eTA Canada aanvragen

Direct online aanvragen

Het eTA voor Canada

Een eTA Canada is een verplichte reistoestemming die u nodig heeft om zonder visum naar Canada te vliegen. Met het online aanvraagformulier kunt u eenvoudig en snel een eTA aanvragen. De kosten bedragen € 19,95 per persoon.

Bekijk video met uitleg


Sinds 7 september 2021 is reizen naar Canada weer toegestaan voor gevaccineerde toeristen en zakenreizigers.
Lees ook met welke Coronamaatregelen in Canada u nog wel rekening moet houden als u met een eTA reist.

Uw eTA aanvragen in drie stappen

1. Het eTA formulier

eta aanvragen voor Canada

Een eTA Canada aanvragen begint met het invullen van het online aanvraagformulier.

2. Uw betaling

Online afrekenen

Betaal vervolgens veilig met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Het officiële eTA

Ontvangen via e-mail

U ontvangt het officiële eTA Canada per e-mail, bij spoed gemiddeld al na 18 minuten.

Informatie over het eTA Canada

Heb ik een eTA nodig voor mijn reis naar Canada?
U moet een eTA aanvragen als u per vliegtuig naar Canada reist voor een vakantie, een zakenreis, een bezoek aan vrienden of familie of een overstap naar een ander land. Ook minderjarige kinderen moeten elk een eigen eTA bezitten. Een eTA Canada aanvragen is niet nodig als u een visum of een Canadees of Amerikaans paspoort bezit. En ook niet als u arriveert per trein, auto, bus of cruiseschip.

Wilt u langer dan zes maanden in Canada blijven? Of voldoet u niet aan de voorwaarden van het eTA Canada? Dan moet u een visum aanvragen. Dat is ingewikkelder en duurder dan het aanvragen van een eTA. Ook wordt een eTA sneller toegekend, gemiddeld na 5 dagen en in geval van spoed gemiddeld al na 18 minuten.

Wat is een eTA Canada?
De afkorting eTA staat voor “electronic Travel Authorization”. Een eTA Canada is geen fysiek document, maar een elektronische toestemming om zonder visum naar Canada te vliegen. Elke aanvraag wordt beoordeeld door het Immigration, Refugees & Citizenship Canada (IRCC). Vormt u naar verwachting geen veiligheidsrisico? Dan wordt uw aanvraag goedgekeurd. Bij het inchecken controleert uw luchtvaartmaatschappij op basis van uw paspoortnummer of u een geldig eTA heeft. Zo kunnen ongewenste personen worden geweerd en blijft het vliegverkeer veilig.


Voorwaarden en geldigheidsduur van het eTA Canada

Een overzicht van alle regels vindt u op de pagina met voorwaarden van het eTA Canada. Daarnaast gelden enkele beperkingen voor personen die in Canada willen werken of studeren. Een eTA Canada aanvragen is alleen toegestaan als u aan deze voorwaarden voldoet:

  • U heeft de nationaliteit van een Europees land, zoals Nederland of België, of één van deze overige landen
  • U reist naar Canada voor een vakantie, studie, zakenreis of een overstap
  • U gaat geen dienstbetrekking aan bij een Canadese organisatie
  • U vormt geen risico voor de veiligheid of volksgezondheid
  • U voldoet aan de regels ter preventie van het coronavirus in Canada
  • U heeft nooit een misdrijf gepleegd en nooit een immigratie- of visumgerelateerde wet overtreden
  • Bij aankomst kunt u de CBSA ervan overtuigen dat u en uw familieleden voldoen aan alle voorwaarden
Geldigheid van het eTA Canada

Uw eTA Canada is maximaal vijf jaar geldig
De geldigheidstermijn gaat in vanaf het moment dat uw aanvraag is goedgekeurd. De geldigheid vervalt al eerder, als het paspoort verloopt waarmee uw eTA is aangevraagd. Neemt u een nieuw paspoort in gebruik? Dan moet u ook een nieuw eTA aanvragen. Uw eTA hoeft alleen geldig te zijn tijdens het inchecken en tijdens uw aankomst in Canada. Uw paspoort moet ook geldig zijn gedurende uw gehele verblijf in Canada.

Elk verblijf mag maximaal zes maanden duren
Binnen de geldigheidstermijn van het eTA mag u een onbeperkt aantal keer naar Canada reizen. Elk verblijf mag maximaal zes aaneengesloten maanden duren.Het eTA Canada aanvragen

Uw eTA aanvragen doet u bij voorkeur al voordat u uw reis naar Canada heeft geboekt. De aankomstdatum hoeft nog niet bekend te zijn. U kunt uw eTA Canada aanvragen met uw computer, tablet of smartphone. Open daarvoor het online eTA formulier. U kunt dit aanvraagformulier invullen voor uzelf, maar ook voor een andere reiziger, of voor een heel reisgezelschap in één keer. Zorg dat u het paspoort bij de hand heeft van elke reiziger waarvoor u een eTA wilt aanvragen. Het formulier bevat een duidelijke uitleg bij elk invulveld en is in ongeveer tien minuten in te vullen.

Na het invullen van het aanvraagformulier voldoet u de kosten van het eTA, ter hoogte van € 19,95 per persoon. Dat kan veilig en eenvoudig met iDeal, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express of PayPal. De gemiddelde levertijd van het eTA Canada bedraagt 5 dagen. Als u al op korte termijn naar Canada wenst te reizen, is het verstandig om een spoedaanvraag in te dienen. Daarvoor geldt een toeslag van € 17,50 per persoon. De gemiddelde levertijd bedraagt dan 18 minuten. Ook in het weekend, op feestdagen en 's nachts. Houd er rekening mee dat aanvragen soms langer in behandeling blijven dan de gemiddelde levertijd, bijvoorbeeld vanwege de kans op een steekproefcontrole.

Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u daarvan bericht per sms en e-mail. Vanaf dat moment kunt u direct inchecken op uw vlucht naar Canada. Het is niet nodig om uw eTA te printen. Heeft u nog vragen? Lees dan verder op de pagina met veelgestelde vragen en antwoorden.


Samenvatting

Miniatuur video eTA
DoelToeristisch, zakelijk of een overstap
GeldigheidMaximaal 5 jaar (meerdere reizen)
VerblijfMaximaal 6 maanden per bezoek
LevertijdNormaal: gemiddeld 5 dagen
Spoed: gemiddeld 18 minuten
Kosten€ 19,95 per eTA Canada
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het eTA Canada

Reizigers over het eTA

105 mensen beoordelen het eTA met een 9,3/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.be maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Canadese overheid. Een eTA aanvragen kan ook bij de Canadese immigratiedienst ($7 per persoon, via cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze verwerken. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.