Visum Turkije aanvragen

Direct online aanvragen

Visum Turkije online aanvragen

U kunt uw visum voor Turkije eenvoudig online aanvragen. Dat kunt u doen met het Nederlandstalige aanvraagformulier. Hiervoor wordt € 49,95 per visum (zie specificatie) in rekening gebracht.

Bekijk video met uitleg


Let op: Wilt u minder dan 90 dagen in Turkije verblijven voor een vakantie of zakenreis? Als u de nationaliteit heeft van Nederland, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of een (ander) land in de Europese Unie, dan heeft u daarvoor sinds 2020 geen visum meer nodig. Sindsdien is de informatie op deze website over het visum voor Turkije niet meer bijgewerkt.

Overzicht van de aanvraagprocedure

1. Visum aanvragen

Aanvraag visum Turkije

Het e-visum Turkije aanvragen doet u door het online aanvraagformulier in te vullen, dit duurt ongeveer 5 minuten.

2. Online afrekenen

Online afrekenen

Betaal het visum eenvoudig en veilig via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel visum

Ontvange de e-visa via e-mail

Het visum Turkije wordt per e-mail naar u toegestuurd. Bij spoedaanvragen gemiddeld al na 14 minuten.

Wie heeft een visum nodig voor Turkije?

Gaat u in 2022 of 2023 op vakantie of zakenreis naar Turkije? Alle toeristische en zakelijke reizigers moeten vooraf het visum Turkije aanvragen, behalve als ze reizen met een Europees paspoort of Europese identiteitskaart. De visumplicht geldt zowel voor reizigers met de Nederlandse als de Belgische nationaliteit. Ook minderjarige kinderen worden alleen toegelaten indien ze beschikken over een eigen Turkse visum, een Europees paspoort of Europese identiteitskaart.

Wat is een e-visum Turkije? Dit is een officiële reistoestemming van de Turkse overheid om het land te mogen betreden, via land, zee of lucht. Waar op deze website wordt gesproken over het visum voor Turkije wordt telkens de elektronische variant bedoeld. Deze variant wordt ook wel het e-visum Turkije genoemd. Dit visum kunt u geheel online aanvragen en wordt na toekenning per e-mail toegestuurd (bekijk voorbeeld e-visum). U kunt een aanvraag indienen voor uzelf, voor een ander of voor een heel reisgezelschap tegelijk.

Voorwaarden van het Turkse visum

Om gebruik te mogen maken van het e-visum Turkije moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder zijn de belangrijkste voorwaarden opgesomd; meer informatie hierover vindt u op de pagina over de voorwaarden van het visum voor Turkije.

  • Uw reis heeft een toeristisch of zakelijk doel
  • U reist met uw Nederlandse of Belgische paspoort of ID kaart
  • Reist u met een paspoort? Dan moet dat nog 150 dagen geldig zijn na aankomst
  • U mag tijdens uw verblijf niet in dienst treden bij een Turkse werkgever
  • U mag tijdens uw verblijf niet studeren aan een Turkse onderwijsinstelling

Uitzonderingen voor het visum

Wanneer is er geen visum Turkije nodig? Komt u in Turkije aan per cruiseschip? Dan is een elektronisch visum Turkije aanvragen alleen verplicht indien u langer dan 72 uur aan wal blijft. Ook het maken van een overstap op een Turks vliegveld is mogelijk zonder Turks visum, maar u mag dan de luchthaven tussendoor niet verlaten. Bent u vrachtwagenchauffeur, documentairemaker of archeoloog? Dan komt u niet in aanmerking voor het e-visum; u moet dan een stickervisum aanvragen bij het Turkse consulaat. Ook als u niet voldoet aan de bovenstaande voorwaarden, kan uw aanvraag niet online worden ingediend en moet u zich melden bij het consulaat. Bijvoorbeeld als u geen paspoort en geen ID kaart bezit, maar met uw verblijfsvergunning wilt reizen.


Geldigheidsduur en maximale verblijfsduur

Houd u aan de regels en voorkom boetes, uitzetting en een toegangsverbod. Het visum Turkije is gedurende 180 dagen geldig. Deze geldigheidsduur gaat in op de aankomstdatum die u in het aanvraagformulier aangeeft. Gedurende deze 180 dagen mag u maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Dat mag aaneengesloten zijn, maar ook opgeknipt worden in delen. Meer informatie over de geldigheid, het verlengen, hernieuwen en verlopen van het visum leest u op de pagina over de geldigheidsduur van het visum voor Turkije.

Voorbeeld

Voorbeeld: stel dat u op 1 februari het aanvraagformulier voor het e-visum Turkije invult. U geeft daarin aan dat uw visum geldig moet zijn vanaf 1 maart. Het visum is dan geldig tot 180 dagen daarna, dat is 28 augustus. U mag dan tussen 1 maart en 28 augustus in totaal maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Dat kan bijvoorbeeld één verblijf van 90 aaneengesloten dagen zijn. Maar u mag bijvoorbeeld ook drie losse reizen naar Turkije maken en elke keer 30 dagen in het land verblijven. U mag een onbeperkt aantal reizen maken, zolang het totaal aantal verblijfsdagen niet meer dan 90 is en alle verblijfsdagen plaatsvinden gedurende de geldigheidstermijn van 180 dagen.


Visum Turkije: 24 uur per dag, 7 dagen per week

Het visum Turkije aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week, volledig online. U vraagt het visum aan door het aanvraagformulier op deze website in te vullen. Daarmee bent u ongeveer vijf minuten bezig. Daarna voldoet u de kosten à € 49,95 per reiziger. Dat kan met de door u gewenste betaalmethode, waaronder iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard. Al deze betaalmethoden zijn onvertraagd, dat wil zeggen dat de aanvraag direct in behandeling wordt genomen nadat u de betaling heeft voldaan.


Reguliere levering of spoedaanvraag

Het visum Turkije wordt meestal binnen drie dagen geleverd. Vertrekt u vandaag of morgen al naar Turkije? Dan is het verstandig een spoedaanvraag in te dienen. Aanvragen die met spoed worden behandeld, worden direct verwerkt en gemiddeld na 14 minuten al toegekend. Dat betekent dat u bij een aanvraag met spoed al 14 minuten na het uitvoeren van de betaling een e-mail kunt verwachten waarin het e-visum is te vinden. Het is belangrijk dat u het uitprint en meeneemt op reis naar Turkije. Heeft u geen printer? U mag het Turkse visum bij de paspoortcontrole ook digitaal laten zien op uw telefoon of tablet.

U kunt direct het Turkse e-visum aanvragen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u het beste eerst de veelgestelde vragen bekijken. Vaak heeft u zo snel een antwoord op uw vraag. Indien uw vraag over het visum hier niet tussen staat kunt u contact opnemen met het Visum Supportcenter.


Samenvatting

DoelToerisme en zakelijk
Geldigheid180 dagen geldig
VerblijfMaximaal 90 dagen
Levertijd72 uur (spoed: gemiddeld 14 min.)
Kosten€ 49,95 (zie specificatie) per visum
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum voor Turkije

216 mensen beoordelen het Turkse visum met een 9,4/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 15,10 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.