudigste manier om aan de visumplicht te voldoen.

Heeft u geen toeristisch reisdoel, of wilt u langer dan 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven? Maak dan een afspraak bij het Egyptische consulaat voor het aanvragen van een ander visumtype.

Uitleg varianten visum

Meerdere keren naar Egypte reizen met één visum
U kunt bij het aanvragen kiezen uit twee soorten e-visa voor Egypte. Het is mogelijk een ‘single-entry visum’ of een ‘multiple-entry visum’ aan te vragen. Het ‘single-entry visum’ heeft een totale geldigheidsduur van 90 dagen, terwijl het ‘multiple-entry visum’ 180 dagen geldig is. Gedurende de geldigheidsduur mag u met een ‘single-entry visum’ eenmaal naar Egypte reizen, terwijl een ‘multiple-entry visum’ voor meerdere reizen gebruikt kan worden. Beide visa kunnen met hetzelfde aanvraagformulier worden aangevraagd. Voor beide visa geldt dat elk verblijf in Egypte maximaal 30 aaneengesloten dagen mag duren.

Lees meer over de geldigheidsduur van het visum Egypte.Voorwaarden bij het aanvragen van een e-visum Egypte

Om gebruik te mogen maken van het elektronische toeristenvisum voor Egypte, moet u zich houden aan enkele visumvoorwaarden. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • U heeft een paspoort dat op de dag van aankomst in Egypte nog minimaal 6 maanden geldig is
  • U reist met hetzelfde paspoort als waarmee de visumaanvraag is ingediend
  • U weet bij het aanvragen van het visum al minimaal één overnachtingsadres in Egypte
  • U kunt bij aankomst in Egypte voor elke nacht aantonen waar u gaat overnachten
  • U kunt bij aankomst alle tickets laten zien van de resterende vluchten en cruises
  • Als u overnacht bij vrienden of familie, neemt u een uitnodigingsbrief van hen mee

Heeft u nog geen precieze reisplanning gemaakt? Dat is geen probleem. U hoeft pas bij aankomst te laten zien dat u een reisplanning heeft gemaakt. Wel moet u bij het aanvragen van het visum Egypte aangeven wanneer u verwacht in Egypte te arriveren. Dit mag een schatting zijn. U mag nog altijd besluiten om tot 30 dagen eerder of tot 30 dagen later dan de geschatte aankomstdatum in Egypte te arriveren. Soms zelfs nog later. Hoe dit precies werkt, leest u op de pagina over de geldigheidstermijn van het visum Egypte.


Uw visum Egypte aanvragen

Hoe kan ik het visum Egypte aanvragen? U kunt uw visumaanvraag 24 uur per dag, 7 dagen per week, online indienen. Dat kunt u eenvoudig met het digitale aanvraagformulier op deze website. Houd daarvoor uw paspoort en uw overnachtingsadres in Egypte bij de hand. Na het invullen van het formulier voldoet u de kosten van het visum Egypte. Dat kan veilig met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Ten slotte wordt gevraagd een paspoortscan aan te leveren. U kunt dit document, of een foto daarvan, eenvoudig en snel uploaden vanaf uw computer, tablet of smartphone.

Wat kost het visum voor Egypte? Voor de single-entry variant betaalt u € 54,95 en voor de multiple-entry variant € 89,90. Dit zijn totaalprijzen, die bestaan uit de consulaire kosten die de immigratiedienst rekent voor het keuren van uw visumaanvraag, en de servicekosten die VisumBuitenland.be in rekening brengt voor de verwerking van uw aanvraag, inclusief handmatige foutcontrole en ondersteuning door een Nederlandstalige visumspecialist. De genoemde totaalprijzen zijn inclusief alle noodzakelijke belastingen en transactiekosten.

Wanneer ontvang ik mijn visum? Vanwege de mogelijkheid tot steekproefcontroles kan geen garantie worden gegeven op een maximale levertijd. Daarom wordt altijd gesproken over de gemiddelde levertijd. De gemiddelde levertijd van het visum Egypte bedraagt 11 dagen. Vertrekt u al op korte termijn? Dan kunt u voor € 17,50 gebruikmaken van een spoedlevering. In dat geval wordt uw aanvraag sneller gecontroleerd door de Nederlandstalige visumspecialist en sneller in behandeling genomen. Daardoor bedraagt de gemiddelde levertijd van spoedaanvragen 5 dagen. Let op: ook bij spoedaanvragen kan een tijdige toekenning van het visum Egypte nooit worden gegarandeerd.

Direct uw visum Egypte aanvragen. Vraag uw e-visum Egypte meteen aan door het aanvraagformulier te openen met de onderstaande knop. Heeft u nog vragen? Lees dan alle veelgestelde vragen en antwoorden over het visum Egypte.


Samenvatting

Miniatuur video visum
Reisdoel Vakantie of bezoek aan vrienden / familie
Geldigheid Tot 90 dagen na toekenning
Verblijf Maximaal 30 aaneengesloten dagen
Levertijd Normaal: gemiddeld 11 dagen
Spoed: gemiddeld 5 dagen
Kosten € 54,95 (zie specificatie) per visum
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum voor Egypte

 318 mensen beoordelen het visum met een 9,4 /10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.