Visum Vietnam aanvragen

Direct online aanvragen

Uw visum Vietnam eenvoudig online aanvragen

Het visum voor uw vakantie of zakenreis naar Vietnam kunt u eenvoudig aanvragen met een Nederlandstalig formulier. U ontvangt het visum per e-mail. De kosten bedragen € 54,95 per persoon (zie specificatie).

Bekijk video met uitleg


Waarschuwing: Het is niet meer mogelijk om bij aankomst in Vietnam nog een Visa On Arrival te verkrijgen.

Hoe kan ik het e-visum voor Vietnam aanvragen?

1. Het visum aanvragen

Visum Vietnam aanvragen

U vult in enkele minuten het online aanvraagformulier van het visum Vietnam in.

2. Online betalen

Visums online afrekenen

U betaalt het visum veilig en eenvoudig met Bancontact, iDEAL, PayPal of creditcard.

3. Uw visum ontvangen

Visum via e-mail

U ontvangt het visum binnen enkele dagen per e-mail. Print het uit en neem het mee.

Welk type visum voor Vietnam heb ik nodig?

Sinds 2018 kunt u het visum voor uw vakantie of zakenreis naar Vietnam eenvoudig online aanvragen. U ontvangt dan een zogeheten e-visum, in de vorm van een pdf-document. Daarmee mag u tot 90 dagen in het land verblijven.

Wilt u 45 dagen of korter in Vietnam verblijven? Dan is het mogelijk dat u wordt vrijgesteld van de visumplicht. Reizigers met de nationaliteit van Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland of Ierland hebben altijd een visum nodig. Toeristen en zakenreizigers met de nationaliteit van Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje of het Verenigd Koninkrijk hebben alleen een visum nodig als ze langer dan 45 dagen in Vietnam verblijven.

Wilt u langer dan 90 dagen in Vietnam verblijven? Dan kunt u geen gebruikmaken van de elektronische variant van het visum die online kan worden aangevraagd. Vraag in dat geval een papieren visum aan door een afspraak te maken bij de ambassade van Vietnam.

Opletten met het Visa On Arrival

Waarschuwing: u kunt bij aankomst in Vietnam geen visum meer verkrijgen
Op verschillende websites staat nog te lezen dat u uw visum ook bij aankomst in Vietnam kunt verkrijgen. Deze informatie is onjuist en achterhaald.

In het verleden was dit nog wel mogelijk. Hiervoor moest men voor vertrek naar Vietnam een zogeheten approval letter regelen, waarmee bij aankomst in Vietnam een Visa On Arrival (VOA) kon worden gekocht. Tijdens de coronapandemie hield Vietnam zijn grenzen gesloten. Sinds de heropening van de grenzen in maart 2022 is het e-visum weer verkrijgbaar. De mogelijkheid tot het verkrijgen van een Visa On Arrival is echter niet meer teruggekeerd.Voorwaarden van het e-visum Vietnam

De online aanvraagprocedure van het e-visum voor Vietnam is beschikbaar voor toeristen en zakenreizigers. Maar alleen als aan al deze visumvoorwaarden wordt voldaan. Zo moet uw paspoort bij aankomst nog minimaal een halfjaar geldig zijn. Ook mag u geen risico vormen voor de veiligheid of volksgezondheid in Vietnam, bijvoorbeeld vanwege een overdraagbare ziekte.

Verder is het belangrijk om rekening te houden met de geldigheidstermijn van het e-visum. U mag maximaal 90 dagen in Vietnam verblijven. In het aanvraagformulier moet u invullen wanneer u wilt dat de geldigheidstermijn van het visum ingaat. Vanaf dat moment mag u in Vietnam arriveren. Ook moet u al vooraf in het formulier aangeven wanneer u Vietnam weer zult verlaten. U mag Vietnam wel eerder, maar niet later dan deze datum verlaten.

Met een e-visum is het toegestaan om Vietnam in en uit te reizen via 8 vliegvelden, 16 grensovergangen en 9 zeehavens. Bij het invullen van het aanvraagformulier moet u al aangeven van welke locaties u gebruik zult maken. Later kunt u dit niet meer wijzigen.


Uw visum Vietnam aanvragen

De aanvraagprocedure van het elektronische visum Vietnam verloopt online. Allereerst vult u dit aanvraagformulier in. Dat kunt u doen vanaf een computer, laptop, smartphone of tablet. De betaling voldoet u vervolgens veilig en eenvoudig met iDEAL, Bancontact, creditcard, PayPal, Apple Pay of Google Pay. Ten slotte wordt gevraagd naar een foto of scan van uw paspoort en een pasfoto. De pasfoto mag ook een nette selfie zijn. U kunt beide documenten online aanleveren.

Nadat u de aanvraag heeft ingediend, wordt deze gecontroleerd door een Nederlandstalige visumspecialist van VisumBuitenland.be. Die vergelijkt onder meer de ingevulde paspoortgegevens met de aangeleverde kopie van het paspoort. Eventuele fouten kunnen zo nog tijdig worden hersteld. Vervolgens wordt uw aanvraag doorgestuurd naar de immigratiedienst in Vietnam, die beslist of het visum wordt toegekend. Als uw visum wordt toegekend, ontvangt u het per e-mail. U moet het tweemaal printen en de kopieën mee op reis nemen.


Verwerkingstijd en kosten

Het visum voor Vietnam wordt meestal binnen 13 dagen toegekend. In het aanvraagformulier kunt u ook kiezen voor verwerking met spoed. Bij spoed is de gemiddelde levertijd 5 dagen. Genoemde levertijden zijn gemiddelden en geen maximale levertijden. Het kan gebeuren dat uw aanvraag door een steekproefcontrole wat vertraging oploopt.

De totale kosten van het visum Vietnam bedragen € 54,95 per persoon. Dit bedrag bestaat voor 640.352 VND uit consulaire kosten en € 31,06 uit servicekosten. Voor een aanvraag met spoed geldt een toeslag van € 17,50 per visum.


Vragen over het visum Vietnam

Heeft u nog een vraag over het aanvragen van het visum voor uw vakantie of zakenreis naar Vietnam? Lees dan verder op de pagina met veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.


Samenvatting

Miniatuur video visum
Reisdoel Toerisme, zaken of overstappen
Geldigheid 90 dagen
Levertijd Normaal: gemiddeld 13 dagen
Spoed: gemiddeld 5 dagen
Kosten € 54,95 per visum (zie specificatie)
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum voor Vietnam

 314 mensen beoordelen het visum met een 9,4 /10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,06 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.