Visum Kenia aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum Kenia

Sinds 2021 moeten toeristische en zakelijke visa voor Kenia online worden aangevraagd. Dat kan eenvoudig met het Nederlandstalige aanvraagformulier op deze website. De kosten bedragen € 89,95 per visum (zie specificatie).

Bekijk video met uitleg

Hoe kan ik het vereiste visum aanvragen?

1. Visum aanvragen

Visum Kenia aanvragen

Vraag eenvoudig een of meerdere visa voor Kenia tegelijk aan met dit digitale aanvraagformulier.

2. Online afrekenen

Visums online afrekenen

Voldoe de kosten van uw visum Kenia veilig met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard, Apple Pay of Google Pay.

3. Printen en meenemen

Visum via e-mail

Visa voor Kenia worden per e-mail verstuurd. Print elk visum en neem deze mee tijdens uw vakantie of zakenreis.

Informatie over het visum Kenia

Gaat u in 2023 of 2024 op vakantie of zakenreis naar Kenia? Dan heeft u een visum nodig. De visumplicht geldt voor alle reizigers met de nationaliteit van een land in de Europese Unie, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk. Hierop gelden slechts twee uitzonderingen. Kinderen die op het moment van aankomst in Kenia nog geen 16 jaar oud zijn, en reizigers met de nationaliteit van Cyprus, mogen Kenia visumvrij inreizen.

Wat voor visum heb ik nodig voor mijn reis naar Kenia? Voor een vakantie, zakenreis of een bezoek aan vrienden of familie in Kenia, kunt u gebruikmaken van het e-visum Kenia, het elektronische visum voor Kenia. Daarmee mag u tot 90 dagen in het land verblijven. Het e-visum Kenia kan alleen online worden aangevraagd. In het aanvraagformulier geeft u aan wat uw reisdoel is. U ontvangt dan vanzelf het juiste e-visum. Sinds 2021 is het niet meer mogelijk om zakenvisa en toeristenvisa te verkrijgen bij de ambassade.


Visum Kenia 90 dagen geldig

Uw e-visum voor Kenia is 90 dagen geldig.
De geldigheidstermijn (de termijn waarbinnen u Kenia mag inreizen) bedraagt 90 dagen. Deze periode gaat in op het moment dat uw visum wordt toegekend. U kunt uw aanvraag al zo lang voor vertrek indienen als u wilt. Uw visum wordt nooit meer dan 30 dagen voor vertrek toegekend, zodat het nog geldig is wanneer u op reis gaat.

De maximale verblijfsduur in Kenia is altijd 90 dagen. Het maakt daarvoor niet uit of u op de eerste of laatste dag van de geldigheidstermijn in Kenia arriveert. Als u wilt, kunt u de maximale verblijfsduur na aankomst ook nog verlengen.Waar u verder rekening mee moet houden

Wanneer u naar Kenia reist met een e-visum, moet u zich houden aan enkele visumvoorwaarden:

  • Bij aankomst in Kenia moet u het paspoort laten zien dat u heeft gebruikt bij het aanvragen van uw visum. Dit paspoort moet bij aankomst nog ten minste zes maanden geldig zijn en drie lege pagina's bevatten. Ook moet u bij aankomst een boekingsbevestiging kunnen overhandigen van uw terugreis of doorreis naar een ander land.
  • Reist u toeristisch? Dan moet u voor uw online visumaanvraag ook een boekingsbevestiging aanleveren van uw eerste overnachtingslocatie. Dit document moet u ook printen en meenemen naar Kenia.
  • Gaat u overnachten bij vrienden of familie die in Kenia wonen? Dan moet de persoon bij wie u overnacht een uitnodigingsbrief schrijven, en een foto of scan van zijn of haar Keniaanse ID-kaart, Keniaanse paspoort of Foreigner Certificate aanleveren. Deze documenten moet u online toevoegen aan uw visumaanvraag. De uitnodigingsbrief moet u ook printen en meenemen op reis.
  • Reist u zakelijk? Met een zakenvisum mag u zakelijke bijeenkomsten bijwonen en diensten leveren in Kenia. U mag niet in dienst treden bij een Keniaanse werkgever en geen vrijwilligerswerk uitvoeren. Tijdens de online aanvraagprocedure moet u een uitnodigingsbrief aanleveren van de organisatie die u gaat bezoeken. Deze uitnodigingsbrief moet u ook printen en meenemen op reis.


De aanvraagprocedure van het e-visum Kenia

U kunt uw visum Kenia eenvoudig in het Nederlands aanvragen met een online aanvraagformulier. Bij elk invulveld vindt u een duidelijke uitleg. Na het invullen, voldoet u de betaling. Dat kan met iDEAL, bancontact, PayPal, creditcard, Google Pay of Apple Pay. Tenslotte wordt gevraagd enkele documenten digitaal aan te leveren. Als u die niet bij de hand heeft, kunt u dat ook nog op een later moment doen. Het gaat daarbij om de documenten die hierboven zijn genoemd, alsmede een paspoortscan en een pasfoto van elke reiziger waarvoor u een visum Kenia wilt aanvragen.

Na het indienen wordt uw aanvraag zorgvuldig gecontroleerd door de visumspecialisten van VisumBuitenland.be. Lijken er gegevens onjuist of onvolledig te zijn ingevuld of zijn de documenten niet op de juiste manier aangeleverd? Dan wordt u geholpen bij het corrigeren van uw aanvraag. Zodra uw aanvraag compleet is, wordt deze voor u ingediend bij de immigratiedienst in Kenia.


Uw visum betalen en ontvangen

Het visum Kenia wordt gemiddeld na 9 dagen per e-mail toegestuurd, gerekend vanaf het moment dat u alle benodigde documenten in goede orde heeft aangeleverd en de kosten van het visum Kenia heeft voldaan. Deze kosten bedragen in totaal € 89,95 per visum (inclusief € 40,54 servicekosten en 52,53 USD consulaire kosten).

Heeft u uw visum met spoed nodig? Tegen betaling van een toeslag van € 17,50 kunt u de gemiddelde levertijd verkorten naar 3 dagen. Merk op dat alle levertijden gemiddelden zijn en geen maximale levertijden. Levertijden kunnen vanwege de kans op steekproefcontroles nooit worden gegarandeerd. Dien uw aanvraag daarom bij voorkeur ten minste enkele weken voor vertrek al in.


Uw visum Kenia aanvragen

U kunt nu direct starten met het aanvragen van uw e-visa voor Kenia, zodat u deze tijdig ontvangt voor een probleemloze vakantie of zakenreis. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan de veelgestelde vragen en antwoorden.


Samenvatting visum Kenia

Miniatuur video visum
Reisdoel Toeristisch, zakelijk of medisch
Inreizen Eenmaal
Verblijf Tot 90 dagen
Levertijd Normaal: gemiddeld 9 dagen
Spoed: gemiddeld 3 dagen
Kosten € 89,95 per visum (zie specificatie)
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum voor Kenia

279 mensen beoordelen het visum met een 9,4 /10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via dis.ecitizen.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 40,54 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.