eTA Canada aanvragen

Direct online aanvragen

Het eTA voor Canada

Een eTA Canada is een verplichte reistoestemming die u nodig heeft om zonder visum naar Canada te vliegen. Met het online aanvraagformulier kunt u eenvoudig en snel een eTA aanvragen. De kosten bedragen € 19,95 per persoon.

Bekijk video met uitleg


Als gevolg van corona (Covid-19) is het reizen met een eTA Canada tijdelijk aan restricties onderhevig.
Lees vóór het aanvragen van uw eTA alles over de Corona-maatregelen in Canada.

Uw eTA aanvagen in drie stappen

1. Het eTA-formulier

eta aanvragen voor Canada

Een eTA Canada aanvragen begint met het invullen van het online aanvraagformulier.

2. Uw betaling

Online afrekenen

Betaal vervolgens veilig met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Het officiële eTA

Ontvangen via e-mail

U ontvangt het officiële eTA Canada per e-mail, bij spoed gemiddeld al na 18 minuten.

Uitleg over het eTA Canada

Ik vlieg naar Canada, moet ik een eTA aanvragen? Als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft en in 2020 of 2021 naar Canada wilt vliegen, moet u vooraf een eTA aanvragen. Dit geldt voor vakanties, zakenreizen, studie, familiebezoek en het maken van een overstap in Canada. Alleen als u een visum of Canadees of Amerikaans paspoort bezit, heeft u geen eTA nodig. De meeste reizigers kiezen voor het eTA omdat het goedkoper, eenvoudiger en sneller aan te vragen is dan een visum. Voor het visum moet een afspraak worden gemaakt bij het consulaat van Canada, terwijl het eTA in enkele minuten online kan worden aangevraagd.

Reizigers die geen eTA Canada bezitten, kunnen niet inchecken op vluchten naar Canada en worden geweigerd bij het instappen. Ook als de vlucht naar Canada enkel dient om een overstap te maken naar een ander land, is een eTA verplicht; zelfs als het vliegveld tijdens de overstap niet wordt verlaten.

Wat is een "eTA"?

De afkorting staat voor: “electronic Travel Authorization”, waarmee wordt bedoeld: een elektronische reistoestemming om Canada per vliegtuig in te mogen reizen. Het aanvragen van een eTA gaat middels een online formulier, dat door de immigratiedienst wordt beoordeeld op mogelijke veiligheidsrisico’s. Indien niet wordt verwacht dat de reiziger een bedreiging vormt voor de veiligheid of rechtshandhaving, volgt de toekenning van het eTA. Deze toekenning is gekoppeld aan het paspoort waarmee het eTA is aangevraagd en wordt direct gedeeld met de luchtvaartmaatschappij en de autoriteiten op de vliegvelden van vertrek en aankomst. Het is daarom niet nodig de bevestiging uit te printen. Nu het eTA Canada aanvragen.


Geldigheid van het eTA Canada

Het eTA is geldig gedurende vijf jaar na toekenning. Indien het paspoort waarmee het is aangevraagd al eerder verloopt, vervalt daarmee ook de geldigheid van het eTA. Het indienen van een nieuwe eTA aanvraag met een nieuw paspoort is dan noodzakelijk om opnieuw naar Canada te mogen vliegen.

Gedurende de geldige periode van het eTA Canada mag u een onbeperkt aantal reizen naar Canada maken, echter: elk bezoek mag maximaal zes maanden duren. Daarnaast dient uw paspoort nog minimaal één dag geldig te zijn nadat u weer uit Canada vertrekt.

Visums online afrekenen

Voorbeeld: Uw eTA aanvraag is goedgekeurd op 3 januari 2020. Uw paspoort verloopt op 10 maart 2021. U mag dan in de tussentijd een onbeperkt aantal reizen naar Canada maken, maar u moet wel uiterlijk op 9 maart 2021 weer Canada uit zijn. Ook mag elk verblijf niet langer dan zes maanden duren. Het maakt voor elk van deze reizen niet uit of het een zakenreis, vakantie, familiebezoek of overstap betreft. Als u ook heel maart 2021 in Canada wilt zijn, dient u voor uw vertrek eerst een nieuw paspoort aan te vragen en met dat nieuwe paspoort vervolgens een nieuw eTA aan te vragen.


Andere belangrijke voorwaarden:

  1. De Canadese immigratiedienst is te allen tijde gerechtigd de geldigheid van een visum of eTA in te trekken of te verkorten, indien deze hier aanleiding toe ziet
  2. De reis dient zakelijk, toeristisch, voor een overstap of studiedoeleinden te zijn. Het brengen van bezoek aan vrienden en/of familie valt hier ook onder
  3. Zakenreizen zijn toegestaan, maar u mag met een eTA niet in dienst treden bij een Canadese werkgever

eTA Canada aanvragen

Deze verplichte reistoestemming voor Canada kunt u snel en eenvoudig aanvragen via deze website, zowel voor uzelf als voor andere reizigers. Dat kan 24 uur per dag, ook in het weekend en op feestdagen. Om de aanvraag te starten, dient u het aanvraagformulier in te vullen, wat ongeveer 5 minuten duurt. Hoewel alle aanvragen op fouten worden gecontroleerd voordat ze in behandeling worden genomen, is het aan te raden alle ingevulde gegevens goed te controleren. Indien (onopzettelijk) foutieve gegevens worden ingevuld, kan dit grote problemen opleveren tijdens uw reis. De kosten van het eTA bedragen € 19,95 per persoon en betalen kan per veilig en eenvoudig met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

Met spoed een eTA nodig?

Normale aanvragen worden verwerkt binnen 72 uur. Desondanks is het verstandig de aanvraag al een of enkele weken voor vertrek in te dienen. Heeft u met spoed een eTA Canada nodig? Dan kunt u ook een spoedaanvraag indienen. Deze wordt gemiddeld al na 18 minuten toegekend. De Canadese immigratiedienst behoudt zich echter het recht voor om in uitzonderlijke gevallen meer tijd te gebruiken voor de beoordeling, waardoor geen garantie op de levertijd kan worden gegeven, ook niet bij aanvragen die met spoed worden ingediend.

Nu uw eTA aanvragen. Als u wilt kunt u direct een eTA Canada aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen en online in te dienen. Heeft u nog vragen? Bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen. Indien u daar geen antwoord vindt, kunt u kosteloos gebruikmaken van het Nederlandstalige supportcenter.


Samenvatting

Miniatuur video eTA
DoelToerisme, zaken en doorreizen
Geldigheid5 jaar geldig
VerblijfDoorgaans 6 maanden per bezoek
Levertijd72 uur (spoed: gemiddeld 18 min.)
Kosten€ 19,95 per eTA
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het eTA Canada

Reizigers over het eTA

91 mensen beoordelen het eTA met een 9,3/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.be maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Canadese overheid. Het is tevens mogelijk het eTA aan te vragen bij de Canadese immigratiedienst ($7 per eTA, via cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze verwerken. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.