Visum Cuba aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Cuba

Voor een vakantie naar Cuba heeft u een visum nodig. Dit is een papieren kaart, ook wel visumkaart of toeristenkaart genoemd, die u online kunt aanvragen voor € 39,95 per stuk (zie specificatie). U ontvangt deze per post.

Hoe kan ik een visum Cuba aanvragen?

1. Visum aanvragen

Aanvragen

Vul het eenvoudige online aanvraagformulier voor het visum Cuba in.

2. Online afrekenen

Online afrekenen

Betaal het visum veilig en snel, met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Op reis naar Cuba

Visum per post

Ontvang het visum per post en bewaar het tijdens uw reis bij uw paspoort.

Uitleg over het visum Cuba

Gaat u in 2022 of 2023 op vakantie naar Cuba? Dan heeft u een visum nodig. Dit geldt voor alle inwoners van de Europese Unie, dus ook voor Nederlanders en Belgen. Ook minderjarige kinderen moeten elk over een eigen visum Cuba beschikken. Indien het een toeristische reis betreft, kan de aanvraag volledig online worden ingediend via het digitale aanvraagformulier op deze website.

Wat is het visum Cuba? Het visum Cuba is een papieren kaart, welke uit twee delen bestaat. Op zowel het linker- als op het rechterdeel vult u uw nationaliteit, eerste voornaam, achternaam, geboortedatum en het paspoortnummer in. Na aankomst in Cuba wordt één deel afgescheurd en ingenomen. Bij het verlaten van het land wordt het andere deel ingenomen. Let er daarom op dat u het visum gedurende uw reis bij uw paspoort in uw handbagage bewaart. Plak het visum niet in uw paspoort, maar bewaar het los.

Opgelet visum Cuba

Het is niet nodig uzelf bij het consulaat van Cuba te melden
Door uw aanvraag online in te dienen, bespaart u een retourtje naar het consulaat van Cuba in Rotterdam. Ook is het middels de online aanvraagprocedure mogelijk om een visum voor iemand anders aan te vragen. Wanneer u dat bij het consulaat doet, betaalt u daarvoor een toeslag van €25 per persoon. Maakt u gebruik van het online formulier op deze website, dan vervalt deze toeslag.


Geldigheidsduur en voorwaarden

Het visum voor Cuba is 30 dagen geldig. De geldigheidstermijn gaat in op het moment van aankomst. Het maakt dan ook niet uit wanneer u in Cuba arriveert. De enige restrictie is dat het paspoort dat is gebruikt bij de online aanvraag nog minimaal zeven maanden geldig moet zijn op het moment van aankomst in Cuba. Indien gewenst kunt u het visum na aankomst bij een kantoor van de immigratiedienst verlengen met 30 extra dagen, waardoor u in totaal 60 dagen in Cuba mag verblijven.

Voorwaarden van het toeristenvisum Cuba:

  1. Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal zeven maanden geldig zijn
  2. Met het toeristenvisum mag geen arbeid worden verricht in Cuba
  3. Ook minderjarigen hebben een eigen visum nodig

Visum Cuba aanvragen

Dien uw aanvraag online in en ontvang het visum Cuba per post. Het visum wordt binnen vier werkdagen per post toegestuurd. De verzendkosten zijn inbegrepen in de visumprijs. Na ontvangst kunt u de visumkaart eenvoudig zelf invullen. Zorg dat u bij het invullen zorgvuldig te werk gaat en de paspoortgegevens foutloos overneemt. Omdat op het visum Cuba geen aankomstdatum staat vermeld, kan deze al lang voor vertrek worden aangevraagd.

De kosten van het visum bedragen € 39,95 per persoon. Dit is een totaalprijs, dus inclusief de consulaire kosten, aanvraagkosten, verzendkosten, BTW en transactiekosten. U kunt betalen met iDeal, Bancontact, creditcard of PayPal.

Arriveert u in Cuba per cruiseschip, of vliegt u naar Cuba vanuit de Verenigde Staten van Amerika? Dan heeft u een speciaal roze visum nodig (het normale visum is groen). De voorwaarden en geldigheidsduur van het roze en groene visum voor Cuba zijn precies gelijk aan elkaar, alleen betaalt u voor het roze visum een toeslag van € 58,00 per persoon, die u gelijk met de basiskosten kunt voldoen via de online betaalmodule.

Spoedprocedure. Reist u al op korte termijn naar Cuba? Spoedaanvragen die op een werkdag voor 12:00 uur worden ingediend en betaald, worden nog dezelfde dag verwerkt en per post toegestuurd. Een spoedaanvraag kan middels het normale online aanvraagformulier worden ingediend. Vink hiervoor in het formulier de optie “spoed” aan. Voor spoedleveringen wordt een toeslag van € 10,00 per persoon in rekening gebracht.

Samenvatting visum Cuba

VerplichtJa, voor Nederlanders en Belgen
DoelToerisme
GeldigheidTot 30 dagen na aankomst
InreizenEénmaal
Levertijd1 week (spoed: 1 werkdag)
Kosten€ 39,95 (zie specificatie) per visum
BetaleniDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum voor Cuba

216 mensen beoordelen het visum met een 9,4/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cuba. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (17 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 17 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 22,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cuba is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.