Visum Kenia aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum Kenia (eTA)

Sinds 2021 moet het visum Kenia voor toeristische en zakelijke reizen online worden aangevraagd. Dat kan eenvoudig met het Nederlandstalige aanvraagformulier op deze website. De kosten bedragen € 64,95 per visum (zie specificatie).

Bekijk video met uitleg


Mededeling: Sinds 5 januari 2024 moet in plaats van een visum een eTA (electronic Travel Authorisation) worden aangevraagd. Dat kan binnenkort ook via deze website. Let op: sinds 1 januari 2024 moeten kinderen jonger dan 16 jaar ook een reistoestemming (eTA) bezitten. Eerder toegekende visa blijven geldig.

Hoe kan ik het vereiste visum aanvragen?

1. Visumaanvraag

Visum Kenia aanvragen

Vraag eenvoudig een of meerdere visa voor Kenia aan met dit digitale aanvraagformulier.

2. Online betaling

Visa online afrekenen

Voldoe de kosten van uw eTA Kenia veilig met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard, Apple Pay of Google Pay.

3. Het officiële eTA

Visum via e-mail

U ontvangt een e-mail en SMS zodra uw eTA Kenia is toegekend. U hoeft het eTA niet te printen.

Informatie over het visum Kenia

Gaat u in 2024 of 2025 op vakantie of zakenreis naar Kenia? Dan heeft u een eTA nodig. Begin 2024 werd het visum voor Kenia vervangen door het eTA, een elektronische reistoestemming. Sindsdien moet in plaats van een visum een eTA worden aangevraagd. Als er op deze website over het visum voor Kenia gesproken wordt, wordt het eTA Kenia bedoeld, tenzij anders vermeld. De verplichting om een eTA aan te vragen geldt voor alle reizigers, met uitzondering van staatsburgers van landen die lid zijn van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap. Ook minderjarige reizigers moeten altijd een eigen eTA voor Kenia bezitten.

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Kenia? Voor een vakantie, zakenreis of een bezoek aan vrienden of familie in Kenia, heeft u altijd een eTA Kenia nodig, ook wel bekend als het elektronische visum voor Kenia. Daarmee mag u tot 90 dagen in het land verblijven. Het eTA voor Kenia kan alleen online worden aangevraagd. In het aanvraagformulier geeft u aan wat uw reisdoel is. U ontvangt dan vanzelf het juiste visum. Sinds 2021 is het niet meer mogelijk om via de ambassade een toeristen- of zakenvisum voor Kenia te verkrijgen.


Visum Kenia 90 dagen geldig

Het eTA voor Kenia is 90 dagen geldig
De geldigheidstermijn van het eTA (de termijn waarbinnen u Kenia mag inreizen) bedraagt 90 dagen. Deze periode gaat in op het moment dat uw visum wordt toegekend. U kunt uw aanvraag al zo lang voor vertrek indienen als u wilt. Uw visum wordt nooit meer dan 30 dagen voor vertrek toegekend, zodat het nog geldig is wanneer u op reis gaat.

De maximale verblijfsduur in Kenia is altijd 90 dagen. Het maakt daarvoor niet uit of u op de eerste of laatste dag van de geldigheidstermijn van het eTA in Kenia arriveert. Als u wilt, kunt u de maximale verblijfsduur na aankomst ook nog verlengen.Waar u verder rekening mee moet houden

Wanneer u met een eTA naar Kenia reist, moet u zich houden aan enkele visumvoorwaarden, waaronder:

  • Bij aankomst in Kenia moet u het paspoort laten zien dat u heeft gebruikt bij het aanvragen van uw visum. Dit paspoort moet bij aankomst nog ten minste zes maanden geldig zijn en drie lege pagina's bevatten. Ook moet u bij aankomst een boekingsbevestiging kunnen overhandigen van uw terugreis of doorreis naar een ander land.
  • Reist u toeristisch? Dan moet u voor uw online visumaanvraag ook een boekingsbevestiging aanleveren van uw eerste overnachtingslocatie. Dit document moet u ook printen en meenemen naar Kenia.
  • Gaat u overnachten bij vrienden of familieleden die in Kenia wonen? Dan moet de persoon bij wie u overnacht een uitnodigingsbrief schrijven en een foto of scan van zijn of haar Keniaanse ID-kaart, Keniaanse paspoort of Foreigner Certificate aanleveren. Deze documenten moet u toevoegen aan uw online visumaanvraag. De uitnodigingsbrief moet u ook printen en meenemen op reis.
  • Reist u zakelijk? Met een zakenvisum mag u in Kenia zakelijke bijeenkomsten bijwonen en diensten leveren in het land. U mag niet in dienst treden bij een Keniaanse werkgever en geen vrijwilligerswerk uitvoeren. Tijdens de online aanvraagprocedure moet u een uitnodigingsbrief aanleveren van de organisatie die u gaat bezoeken. Deze uitnodigingsbrief moet u ook printen en meenemen op reis.


De aanvraagprocedure van het eTA Kenia

U kunt uw visum Kenia eenvoudig aanvragen met een online aanvraagformulier in het Nederlands. Bij elk invulveld vindt u een duidelijke uitleg. Na het invullen, voldoet u de betaling. Dat kan met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard, Google Pay of Apple Pay. Ten slotte wordt gevraagd enkele documenten digitaal aan te leveren. Als u die niet bij de hand heeft, kunt u dat ook nog op een later moment doen. Het gaat daarbij om de documenten die hierboven zijn genoemd, alsmede een paspoortscan en een pasfoto van elke reiziger waarvoor u een visum Kenia wilt aanvragen.

Na het indienen wordt uw aanvraag zorgvuldig gecontroleerd door de visumspecialisten van VisumBuitenland.be. Lijken er gegevens onjuist of onvolledig te zijn ingevuld of zijn de documenten niet op de juiste manier aangeleverd? Dan wordt u geholpen bij het corrigeren van uw aanvraag. Zodra uw aanvraag compleet is, wordt deze voor u ingediend bij de immigratiedienst in Kenia.


Uw visum betalen en ontvangen

Het eTA Kenia wordt gemiddeld na 9 dagen per e-mail toegestuurd, gerekend vanaf het moment dat u alle benodigde documenten in goede orde heeft aangeleverd en de kosten van het visum Kenia heeft voldaan. Deze kosten bedragen in totaal € 64,95 per eTA (inclusief € 15,81 servicekosten en 52,53 USD consulaire kosten).

Heeft u uw visum met spoed nodig? Tegen betaling van een toeslag van € 17,50 kunt u de gemiddelde levertijd verkorten naar 3 dagen. Merk op dat alle levertijden gemiddelden zijn en dat het dus niet gaat om maximale levertijden. Levertijden kunnen vanwege de kans op steekproefcontroles nooit worden gegarandeerd. Dien uw aanvraag daarom bij voorkeur al ten minste enkele weken voor vertrek in.


Uw visum Kenia aanvragen

U kunt nu direct starten met het aanvragen van uw eTA voor Kenia, zodat u deze tijdig ontvangt voor een probleemloze vakantie of zakenreis. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan de veelgestelde vragen en antwoorden.


Samenvatting visum Kenia (eTA)

Miniatuur video visum
Reisdoel Toeristisch, zakelijk of medisch
Inreizen Eenmaal
Verblijf Tot 90 dagen
Levertijd Normaal: gemiddeld 9 dagen
Spoed: gemiddeld 3 dagen
Kosten € 64,95 per visum (zie specificatie)
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum voor Kenia

 317 mensen beoordelen het visum met een 9,4 /10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via www.etakenya.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 15,81 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.