NZeTA aanvragen

Het visum voor Nieuw-Zeeland

Het NZeTA visum Nieuw-Zeeland, voor uw vakantie of zakenreis

Nieuw-Zeeland inreizen kan sinds 2019 alleen met een visum of NZeTA. U kunt uw NZeTA eenvoudig online aanvragen, geheel in het Nederlands, met een digitaal formulier. Hiervoor betaalt u € 64,95 per persoon (zie specificatie).

Online aanvragen in drie eenvoudige stappen

1. Visum aanvragen

Visum Nieuw-Zeeland aanvragen

Elke visumaanvraag start met het invullen van het online aanvraagformulier. Dat duurt slechts enkele minuten.

2. Veilig betalen

Visumkosten betalen

Vervolgens kan de betaling, veilig en gemakkelijk, worden voldaan per iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Visum uitprinten

NZeTA uitprinten en meenemen naar Nieuw-Zeeland

Na toekenning wordt het visum Nieuw-Zeeland (NZeTA) per e-mail toegestuurd. Print het uit en neem het mee op reis.

Uitleg over het NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Nieuw-Zeeland? Alle reizigers die per vliegtuig of cruiseschip naar Nieuw-Zeeland reizen hebben een visum nodig. Alleen reizigers met een Nieuw-Zeelands of Australisch paspoort worden uitgezonderd. Online een NZeTA aanvragen is de goedkoopste, snelste en eenvoudigste manier om aan de visumplicht te voldoen. Controleer voor het aanvragen of aan alle voorwaarden wordt voldaan, zoals de maximale verblijfsduur van 3 maanden.

Wat is een NZeTA? Een NZeTA is een elektronische reisvergunning (visa waiver) voor Nieuw-Zeeland. De afkorting staat voor “New Zealand electronic Travel Authority”. Wie online een NZeTA aanvraagt, hoeft geen visum in het paspoort te laten aanbrengen bij de ambassade. Een NZeTA wordt na toekenning digitaal aan een paspoort gekoppeld en is vergelijkbaar met het ETA voor Australië en het eTA voor Canada. Waar op deze website wordt gesproken over het visum Nieuw-Zeeland wordt, tenzij anders vermeld, het NZeTA bedoeld.


Visumvoorwaarden en geldigheidstermijn

Om gebruik te kunnen maken van de eenvoudige online aanvraagprocedure van het NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland, moet aan de onderstaande voorwaarden worden voldaan. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de geldigheidstermijn en de maximale verblijfsduur per reis.

Toegestane reisdoelen met het NZeTA?

Waarvoor is het online aan te vragen NZeTA visum geschikt?

 • Toerisme (waaronder vakanties en het bezoeken van vrienden of familie)
 • Zakenreizen (waaronder conferenties, trainingen en andere bijeenkomsten)
 • Sollicitaties naar betaalde of onbetaalde banen in Nieuw-Zeeland
 • Deelname aan onbetaalde amateursport
 • Overstappen in Nieuw-Zeeland
Wat is de geldigheidstermijn van het visum Nieuw-Zeeland?

Hoe lang is het NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland geldig?
De geldigheidstermijn bedraagt twee jaar, vanaf de dag van toekenning. Met één visum kan een onbeperkt aantal keer naar Nieuw-Zeeland gereisd worden. Elk verblijf mag maximaal 3 aaneengesloten maanden duren. In elke periode van 12 maanden mag in totaal maximaal 6 maanden in Nieuw-Zeeland verbleven worden.


Overige voorwaarden om met een NZeTA te mogen reizen, bestaan eruit dat de reiziger:

 • een paspoort moet bezitten dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Nieuw-Zeeland
 • bij aankomst al een retour- of doorreisticket moet bezitten
 • bij aankomst moet kunnen aantonen over voldoende financiën te beschikken om de reis te kunnen voltooien
 • niet in dienst mag treden bij een organisatie in Nieuw-Zeeland (niet betaald en niet als vrijwilliger)
 • geen ernstige, overdraagbare ziektes mag hebben en geen grote medische problemen mag verwachten
 • geen risico mag vormen voor de veiligheid, openbare orde of rechtshandhaving
 • geen gevangenisstraf opgelegd gekregen mag hebben of verdacht mag worden van een feit dat hiertoe kan leiden


Het NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen

Hoe kan ik het visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen? Het aanvragen van een visum voor een vakantie of zakenreis naar Nieuw-Zeeland (het NZeTA) kan volledig online, middels het online aanvraagformulier op deze website. Na het invullen van het aanvraagformulier en het voldoen van de kosten, moet een pasfoto worden geüpload. Vervolgens wordt de aanvraag gekeurd door de immigratiedienst in Nieuw-Zeeland. Zodra de aanvraag is goedgekeurd wordt dit per sms-bericht bevestigd en wordt het visum per e-mail toegestuurd. Het is dan direct te gebruiken.

Hoe lang voor vertrek moet ik het visum aanvragen? De gemiddelde normale levertijd is 5 dagen. Als dat niet snel genoeg is, kan de optie ‘spoedleveringʼ in het aanvraagformulier worden geselecteerd. De aanvraag wordt dan direct in behandeling genomen, wat in 90% van de gevallen binnen 24 uur een toegekend visum oplevert. Er kan echter geen enkele garantie worden gegeven op de levertijden, ook niet bij spoed. Ook bestaat de kans dat een aanvraag wordt afgekeurd, al is die kans erg klein. Als een aanvraag wordt afgekeurd, dan moet een ander visumtype worden aangevraagd, wat soms enkele weken kan duren. De immigratiedienst van Nieuw-Zeeland raadt daarom aan om het NZeTA zo vroeg mogelijk aan te vragen. Het is niet nodig om al een vlucht of overnachting geboekt te hebben om een visum aan te kunnen vragen.

Wat kost een visum Nieuw-Zeeland? De overheid van Nieuw-Zeeland heft een toeristenbelasting, de zogenaamde “International Visitor Conservation and Tourism Levy” (IVL). Deze toeristenbelasting bedraagt 35 Nieuw-Zeelandse dollars en is inbegrepen in de visumprijs. De totale kosten van een NZeTA, inclusief toeristenbelasting, visumkosten en verwerkingskosten bedragen € 64,95 per persoon. Indien gebruik wordt gemaakt van een spoedaanvraag komt daar een toeslag bij van € 17,50 per persoon.

Waar kan ik terecht met vragen en problemen? Lees allereerst de veelgestelde vragen met antwoorden over het visum Nieuw-Zeeland. Vindt u ook daar geen antwoord of oplossing? Neem dan contact op met het Visum Supportcenter.


Samenvatting visum Nieuw-Zeeland (NZeTA)

Reisdoel Zakelijk of toeristisch
Geldigheid 2 jaar
Reizen Onbeperkt aantal inreizen
Verblijf Maximaal 3 maanden per bezoek
Levertijd Gemiddeld 5 dagen
Spoedlevering Gemiddeld 24 uur
Kosten € 64,95 (zie specificatie) per NZeTA
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum Nieuw-Zeeland

 317 mensen beoordelen het visum voor Nieuw-Zeeland met een 9,4/10 

Beoordelingen van gebruikers

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,15 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.