Visum Vietnam aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum Vietnam vervangt het oude visa on arrival

Voor een vakantie of zakenreis naar Vietnam moet u een visum aanvragen. Dat kan eenvoudig online met het Nederlandstalige formulier op deze website. Daarvoor betaalt u € 49,95 per persoon (zie specificatie).

Bekijk video met uitleg

Hoe kan ik het e-visum voor Vietnam aanvragen?

1. Visum aanvragen

Visum Vietnam aanvragen

U vult in enkele minuten het online aanvraagformulier van het visum Vietnam in.

2. Online afrekenen

Visums online afrekenen

U betaalt het visum veilig en eenvoudig met Bancontact, iDEAL, PayPal of creditcard.

3. Officieel visum

Visum via e-mail

U ontvangt het visum binnen enkele dagen per e-mail. Print het uit en neem het mee.

Maak gebruik van het nieuwe digitale visum Vietnam

Sinds januari 2018 kunnen reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit online een visum Vietnam aanvragen. Dit visum wordt al voor vertrek gekeurd en toegekend. Reizigers kunnen daardoor na aankomst de wachtrij voor het betalen van de stamping fee voorbij lopen. Alle kosten zijn al inbegrepen in de totaalprijs à € 49,95 per persoon. Het e-visum is daardoor goedkoper, eenvoudiger aan te vragen en bespaart tijd op het vliegveld, ten opzichte van het oude visum on arrival.

Visum uitleg

Wat is het visum voor Vietnam? Het visum voor Vietnam is een toestemming voor het reizen naar en betreden van Vietnam. Alle reizigers zijn verplicht over een eigen visum te beschikken; dit geldt ook voor kinderen. Een online aanvraag indienen is de eenvoudigste manier om aan deze verplichting te voldoen. Na toekenning krijgt u het visum digitaal per e-mail toegestuurd; u hoeft het alleen nog uit te printen en mee op reis te nemen voor een zorgeloze reis naar Vietnam.


Waarschuwing Visum on Arrival

De ambassade van Vietnam waarschuwt: maak geen gebruik meer van het visum on arrival. Veel visumbureaus adverteren nog steeds met het visa on arrival, terwijl de ambassade deze methode sterk afraadt. Het visum on arrival was tot vorig jaar het meest aangevraagde visumtype voor Vietnam. Hierbij moest voor vertrek een approval letter worden gekocht voor ongeveer €20 en op het vliegveld in Vietnam een stamping fee van $25 tot 50 worden betaald. De ambassade kan niet langer garanderen dat reizigers met het visa on arrival probleemloos voorbij de paspoortcontrole komen.

Let op: veel visumbureaus zeggen het visum Vietnam voor u te kunnen regelen, terwijl ze alleen een approval letter voor het visa on arrival leveren. Hierdoor moet u na aankomst in Vietnam alsnog in de rij staan en extra kosten betalen. Maak dus gebruik van het visum voor Vietnam op deze website.


Geldigheidsduur en voorwaarden van het visum

Om naar Vietnam te mogen reizen, moet u rekening houden met enkele voorwaarden. Bij het aanvragen geeft u aan wanneer het visum geldig zal moeten zijn. Een exacte aankomstdatum of vertrekdatum hoeft u nog niet te weten. Ook hoeft u nog geen vervoer (vlucht, cruiseschip of bus) geboekt te hebben op het moment dat u uw visum aanvraagt. U mag Vietnam eenmaal in- en uitreizen; alleen op de locaties die u invult in het visumformulier. Uw gehele verblijf in Vietnam (inclusief de dag van in- en uitreizen) moet binnen de geldigheidstermijn van 30 dagen vallen. Wel moet u op het moment dat u het visum Vietnam aanvraagt al minimaal één overnachtingsplaats hebben vastgelegd. Ook moet u voldoen aan onderstaande voorwaarden:

  • U moet het visum al bezitten voordat u aan uw reis begint
  • Uw paspoort moet bij aankomst in Vietnam nog minimaal 6 maanden geldig zijn
  • U mag geen mentale of overdraagbare ziektes hebben die een gevaar kunnen vormen voor uw omgeving
  • U mag in de afgelopen 3 jaar niet door de immigratiedienst Vietnam uitgezet zijn
  • U mag alleen aankomen en vertrekken op één van deze luchthavens, zeehavens en grensposten

Online aanvragen visum Vietnam

Het visum Vietnam eenvoudig online aanvragen. De eenvoudigste manier om aan uw visum Vietnam te komen, is om deze online aan te vragen. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week, via deze website middels het digitale aanvraagformulier. Na het invullen van uw gegevens voldoet u de betaling. Ten slotte uploadt u eenvoudig via deze website uw paspoortscan en pasfoto. Al uw gegevens worden eerst gecontroleerd op veelgemaakte fouten. Mochten er onvolledigheden of onjuistheden worden gevonden, dan wordt u direct benaderd om de aanvraag te corrigeren.

Aanvragen via de ambassade van Vietnam. Voldoet u niet aan de voorwaarden van het e-visum Vietnam? Bijvoorbeeld omdat u langer dan 30 dagen in het land wilt verblijven? Dan moet u een aanvraag indienen bij de ambassade van Vietnam.

Visum aanvragen: al maanden voor vertrek of met spoed?

Wilt u het visum al maanden voor vertrek aanvragen? Dat is geen probleem, aanvragen kan al zo vroeg als u wilt. Komt u al binnen enkele dagen aan? Maak dan gebruik van de optie “spoed” in het aanvraagformulier. Uw aanvraag wordt dan gemiddeld al na drie werkdagen goedgekeurd. Het kan echter voorkomen dat ook spoedaanvragen langer op zich laten wachten. Heeft u nog vragen? Lees dan de pagina met veelgestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden. Indien u ook daar geen antwoord op uw vraag vindt, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice: telefonisch of per e-mail.


Samenvatting

Miniatuur video visum
ReisdoelToerisme, zaken of overstappen
Geldigheid30 dagen
InreizenEenmaal per visum (single-entry)
LevertijdNormaal: gemiddeld een week
Spoed: gemiddeld 3 werkdagen
Kosten€ 49,95 (zie specificatie) per visum
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum voor Vietnam

231 mensen beoordelen het visum met een 9,4/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,59 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.