Nieuwsbericht | | 02-09-2019 | ±4 minuten leestijd

Wie naar Vietnam wil reizen, moet zijn reis goed voorbereiden. Zo dient men rekening te houden met een aantal zaken, bijvoorbeeld met het feit dat het noodzakelijk is een visum Vietnam aan te vragen. Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt namelijk de visumplicht.

Dat betekent dat alle Nederlandse en Belgische reizigers – ook minderjarigen – in het bezit moeten zijn van een eigen visum Vietnam. Daarnaast is het handig om alvast wat geld te wisselen op de luchthaven, aangezien in Vietnam met de Dong wordt betaald en euro's niet worden geaccepteerd.

Over Vietnam

Vietnam telt maar liefst 90 miljoen inwoners en het is dan ook een van de vijftien dichtstbevolkte landen ter wereld. De hoofdstad van het land is het noordelijke Hanoi. Hanoi wordt beschouwd als een absoluut Aziatisch juweel en de stad wordt dan ook door veel toeristen bezocht. De grootste stad van het land, die ook erg populair is onder toeristen, is Ho Chi Minh-stad.

Andere toeristische trekpleisters zijn bijvoorbeeld de Mekong Delta, Halong Bay en Sapa. Ook eilanden als Phu Quoc en Cat Ba zijn populair.

Binnen Vietnam reizen

Ben je van plan om Vietnam rond te trekken? Rondtrekken in Vietnam is relatief eenvoudig, maar het blijkt in de praktijk wel vaak lastig om een auto te huren aangezien daar in veel gevallen een speciale kaart voor nodig is, of omdat de auto enkel verhuurd wordt met een chauffeur (en deze zijn vaak behoorlijk prijzig). Het is dan ook goedkoper om gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Daarnaast zijn ook de taxi's in Vietnam redelijk goedkoop, dus ook daarvan wordt veelvuldig gebruikgemaakt. Het is echter wel belangrijk de taximeter goed in de gaten te houden, want er worden weleens toeristen opgelicht doordat hiermee gefraudeerd wordt. Een andere optie is het gebruik van ridesharing apps zoals Uber; deze diensten komen met name in de grotere steden vaak voor.

Prijzen en geld

De munteenheid van Vietnam is de Vietnamese Dong. De wisselkoers van de Dong schommelt sterk. Het is voor veel Europeanen aantrekkelijk om naar Vietnam te reizen, omdat men vaak veel Dong krijgt voor € 1,-. Vietnam is een van de goedkoopste landen in Azië en daarmee erg aantrekkelijk. De prijzen zijn vooral gunstig voor reizigers uit de Verenigde Staten en West-Europa.

Backpackers kunnen in Vietnam vaak al voor € 10 per nacht overnachten en stellen moeten uitgaan van ongeveer € 30 per nacht. Bovendien is het ook mogelijk een overnachtingsplaats te boeken via Airbnb. Vietnam is bovendien aantrekkelijk omdat het een van de veiligste landen van Azië is.

Vaccinaties

Meestal heeft men voor reizen naar Azië één of meerdere vaccinaties nodig. Reizigers naar Vietnam wordt aangeraden zich in te enten tegen hepatitis A en malaria. Welke ziektes er voorkomen is afhankelijk van waar men precies heengaat, er kan bijvoorbeeld ook een vaccinatie tegen gele koorts verplicht zijn. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst de huisarts.

Documenten: visum Vietnam

Wie op reis wil naar Vietnam, moet een visum Vietnam aanvragen. Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt namelijk de visumplicht, wat betekent dat iedereen die naar Vietnam wil reizen een visum Vietnam moet aanvragen. Een visum Vietnam aanvragen kost vijf minuten tijd en kost € 54,95 per persoon.

Het visum Vietnam dat op deze website kan worden aangevraagd is niet hetzelfde als een visum on arrival. Als men het visum voor Vietnam via deze website aanvraagt, hoeft men niet, zoals in het geval van een visum on arrival, in de wachtrij te gaan staan op de luchthaven. Alle kosten zijn al voldaan, wat betekent dat er ook geen stamping fee meer hoeft te worden betaald. De overheid van Vietnam raadt af nog gebruik te maken van visa on arrival.

Men krijgt dus een officieel visum dat al voor vertrek wordt goedgekeurd en toegekend. Reizigers kunnen bij aankomst in Vietnam daarom meteen langs de paspoortcontrole lopen. Een e-visum Vietnam aanvragen is erg eenvoudig en een stuk goedkoper dan een visum on arrival.

Voorwaarden visum Vietnam

Er gelden een aantal voorwaarden voor het aanvragen van een visum Vietnam. Iedereen die een e-visum Vietnam wil aanvragen, moet voldoen aan deze voorwaarden. Zo moet bij het aanvragen van het visum aangegeven worden wanneer de reiziger in Vietnam zal arriveren. Dat mag een geschatte datum zijn, men hoeft nog geen exacte aankomstdatum te weten. Op het moment van aanvragen moet men wel al minimaal één overnachtingsplaats geregeld hebben, maar de vlucht hoeft nog niet geboekt te zijn. Men mag met het e-visum Vietnam het land eenmalig in- en uitreizen en het verblijf mag maximaal 30 dagen duren.

Verder moet men het visum al bezitten voordat men vertrekt, moet het paspoort van de reiziger tenminste 30 dagen langer geldig zijn dan het visum en mag men alleen aankomen en vertrekken op een aantal geselecteerde luchthavens, zeehavens en grensposten. Reizigers die een mentale of overdraagbare ziekte hebben en reizigers die in de afgelopen 3 jaar Vietnam uitgezet zijn, kunnen via deze website geen visum Vietnam aanvragen.

Visum Vietnam aanvragen

Een visum Vietnam aanvragen is een stuk goedkoper, eenvoudiger en sneller dan het gebruik van visa on arrival. Aanvragen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week. Voor de visumaanvraag is het nodig een pasfoto en een scan van het paspoort van de reiziger te uploaden, waarna de aanvraag met de hand wordt gecontroleerd.

Wij raden aan het visum al enkele maanden van tevoren aan te vragen. Wie binnen enkele dagen al naar Vietnam vertrekt, kan een spoedaanvraag indienen. Daarvoor geldt een toeslag, maar meestal wordt een spoedaanvraag al binnen drie werkdagen goedgekeurd.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,74 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.