Visum Myanmar aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Myanmar (Birma)

Gaat u op vakantie naar Myanmar? Dan moet u al voor vertrek een visum aanvragen. Het visum Myanmar aanvragen gaat snel en eenvoudig met het online aanvraagformulier. Het visum kost € 74,95 per persoon.

Bekijk video met uitleg


Tot nader order zal het vrijwel onmogelijk zijn om Myanmar in te reizen, als gevolg van strenge corona-maatregelen. Wel kunt u alvast een visum aanvragen voor een reis later dit jaar. Lees eerst alles over corona in Myanmar.

Hoe kan ik dit visum aanvragen?

1. Visum aanvragen

Visum Myanmar aanvragen

Vraag het visum Myanmar aan door het eenvoudige online aanvraagformulier in te vullen.

2. Online afrekenen

Visums online afrekenen

Betaal het visum veilig en snel, met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Printen en meenemen

Visum via e-mail

Digitale toekenning per e-mail. Normaal binnen 7 dagen, bij spoed vaak binnen 24 uur.

Uitleg visum Myanmar

Alle Europeanen die in 2021 of 2022 naar Myanmar reizen moeten een visum aanvragen. Alleen inwoners van Myanmar en een beperkt aantal andere Aziatische landen hebben geen visum nodig om het land te betreden. De visumplicht geldt dus ook voor alle Nederlandse en Belgische toeristen, ongeacht de leeftijd. Sinds enkele jaren is het mogelijk de aanvraag online in te dienen. Het is daardoor niet meer nodig om een bezoek te brengen aan de ambassade om een visum Myanmar aan te vragen.

Wat is het visum voor Myanmar? Het visum voor Myanmar is een elektronisch document en wordt daarom ook wel e-visum genoemd. Na toekenning wordt het per e-mail verstuurd. Strikt genomen wordt niet het visum verstuurd, maar een zogenaamde “approval letter”. Dit is een bevestiging waarin staat dat de betreffende reiziger in Myanmar zal worden toegelaten. Bij de paspoortcontrole na aankomst zal het daadwerkelijke visum in het paspoort worden aangebracht en afgestempeld. Alle kosten van het visum Myanmar worden al in rekening gebracht tijdens de online aanvraagprocedure. Bij aankomst hoeft dus niet nogmaals betaald te worden.

Geldigheid visum

Geldigheid van het visum
Het toeristenvisum heeft een geldigheidsduur van 90 dagen. Gedurende deze periode mag u maximaal 28 dagen aaneengesloten in Myanmar verblijven. Ook reizigers die pas op de 90e dag na toekenning van het visum in Myanmar arriveren mogen vanaf de dag van aankomst nog 28 dagen in het land verblijven. Het is dus mogelijk na het indienen van een visumaanvraag nog te schuiven met de definitieve aankomstdatum. Het visum mag maximaal één keer gebruikt worden om het land in te reizen.


Voorwaarden aan de reis en reiziger

Om in aanmerking te komen voor het elektronische visum voor Myanmar dat via deze website kan worden aangevraagd moeten reizigers en hun reisplannen aan enkele voorwaarden voldoen. De belangrijkste zijn hier genoemd:

  • Het paspoort van de reiziger moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn
  • Voor het aanvragen van het visum moet er al minimaal één overnachting geboekt zijn
  • Het is niet toegestaan (vrijwilligers)werk uit te voeren met een toeristenvisum
  • Reizigers moeten bij aankomst kunnen aantonen al een terug- of doorreis vliegticket te bezitten

Aankomst- en vertreklocaties

Het is alleen mogelijk om Myanmar in te reizen via de internationale vliegvelden van Yangon (RGN), Mandalay (MDL) en Nay Pyi Taw (NYT), of via de grensposten van Kawthaung, Myawaddy, Tachileik, Tamu of Rih Khaw Dar. Het land uitreizen mag ook alleen via deze vliegvelden en grensposten, alsook via Htikee. Reizigers die op een andere plaats het land willen inreizen moeten daarvoor een specifiek visum aanvragen bij de ambassade in Brussel. Myanmar heeft geen ambassade of consulaat in Nederland.

Visum Myanmar aanvragen

Het visum voor Myanmar aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week geheel online via deze website. Er wordt geadviseerd de aanvraag minimaal enkele weken voor vertrek in te dienen. Het is niet noodzakelijk al een vliegticket geboekt te hebben om het visum voor Myanmar aan te vragen. De normale procedure neemt ongeveer een week in beslag. Reizigers die al binnen tien dagen aankomen wordt aangeraden gebruik te maken van de spoedprocedure.

Hoe werkt het aanvragen van het visum voor Myanmar? De eerste stap is het invullen van het online aanvraagformulier. De volgende stap is het uitvoeren van de betaling. Dat kan per iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Na het voldoen van de betaling wordt gevraagd een pasfoto te uploaden. Dit mag ook een selfie zijn. Zodra deze is aangeleverd wordt de aanvraag in behandeling genomen. Toekenning volgt doorgaans binnen 7 dagen, tenzij het visum meer dan 30 dagen voor vertrek wordt aangevraagd. Het visum wordt per e-mail toegestuurd. Het is belangrijk deze uit te printen en mee te nemen naar Myanmar. Meer uitleg over de procedure vindt u op de uitlegpagina.

Visum Myanmar met spoed

Toeristen die met spoed een visum voor Myanmar nodig hebben kunnen gebruikmaken van de spoedprocedure. Dat kan met hetzelfde aanvraagformulier als een gewone aanvraag. Wanneer de optie ‘spoed’ wordt aangevinkt wordt het visum niet binnen 7 dagen maar binnen 24 uur toegekend, vaak zelfs al binnen enkele uren. Hiervoor wordt een toeslag in rekening gebracht van € 15,00 per persoon.

Direct het visum Myanmar aanvragen. U kunt direct starten met uw aanvraag voor het visum Myanmar. Heeft u nog vragen? Lees dan de pagina met veelgestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden. Indien u ook daar geen antwoord op uw vraag vindt, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, telefonisch of per e-mail.

Samenvatting visum Myanmar

Miniatuur video visum
DoelToerisme
InreizenEénmaal
VerblijfMaximaal 28 dagen
LevertijdGemiddeld 1 week (spoed: 24 uur)
Kosten€ 74,95 per visum
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum voor Myanmar

105 mensen beoordelen het visum met een 9,3/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Myanmar. VisumBuitenland.be maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Myanmarese overheid. Het is tevens mogelijk het visum aan te vragen bij de Myanmarese immigratiedienst (toeristisch: $50 per persoon, via evisa.moip.gov.mm). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Myanmar is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.