Visum Thailand aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Thailand

Reist u naar Thailand? Controleer voor vertrek of u een visum Thailand nodig heeft. Het is onder meer afhankelijk van uw verblijfsduur en reisdoel of u een visum Thailand moet aanvragen voor uw zakenreis of vakantie.

Hoe kan ik mijn visum voor Thailand aanvragen?

1. Een visum uitkiezen

Visum thailand kiezen

Controleer op deze pagina of u een visum voor Thailand moet aanvragen voor uw reisdoel en verblijfsduur.

2. Het visum aanvragen

Visums online afrekenen

Indien noodzakelijk: vraag uw visum aan bij het consulaat van Thailand in Amsterdam of bij een visumbureau.

3. Op reis naar Thailand

Visum via e-mail

Nadat u het visum ontvangen heeft kunt u zorgeloos op reis naar Thailand. Een fijne reis gewenst!

Uitleg over het visum Thailand

Heb ik een visum Thailand nodig voor mijn reis?
Dat hangt er vanaf. Alleen indien u een Nederlands of Belgisch paspoort bezit én minder dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven én uw reis een vakantie betreft (dus geen zakenreis of studiereis), dan hoeft u geen visum aan te vragen. Wilt u in Thailand werken, bijvoorbeeld in de vorm van een zakenreis of een vrijwilligersproject? Dan moet u altijd een visum Thailand aanvragen, ook als uw verblijf korter dan 30 dagen duurt. Indien u wilt reizen zonder visum krijgt u bij aankomst een stempel in uw paspoort waarop staat wanneer u het land uiterlijk weer verlaten moet hebben. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.

Wat als ik langer dan 30 dagen wil verblijven?
Reist u als toerist en wilt u gedurende uw vakantie langer dan 30 dagen blijven? Dan zijn er drie mogelijkheden. Allereerst kunt u bij de ambassade in Amsterdam een visum aanvragen met een geldigheidsduur van 60 dagen. De tweede mogelijkheid is het regelen van een verlenging van 30 dagen na aankomst in Thailand (in dat geval mag u dus ook 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven). De derde mogelijkheid is het maken van een (korte) reis naar een aangrenzend land en daarna weer opnieuw gebruik te maken van een visumvrije periode van 30 dagen. Ook dan mag u in totaal 60 dagen verblijven.

Geldigheid visum Thailand

Combineren van geldigheidsvereisten
Indien u als toerist langer dan 60 dagen in Thailand wilt verblijven is het tevens mogelijk bovengenoemde opties te combineren tot een verblijf van 90 dagen. Zo is bijvoorbeeld de volgende combinatie mogelijk. Allereerst reist u naar Thailand en maakt u gebruik van de 30 dagen waarin u zonder visum Thailand in het land mag verblijven. Net voor het verlopen van deze termijn vraagt u verlenging aan bij een van de immigratiekantoren in Thailand, u mag dan nog eens 30 dagen in het land blijven. Vervolgens maakt u net voor de 60e dag een uitstapje naar bijvoorbeeld Laos en komt daarna weer terug naar Thailand. U krijgt op dat moment weer opnieuw een toegang voor 30 dagen en bent zo dus vrijwel onafgebroken voor 90 dagen in het land en houdt u zich keurig aan alle visumregels.


Opgelet visum Thailand

Let op
Let op: er zijn verschillende manieren om te combineren, maar in alle gevallen geldt dat u per 180 aaneengesloten dagen maximaal 90 dagen in Thailand mag verblijven. Het is dus niet mogelijk om na het bovengenoemde voorbeeld nogmaals een verlenging aan te vragen.


Hoe vaak mag ik inreizen zonder visum?
Indien u telkens per vliegtuig aankomt mag u een onbeperkt aantal keer gebruikmaken van de visumvrije, kosteloze toegang. Wel mag u in totaal niet meer dan 90 dagen per 180 aaneengesloten dagen in Thailand verblijven. Komt u over land aan? Dat mag maar twee keer per kalenderjaar zonder visum.

Voorwaarden van het visum voor Thailand

Om gebruik te maken van de mogelijkheid Thailand in te reizen zonder visum moet u aan een aantal voorwaarden voldoen, te weten:

 1. U voldoet aan de geldigheidstermijnen zoals hierboven beschreven
 2. U reist als toerist, dus niet als zakenreiziger
 3. U heeft een Nederlands of Belgisch paspoort
 4. Uw paspoort is nog minimaal zes maanden geldig op het moment van aankomst
 5. U bezit voor vertrek naar Thailand al over een ticket voor de terugvlucht of een doorvlucht

Voorwaarden voor reizen met visum Thailand:

 1. U voldoet aan de geldigheidstermijnen zoals hierboven beschreven
 2. U heeft een Nederlands of Belgisch paspoort
 3. Reist u toeristisch? Dan moet uw paspoort nog 6 maanden geldig zijn na aankomst
 4. Reist u zakelijk? Dan moet uw paspoort nog 9 maanden geldig zijn na aankomst
 5. U bezit voor vertrek naar Thailand al over een ticket voor de terugvlucht of een doorvlucht

Visum Thailand aanvragen

U kunt uw visum Thailand het beste rechtstreeks aanvragen bij de ambassade. Het toeristenvisum met een geldigheidsduur van 60 dagen kost €30,00 indien u het rechtstreeks bij de ambassade aanvraagt. Het zakelijke visum voor Thailand kost €60,00. Betalen bij de ambassade kan alleen contant.

Benodigd bij de visumaanvraag:

 1. Uw paspoort
 2. Een kopie van uw paspoort
 3. Een kopie van uw vliegtickets (heen én terug/doorvlucht)
 4. Twee identieke pasfoto's
 5. Een bevestiging van de reservering van uw eerste overnachting
 6. Een ingevuld aanvraagformulier (te verkrijgen bij de ambassade)

Reist u zakelijk? Dan moet u behalve de bovenstaande ook de volgende documenten overhandigen:

 1. Een verklaring van uw werkgever met de uit te voeren activiteiten in Thailand
 2. Een (kopie) uittreksel van de inschrijving van het bedrijf bij de KvK (maximaal 6 maanden oud)
 3. Een ondertekende uitnodigingsbrief van het bedrijf in Thailand dat u gaat bezoeken
 4. Een kopie van de identiteitskaart van de persoon die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend

U kunt uw aanvraag tussen 10.00 en 13.00 uur zonder afspraak indienen bij de ambassade. Twee werkdagen later kunt u het visum ophalen. Indien gewenst kunt u deze twee contactmomenten tegen betaling uitbesteden aan een visumbureau dat namens u een bezoek aan de ambassade brengt.

Nu aan de slag met uw visumaanvraag

Dien uw aanvraag voor het visum Thailand vandaag nog in door de benodigde documenten te verzamelen en in te dienen bij de ambassade. Dat kan bij de Thaise ambassades in zowel Nederland als België. De ambassade in Nederland is te vinden in Amsterdam in de Lairessestraat, nummer 127, 020 4651532. De ambassade in België is te vinden in Brussel in de Chaussee de Waterloo, nummer 876, 02 640 6810. Heeft u nog vragen over het visum? Neem dan direct contact op met de dichtstbijzijnde ambassade.

Samenvatting visum Thailand

VerplichtAfhankelijk van reisduur en doel
DoelToerisme, zaken, studie
GeldigheidTot 60 dagen na aankomst
E-visumNiet mogelijk
Levertijd2 werkdagen
Kosten€30,00 (Toeristisch) of €60,00 (Zakelijk)
BetalenContant
AanvraagAmbassade in Amsterdam/Brussel

VisumBuitenland.be is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Thailand. VisumBuitenland.be maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Thaise overheid. Indien u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Tevens wordt uw aanvraag handmatig door ons gecontroleerd voordat deze wordt verwerkt. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis.