Visum Kenia aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum Kenia

Wilt u naar Kenia reizen? Dan heeft u een visum nodig. Het visum Kenia kan eenvoudig worden aangevraagd met het online aanvraagformulier. Het visum Kenia kost € 74,95 per persoon en wordt na toekenning per e-mail toegestuurd.

Bekijk video met uitleg


De Keniaanse overheid heeft de grenzen weer geopend voor toeristen en zakenreizigers. Ook kan het e-visum inmiddels weer eenvoudig online worden aangevraagd. Ga goed voorbereid op reis en lees alles over het coronavirus in Kenia.

Hoe kan ik dit visum aanvragen?

1. Visum aanvragen

Visum Kenia aanvragen

Vraag het visum Kenia aan door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

Visums online afrekenen

Betaal het visum veilig en snel, met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Printen en meenemen

Visum via e-mail

Ontvang het visum binnen een week per e-mail, print het uit en neem het mee naar Kenia.

Uitleg visum Kenia

Reizigers die in 2021 of 2022 naar Kenia reizen, hebben daarvoor een visum nodig. Personen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen hun aanvraag voor het visum Kenia online indienen via deze website. Het is dan niet nodig een bezoek te brengen aan de ambassade van Kenia.

Wat is een visum Kenia? Het visum Kenia is een elektronische reistoestemming (ook wel e-visum genoemd) die wordt toegekend door de overheid van Kenia. Deze reistoestemming is verplicht; reizigers zonder geldig visum worden het land niet ingelaten. Het visum is te verkrijgen in een zakelijke en toeristische variant. Met het visum Kenia is het toegestaan om eenmalig tot 90 dagen in het land te verblijven.

Voorwaarden en vereisten van het visum

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan reizigers moeten voldoen om het visum Kenia te mogen aanvragen. Deze kunnen worden opgesplitst in voorwaarden die van belang zijn tijdens de aanvraag en voorwaarden die van toepassing zijn tijdens de reis naar Kenia.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor het visum:
 • Alle reizigers (ook kinderen) dienen een eigen paspoort te bezitten; deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst en minimaal één lege pagina bevatten
 • Het is enkel toegestaan in Kenia te arriveren op één van de 10 geselecteerde luchthavens, 10 geselecteerde zeehavens of 11 geselecteerde grensovergangen die zijn te vinden op de pagina met voorwaarden van het visum Kenia
 • Voorafgaand aan het aanvragen van het visum moeten de dag van aankomst en vertrek bekend zijn en moet al minimaal één overnachting in Kenia geboekt zijn
 • Naast een pasfoto en paspoortscan dienen de onderstaande documenten online te worden aangeleverd:
  • Een boekingsbevestiging voor de retourvlucht (vluchtschema/itinerary)
  • Een boekingsbevestiging van een hotel of resort (of een uitnodigingsbrief van een Keniaanse organisatie of inwoner en een scan of foto van het paspoort of de ID-kaart van deze persoon)
Voorwaarden waaraan reizigers zich tijdens het verblijf in Kenia moeten houden:
 • Reizigers moeten zowel het visum als de boekingen van de terug- of vervolgvlucht en de eerste overnachting uitprinten en deze gedurende de gehele reis bij het paspoort bewaren
 • Reizigers mogen met het visum eenmaal Kenia inreizen voor een maximale verblijfsduur van 90 dagen
 • Reizigers mogen niet in dienst te treden bij een Keniaanse werkgever zonder aanvullende autorisatie
 • Reizigers mogen geen bedreiging vormen voor de veiligheid en rechtshandhaving in Kenia

Elke reiziger met een Nederlandse of Belgische nationaliteit dient een eigen visum aan te vragen, behalve kinderen tot en met 15 jaar oud die met hun ouders naar Kenia reizen. Ook is het niet nodig een visum aan te vragen indien er slechts een overstap in Kenia wordt gemaakt waarbij het vliegveld tussentijds niet wordt verlaten.

Visum Kenia aanvragen

Het visum voor Kenia kan 24 uur per dag, 7 dagen per week online worden aangevraagd via deze website. Dat kan tot 7 dagen voor vertrek. Om eventuele risico’s te beperken wordt aanbevolen het visum bij voorkeur meer dan twee weken voor vertrek aan te vragen.

Hoe werkt het aanvragen van het visum Kenia? De procedure bestaat uit drie eenvoudige stappen. Allereerst vult u het aanvraagformulier visum Kenia in. Vervolgens voldoet u de betaling, dat kan per iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. De kosten van het visum Kenia bedragen € 74,95 per persoon. Ten slotte wordt gevraagd naar een pasfoto, een paspoortscan, een bevestiging van de accommodatie (of, als u bij vrienden of familie verblijft een uitnodigingsbrief en een scan/foto van het paspoort of de ID-kaart van de persoon die u bezoekt) en een bevestiging van de door- of terugvlucht. Nadat de aanvraag volledig is ingediend wordt de aanvraag gecontroleerd op volledigheid en veel gemaakte fouten. Indien invulfouten of onvolledigheden worden vermoed, wordt direct contact met u opgenomen, zodat u de aanvraag kunt corrigeren. Na toekenning wordt het visum Kenia per e-mail toegestuurd.

Direct het visum Kenia aanvragen. U kunt direct starten met uw aanvraag voor het visum Kenia. Heeft u nog vragen? Lees dan de pagina met veelgestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden. Indien u ook daar geen antwoord op uw vraag vindt kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, telefonisch of per e-mail.

Samenvatting visum Kenia

Miniatuur video visum
DoelToerisme, zaken en medisch
InreizenEénmaal
VerblijfTot 90 dagen na aankomst
LevertijdNormaal: gemiddeld 8 werkdagen
Spoed: gemiddeld 4 werkdagen
Kosten€ 74,95 per visum
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum voor Kenia

105 mensen beoordelen het visum met een 9,3/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.be maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Keniaanse overheid. Het is tevens mogelijk het visum aan te vragen bij de Keniaanse immigratiedienst ($51 per persoon via ecitizen.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.