Visum Australië aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum Australië voor uw vakantie of zakenreis

Gaat u naar Australië voor een vakantie of een zakenreis? Houd er dan rekening mee dat u tijdig een visum aan moet vragen. U kunt de aanvraag volledig in het Nederlands doen met het digitale formulier op deze website. Hiervoor betaalt u € 24,95 (zie specificatie) per visum.

Bekijk video met uitleg

Hoe kan ik het visum Australië aanvragen?

1. Formulier invullen

Visum Australië aanvragen

Het aanvragen van het visum Australië begint met het invullen van een digitaal aanvraagformulier. Dit doet u eenvoudig online binnen 5 minuten.

2. Online afrekenen

Visum online afrekenen

U betaalt voor de kosten van het visum met iDeal, Bancontact, PayPal, Google Pay, Apple Pay, Trustly of creditcard.

3. Officieel visum

Na het afrekenen ontvangt u het visum digitaal via e-mail

Na goedkeuring van uw aanvraag, ontvangt u het visum Australië per e-mail. Voor een spoedlevering gekozen? Dan ontvangt u het meestal al binnen 60 minuten.

Visum Australië aanvragen altijd verplicht

Reist u in 2024 of 2025 naar Australië voor een vakantie of zakenreis? Dan moet u op tijd een visum Australië aanvragen. De visumverplichting geldt voor alle reizigers, dus ook voor toeristen en zakenreizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Ook kinderen moeten een eigen paspoort en een eigen visum bezitten. U bent alleen van de visumverplichting vrijgesteld als u de nationaliteit van Australië of Nieuw-Zeeland heeft, of als u alleen in Australië bent voor een overstap.

Al bij het inchecken op uw vlucht naar Australië wordt gecontroleerd of u een geldig visum heeft. Dien uw aanvraag daarom ruim voor vertrek in. Visa voor Australië worden gemiddeld binnen 5 dagen toegekend. Spoedaanvragen meestal al binnen 60 minuten. Toch adviseert de immigratiedienst om uw visum aan te vragen voordat u uw reis boekt. Hoe eerder u zeker weet dat u het land in mag reizen, hoe beter.


Een eVisitor visum of een ETA Australië?

Toeristen en zakenreizigers kunnen gebruikmaken van verschillende soorten visa. Het eVisitor visum en het ETA Australië zijn twee van de meest gebruikte visumtypes. Deze twee visumtypes kunnen gebruikt worden voor het bezoeken van vrienden of familie, maar ook voor het volgen van een korte studie of training. De voorwaarden en geldigheidsduur van de twee visa zijn gelijk.

Heeft u de Nederlandse, of Belgische nationaliteit of de nationaliteit van een ander land in de Europese Unie?
Vraag in dat geval een eVisitor visum Australië aan. Dit geldt ook voor reizigers met de nationaliteit van enkele andere Europese landen, zoals IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Vaticaanstad, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De aanvraagprocedure van het ETA Australië is namelijk een stuk duurder en ingewikkelder. De meeste Europese reizigers maken daarom bijna altijd gebruik van het eVisitor visum, zowel voor toeristische als zakelijke reizen.

Heeft u de nationaliteit van Canada of van de Verenigde Staten van Amerika?
Dan komt u wel in aanmerking voor een ETA, maar niet voor een eVisitor visum. Let op: deze website is bedoeld voor Europese reizigers. Wanneer er op deze website over het ‘visum Australiëʼ wordt gesproken, wordt telkens de eVisitor variant bedoeld.


Voorwaarden en geldigheidsduur van het visum Australië

Voordat u een visumaanvraag voor Australië indient, is het verstandig om te controleren of u voldoet aan alle visumvoorwaarden. Een korte samenvatting van de belangrijkste voorwaarden:

  • U gaat geen vrijwilligerswerk doen dat anders door een betaalde werknemer zou worden gedaan.
  • U gaat in Australië geen dienstverband aan (dat mag wel met het Working Holiday visum).
  • U bent niet van plan diensten aan Australische organisaties te leveren (dat mag wel met een werkvisum).
  • U gaat geen diensten of producten aan Australische consumenten verkopen of leveren.
  • U en uw familieleden hebben geen schulden bij de Australische overheid.
  • U vormt geen risico voor de veiligheid of gezondheid van de inwoners van Australië.
  • U kunt aantonen dat u voldoende financiële middelen heeft om uw verblijf en terugreis te betalen.

Hoe lang is het visum geldig?

Geldigheidsduur van het visum Australië
Het visum is vanaf de dag van toekenning precies 12 maanden geldig. Let op dat de geldigheid meteen vervalt zodra u een nieuw paspoort in gebruik neemt. Binnen de geldigheidstermijn van het visum mag u een onbeperkt aantal keer naar Australië reizen . U mag per verblijf maximaal drie aaneengesloten maanden in het land zijn. Lees meer op de pagina over de geldigheidsduur.Uw visum voor Australië aanvragen

De aanvraagprocedure van het eVisitor visum Australië is erg eenvoudig. Met het digitale aanvraagformulier kunt u een visum Australië aanvragen voor uzelf, voor een ander, of voor meerdere personen tegelijk.

De kosten van het visum Australië bedragen € 24,95 per persoon. Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld, kunt u de kosten veilig en gemakkelijk betalen met iDeal, Bancontact, PayPal, Google Pay, Apple Pay, Trustly of creditcard. Vervolgens moet u voor iedere reiziger een scan of foto van het paspoort aanleveren. Zodra u deze documenten heeft aangeleverd, wordt uw aanvraag direct in behandeling genomen. Het is dus niet nodig een account aan te maken of andere ingewikkelde stappen te doorlopen. Na goedkeuring van uw visum Australië ontvangt u een sms-bericht en e-mail ter bevestiging. U kunt het visum dan downloaden en printen of bewaren op uw telefoon laptop of tablet. Bij aankomst in Australië moet u het visum op papier of op een beeldscherm kunnen laten zien.


Met spoed een visum Australië nodig?

Als u op het allerlaatste moment nog een visum nodig heeft voor uw reis naar Australië, kunt u beter een spoedaanvraag indienen. Een spoedaanvraag doet u met hetzelfde aanvraagformulier. Hierin kunt u aanvinken dat u uw aanvraag met spoed wilt laten behandelen. U betaalt hiervoor een toeslag van € 17,50 per persoon. Bij een spoedaanvraag ontvangt u het visum in 95% van de gevallen binnen 60 minuten, maar een snelle toekenning kan nooit worden gegarandeerd. Een op de twintig aanvragen wordt onderworpen aan een steekproef, waardoor een vertraging van enkele dagen kan ontstaan. Lees daarover meer op de pagina over de spoedlevering.

Als u wilt, kunt u direct een of meerdere visa Australië aanvragen. Heeft u nog een vraag, of twijfelt u of u in aanmerking komt voor het eVisitor visum? Vind dan direct een antwoord of oplossing op de pagina met veelgestelde vragen.


Samenvatting visum Australië

Miniatuur video met informatie over de visumaanvraag
Reisdoel Toerisme en/of zaken
Geldigheid 365 dagen, onbeperkt aantal reizen naar Australië
Verblijf Maximaal 3 maanden per bezoek
Levertijd Standaard: gemiddeld binnen 5 dagen
Spoed: met 95% kans binnen 60 minuten
Kosten € 24,95 (zie specificatie) per visum
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum Australië

 317 mensen beoordelen het visum voor Australië met een 9,4 /10 

Beoordelingen van gebruikers

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.