Gaat u op reis naar Vietnam? Houd dan rekening met de visumregels. Dien uw visumaanvraag ruim voor vertrek in. In het verleden kon dat ook nog bij aankomst in Vietnam, maar die mogelijkheid bestaat niet meer. De visumvoorwaarden op deze pagina gelden voor toeristen en zakenreizigers, voor een verblijf in Vietnam tot 30 dagen.

De online aanvraagprocedure

Vraag uw toeristische of zakelijke e-visum Vietnam eenvoudig aan met het formulier op deze website. U ontvangt uw visum gemiddeld na 1 week per e-mail. Spoedaanvragen hebben een gemiddelde levertijd van 3 werkdagen.
Direct uw visum Vietnam aanvragen

1 | Uw paspoort en nationaliteit

U heeft een paspoort nodig dat bij aankomst in Vietnam nog ten minste zes maanden geldig is. U mag alleen naar Vietnam reizen met het paspoort waarmee ook uw visum is aangevraagd. Controleer of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u uw visum aanvraagt. Ook kinderen hebben elk een eigen paspoort en visum nodig.

Heeft u alleen een noodpaspoort, kinderpaspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning? Dan kunt u geen e-visum aanvragen. In dat geval moet u eerst een regulier (normaal) paspoort aanvragen, of een afspraak maken bij de ambassade van Vietnam.

Heeft u de nationaliteit van een land in de Europese Unie, zoals Nederland of België? Dan kunt u uw visum online aanvragen. Ook toeristen en zakenreizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland kunnen hun aanvraag online indienen. Heeft u een andere nationaliteit? Controleer dan op deze pagina of u in aanmerking komt voor de online aanvraagprocedure.

2 | Uw reisdoel

In het aanvraagformulier van het visum Vietnam kiest u een reisdoel. Dit reisdoel wordt vermeld op uw visum. U kunt uw reisdoel niet meer wijzigen na het indienen van uw aanvraag. Toegestane reisdoelen:

 • Toeristisch - voor recreatie
 • Toeristisch - voor een bezoek aan vrienden of familieleden
 • Zakelijk - voor het bijwonen van zakelijke bijeenkomsten
 • Zakelijk - voor het bijwonen van conferenties
 • Zakelijk - voor journalisten
 • Zakelijk - voor investeerders
 • Educatief - voor studie
 • Educatief - voor stage
 • Educatief - voor lesgeven
 • Overstap - voor een overstap
 • Overig - voor vrijwilligerswerk

3 | Uw reisplanning

Bij het aanvragen van uw e-visum moet u al invullen waar uw eerste overnachting in Vietnam zal plaatsvinden. Boek dus eerst uw vlucht en ten minste de eerste overnachtingslocatie, voordat u uw visum aanvraagt.

U mag 30 dagen in Vietnam verblijven. Lees meer over de geldigheidstermijn van het visum Vietnam.

Alleen op de onderstaande locaties mag u Vietnam in- en uitreizen. Al bij het aanvragen van uw e-visum moet u kiezen via welk vliegveld, grensovergang of zeehaven u het land in- en uitreist.

Vliegvelden
Cam Ranh (Khanh Hoa) Can Tho Cat Bi International Airport (Hai Phong)
Da Nang International Airport Noi Bai International Airport (Ha Noi)Phu Bai International Airport
Phu Quoc International AirportTan Son Nhat International Airport (Ho Chi Minh City)
Grensovergangen
Bo YCau TreoCha Lo
Ha TienHuu NghiLa Lay
Lao BaoLao CaiMoc Bai
Mong CaiNa MeoNam Can
Song TienTay TrangTinh Bien
Xa Mat
Zeehavens
Chan May SeaportDa Nang SeaportDuong Dong Seaport
Hai Phong SeaportHo Chi Minh City SeaportHon Gai Seaport
Nha Trang SeaportQuy Nhon SeaportVung Tau Seaport

Vietnam heeft pagodes met mooie uitzichtenPrachtige landschappen in Vietnam

4 | Uw persoonlijke achtergrond

De Vietnamese immigratiedienst voert voor alle inkomende reizigers een achtergrondcheck uit. Dit gebeurt tijdens de verwerking van de visumaanvraag en nogmaals bij aankomst. Het doel hiervan is om reizigers te weren die een mogelijk veiligheidsrisico voor Vietnam en haar inwoners vormen.

In het aanvraagformulier moet u aangeven of u in de afgelopen drie jaar Vietnam bent uitgezet. Als u deze vraag met ‘Ja’ moet beantwoorden, kunt u geen e-visum Vietnam aanvragen. Verder zou u de toegang tot het land kunnen worden geweigerd als u een ernstige psychische aandoening of een overdraagbare ziekte heeft.

Een strafblad hoeft geen belemmering te vormen voor een reis naar Vietnam. In het aanvraagformulier van het e-visum wordt niet gevraagd naar een mogelijk crimineel verleden. Toch kan de immigratiedienst bij aankomst in Vietnam reizigers terugsturen waarvan wordt verwacht dat ze mogelijk een risico vormen. Ook als zij in het bezit zijn van een geldig visum.

Start hier met uw visumaanvraag

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,65 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.