Vul hieronder een trefwoord in om snel het antwoord te vinden op uw vraag over het visum Vietnam

Algemene vragen visum Vietnam

  • Heb ik een visum nodig voor mijn vakantie of zakenreis naar Vietnam?

    Heeft u de nationaliteit van Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland of Ierland? Dan heeft u voor een vakantie of zakenreis naar Vietnam altijd een visum nodig.

    Heeft u de nationaliteit van Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje of het Verenigd Koninkrijk? Dan heeft u voor een vakantie of zakenreis naar Vietnam alleen een visum nodig als u langer dan 45 dagen in Vietnam verblijft.

    Reist u alleen naar Vietnam voor een overstap? Als u tussentijds de transit-area van de luchthaven in Vietnam niet verlaat, daar minder dan 24 uur verblijft, en als uw bagage bij uw eerste vlucht al wordt ingecheckt tot aan uw eindbestemming, dan heeft u daarvoor geen visum nodig. Wilt u tussendoor bij uw bagage, of het vliegveld tussentijds verlaten? Dan moet u wel een visum aanvragen.

    U kunt uw visum voor Vietnam eenvoudig online aanvragen vanaf uw telefoon, tablet, laptop of computer. Met dit zogeheten e-visum mag u maximaal 90 dagen in Vietnam verblijven.

    Direct het visum Vietnam aanvragen

  • Wat voor visum heb ik nodig voor mijn reis naar Vietnam?

    Reist u voor een vakantie of zakenreis naar Vietnam en blijft u er korter dan 90 dagen? Dan kunt u gebruikmaken van het zogenaamde e-visum Vietnam. Dit visumtype kunt u eenvoudig online aanvragen. Het is geschikt voor aankomst per vliegtuig, (cruise)schip, trein of op een andere manier over land. U ontvangt het visum per e-mail als pdf-document. U hoeft voor uw visum dus niet naar een consulaat of ambassade.

    Nu het e-visum Vietnam online aanvragen

    Wilt u langer dan 90 dagen in Vietnam verblijven? Of wilt u in Vietnam gaan wonen, studeren of werken? Maak dan een afspraak bij een consulaat of ambassade. Daar kunt u een fysiek visum aanvragen, dat na toekenning door een consulaire medewerker in uw paspoort wordt aangebracht. Houd hierbij rekening met hogere kosten en langere levertijden, vergeleken met de online aanvraagprocedure van het e-visum. Enkele jaren geleden kon u ook bij aankomst in Vietnam nog een visum aanvragen. Dit werd het Visum on Arrival (VOA) genoemd. Het VOA is inmiddels uitgefaseerd en kan dus niet meer worden aangevraagd. In plaats daarvan is er nu het elektronische visum voor Vietnam.

  • Hoe lang is mijn visum Vietnam geldig?

    Met een elektronisch visum Vietnam mag u tot 90 dagen in Vietnam verblijven.

    In het online aanvraagformulier vult u in wanneer de geldigheidstermijn van het visum moet ingaan. Het is verstandig om hier de dag voor de verwachte aankomstdatum in te vullen. Dat voorkomt problemen als bijvoorbeeld uw vlucht wat wordt vervroegd. In het aanvraagformulier vult u ook in wanneer u Vietnam uiterlijk zult verlaten. Deze datum mag maximaal 90 dagen na de ingevulde ingangsdatum van het visum liggen.

    Na het indienen van uw aanvraag, kunt u de ingangsdatum van het visum en de uiterlijke vertrekdatum niet meer wijzigen. U mag Vietnam wel later, maar niet eerder inreizen dan de ingevulde ingangsdatum van het visum. U mag Vietnam wel eerder, maar niet later verlaten dan de ingevulde datum bij ‘Laatste dag in Vietnamʼ. Ongeacht hoe lang u op deze datum in Vietnam heeft verbleven.

    Wilt u langer dan 90 dagen in Vietnam verblijven? U kunt een e-visum na aankomst in Vietnam verlengen, maar dit proces is vrij ingewikkeld en kostbaar. Eenvoudiger is het om Vietnam kort te verlaten en in een buurland een nieuw e-visum aan te vragen. Als u dat niet ziet zitten, vraag dan voor vertrek een ander visumtype aan. Dat kunt u doen door een afspraak te maken bij een consulaat of ambassade van Vietnam.

  • Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

    Om gebruik te kunnen maken van de online aanvraagprocedure van het visum Vietnam moet u aan enkele voorwaarden voldoen:

    • U heeft de nationaliteit van Nederland, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of een (ander) land in de Europese Unie.

    • U heeft een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum waarop u in Vietnam arriveert. Een noodpaspoort of een Duits kinderpaspoort wordt niet geaccepteerd, een diplomatiek paspoort wordt wel geaccepteerd. Heeft u alleen een identiteitskaart, verblijfsvergunning, kinderpaspoort of noodpaspoort, of is uw paspoort niet lang genoeg meer geldig? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan. Vraag daarna met uw nieuwe paspoort een visum aan. Een visum dat is aangevraagd met een ander document dan het paspoort waarmee u reist, is niet geldig.

    • U heeft een zakelijk of toeristisch reisdoel. Het is toegestaan om naar Vietnam te reizen voor een vakantie, een bezoek aan vrienden of familie, een zakenreis, conferentie, of voor een ander soort zakelijke bijeenkomst.

    • U reist Vietnam alleen in en uit via:
    - Internationale luchthavens: Cat Bi (HPH), Cam Ranh (CXR), Can Tho (VCA), Da Nang (DAD), Noi Bai (HAN), Phu Bai (HUI), Phu Quoc (PQC) of Tan Son Nhat (SGN)
    - Grensposten: Bo Y, Cha Lo, Cau Treo, Huu Nghi, Ha Tien, Lao Bao, Lao Cai, La Lay, Moc Bai, Mong Cai, Nam Can, Na Meo, Song Tien, Tinh Bien, Tay Trang of Xa Mat
    - Zeehavens: Chan May, Da Nang, Duong Dong, Hon Gai, Hai Phong, Nha Trang, Quy Nhon, Ho Chi Minh City of Vung Tau

    • U vormt geen risico voor de veiligheid van Vietnam en haar inwoners, bijvoorbeeld vanwege een ernstige overdraagbare ziekte of een psychische stoornis. Ook bent u in de afgelopen drie jaar niet het land uitgezet door de Vietnamese immigratiedienst.

    Vraag nu uw visum voor Vietnam aan

    Houd naast de bovenstaande voorwaarden van het visum Vietnam ook rekening met de geldigheidsduur en maximale verblijfsduur in Vietnam.

  • Kan ik met een strafblad naar Vietnam reizen?

    De immigratiedienst van Vietnam vraagt niet naar mogelijke overtredingen of strafbare feiten die reizigers in het verleden hebben gepleegd. In het formulier moet u alleen aangeven of u de afgelopen 3 jaar Vietnam bent uitgezet. U kunt het visum voor Vietnam dus ook aanvragen als u een strafblad heeft. De aanvraag heeft wel een grotere kans om afgekeurd te worden als u in het verleden een strafbaar feit heeft gepleegd waarvan de Vietnamese immigratiedienst op de hoogte is.

  • Moet ik naar de ambassade van Vietnam om het visum aan te vragen?

    Is uw reisdoel toeristisch of zakelijk en blijft u niet langer dan 90 dagen in Vietnam? Dan hoeft u voor uw visumaanvraag niet naar een ambassade, consulaat of andere visumbalie. Vraag het visum simpelweg online aan met het digitale aanvraagformulier op deze website.

    Om het aanvraagproces te voltooien, hoeft u na het invullen van het aanvraagformulier enkel de kosten te voldoen en een pasfoto en paspoortscan aan te leveren. Ook dat doet u eenvoudig via de website.

  • Moet ik nog rekening houden met het coronavirus?

    De coronamaatregelen zijn al vaak gewijzigd. Daarom is het verstandig om ruim voor vertrek én net voor vertrek de pagina te lezen met de actuele maatregelen tegen covid-19 in Vietnam.Check de coronamaatregelen voor uw reis naar Vietnam

Vragen over de online aanvraagprocedure

  • Hoe vraag ik het visum Vietnam aan?

    U kunt het visum Vietnam eenvoudig online aanvragen. Hiervoor kunt u een smartphone, tablet of computer gebruiken. Open allereerst het aanvraagformulier van het visum Vietnam. Daarin wordt gevraagd naar uw contactgegevens, reisplannen en enkele persoonlijke gegevens van iedere reiziger. Vul alle gegevens zorgvuldig in en let hierbij vooral op de paspoortgegevens van iedere reiziger in uw aanvraag. Het invullen van het formulier neemt vijf tot tien minuten in beslag.

    Het aanvraagformulier voor het visum Vietnam openen

    Nadat alle benodigde gegevens via het formulier zijn aangeleverd, wordt u naar de betaalpagina doorverwezen. Daar kunt u de kosten van het visum Vietnam eenvoudig en veilig met iDeal, Bancontact, creditcard, PayPal of Trustly voldoen. Zodra de betaling is voldaan, ontvangt u een e-mail met de bevestiging.

    Om het aanvraagproces te voltooien, moet u nog twee documenten voor iedere reiziger aanleveren: een pasfoto en een scan of een foto van het paspoort. Nadat deze documenten zijn aangeleverd, controleren de visumspecialisten van VisumBuitenland.be of uw documenten aan alle voorwaarden voldoen. U ontvangt een e-mail waarin staat of uw documenten in orde zijn. Als uw documenten niet worden goedgekeurd, kunt u ze opnieuw aanleveren. Zodra u de bevestiging ontvangt dat uw documenten zijn goedgekeurd, hoeft u niets meer te doen. Uw aanvraag wordt dan in behandeling genomen. Gemiddeld wordt het visum na 13 dagen toegekend. In het geval van een spoedaanvraag gemiddeld al na 5 dagen.

  • Moet ik mijn reis al gepland hebben voordat ik het visum aanvraag?

    U kunt uw visum Vietnam al aanvragen voordat u uw reis volledig gepland of geboekt heeft. Maar u moet al wel weten wat uw eerste aankomstlocatie, uw eerste overnachtingsadres en uw laatste vertreklocatie zullen zijn. Ook moet u al bij het aanvragen van het visum al kiezen wanneer de geldigheidstermijn van het visum moet ingaan en wanneer het mag verlopen (bij ‘Laatste dag in Vietnamʼ). Deze gegevens kunt u later niet meer wijzigen.

    Als u na het aanvragen van het visum besluit om uw eerste overnachting toch op een ander adres door te brengen, dan is dat geen probleem. U hoeft het nieuwe adres niet door te geven aan de immigratiedienst, behalve als daar bij aankomst naar wordt gevraagd.

    In het aanvraagformulier van het visum Vietnam moet u aangeven waar u het land in- en uitreist. U hoeft Vietnam niet te verlaten via dezelfde locatie als waar u het land bent ingereisd. Officieel is het niet toegestaan om Vietnam in of uit te reizen via een andere locatie dan hoe die is ingevuld in het aanvraagformulier. Er gaan veel verhalen rond van reizigers die dit toch hebben gedaan en daarbij geen problemen ondervonden. Niemand kan echter garanderen dat een beambte van de immigratiedienst van Vietnam u dit ook zal toestaan. Daarnaast zijn er luchtvaartmaatschappijen die u alleen meenemen als de daadwerkelijke aankomstlocatie en/of vertreklocatie op uw visum staat vermeld. Zie ook het overzicht met alle aankomst- en vertreklocaties in Vietnam waar u met een e-visum welkom bent op de pagina met de voorwaarden van het visum Vietnam.

  • Wanneer moet ik mijn visumaanvraag indienen?

    Zodra u weet wanneer u naar Vietnam gaat reizen, op welke locaties u aankomt en vertrekt en een eerste overnachtingsplek heeft gevonden, kunt u de visumaanvraag indienen. U wordt geadviseerd om de aanvraag ruim op tijd in te dienen zodat u zorgeloos uw verblijf in Vietnam kunt plannen. Uw aanvraag wordt meteen in behandeling genomen zodra hij is ingediend. De geldigheid van het visum gaat op de datum in die u als aankomstdatum in Vietnam had aangegeven.

  • Kan ik een aanvraag voor een andere persoon indienen?

    Ja, u kunt een aanvraag voor iemand anders indienen, maar u heeft de toestemming van de betreffende reiziger nodig. Zodra het aanvraagformulier is ingevuld, moeten alle gegevens voorgelezen worden aan de reiziger voor wie u de aanvraag invult. Deze persoon moet bevestigen dat alle gegevens volledig en correct zijn ingevuld. Wilt u een aanvraag voor een minderjarig kind indienen? In dit geval moet een van de ouders bevestigen dat alle gegevens volledig en correct zijn.

    U kunt ook een groepsaanvraag voor meerdere reizigers tegelijk indienen. Om dit te doen, kunt u in het aanvraagformulier op de knop ‘Voeg een reiziger toe’ klikken. Hierdoor hoeft u niet alle contact- en reisgegevens opnieuw in te vullen.

  • Kan ik het visum ook bij aankomst regelen?

    Nee, dat is niet meer mogelijk. Vraag uw e-visum ruim voor vertrek aan om probleemloos naar Vietnam te reizen. Daarvoor heeft u geen uitnodigingsbrief of approval letter nodig.

    Enkele jaren geleden kon bij aankomst in Vietnam nog een visum worden verkregen. Dit werd het "visum on arrival" (VOA) genoemd. Om bij aankomst in Vietnam een VOA te kunnen verkrijgen, moest al voor vertrek naar Vietnam een zogenaamde "approval letter" worden aangevraagd. Zowel voor het aanvragen van de approval letter als voor het verkrijgen van het daadwerkelijke visum bij aankomst moest worden betaald. Bij aankomst in Vietnam moest bovendien worden aangesloten in een lange rij, om de zogenaamde "stamping fee" te betalen. De totale kosten voor het verkrijgen van een VOA waren hoger dan de kosten van het e-visum Vietnam. Als gevolg van de introductie van het e-visum Vietnam bespaart u niet alleen de hogere kosten van het VOA, maar ook de lange wachtrij bij aankomst in Vietnam.

  • Welke gegevens en documenten moet ik aanleveren?

    Het aanvraagformulier bestaat uit drie onderdelen. In het eerste onderdeel wordt naar uw contactgegevens, dus uw e-mailadres, telefoonnummer en woonadres gevraagd. In het tweede deel moet u enkele reisgegevens aanleveren. Om dit deel in te kunnen vullen, moet u al enkele reisplannen hebben gemaakt. U moet weten wanneer u in Vietnam arriveert, waar u arriveert, waar u het land weer verlaat en u moet het adres van uw eerste overnachtingsplek aanleveren. U hoeft niet precies op de ingangsdatum van uw visum in Vietnam te arriveren. U mag ook enkele dagen later aankomen, maar het is niet mogelijk om eerder dan de ingevulde datum in Vietnam te arriveren. Lees hier meer over de geldigheidsduur van uw visum.

    In het laatste gedeelte moet u de paspoortgegevens van elke reiziger in uw aanvraag aanleveren. Dit is het belangrijkste gedeelte van het aanvraagformulier, dus zorg ervoor dat alle informatie 100% juist is ingevuld. U kunt het beste de paspoorten van alle reizigers alvast bij de hand houden zodat u het aanvraagformulier snel en zorgvuldig kunt doorlopen.

    Aanvraagformulier openen

    Nadat het formulier is ingevuld, wordt u naar de betaalpagina doorverwezen om de kosten van het visum te voldoen. Dit kan veilig en eenvoudig via iDeal, Bancontact, PayPal, creditcard of Trustly.

    Zodra de betaling is voldaan, moet u nog twee documenten per reiziger aanleveren: een pasfoto en een foto of scan van het paspoort. De pasfoto mag ook een selfie zijn, zolang deze scherp is, de reiziger serieus en recht in de camera kijkt en de achtergrond licht en egaal is. Bovendien mag de pasfoto niet ouder dan 6 maanden zijn. Voor de aangeleverde digitale kopie van uw paspoort geldt dat alle gegevens goed leesbaar moeten zijn en dat geen gedeelte bedekt mag zijn, bijvoorbeeld door een vinger. U mag deze documenten ook op een later moment indienen. Houd er wel rekening mee dat uw aanvraag pas kan worden verwerkt als alle documenten in goede orde zijn aangeleverd.

  • Staat er een 0 of een O in mijn paspoortnummer?

    In een Nederlands paspoortnummer komen cijfers en letters voor. Soms is niet goed te zien of er een cijfer 0 of letter o in het paspoortnummer staat. De letter o komt in het Nederlandse paspoortnummer nooit voor. Het gaat dus altijd om het cijfer 0. Het paspoortnummer is niet hoofdlettergevoelig, het maakt dus niet uit of u kleine letters of hoofdletters invult.

    Dient u uw aanvraag voor een visum in via VisumBuitenland.be? Dan wordt altijd gecontroleerd of u geen letter O en cijfer 0 heeft omgewisseld. Als deze fout wordt opgemerkt, zal die altijd meteen voor u worden gecorrigeerd. Zo kunt u alsnog probleemloos op reis.

    Heeft u een visumaanvraag ingediend via een andere website? Dan wordt deze fout in de meeste gevallen niet gecorrigeerd en kan het zijn dat uw visum ongeldig is. Het is niet mogelijk een paspoortnummer nog te wijzigen; u moet dan een volledig nieuw visum aanvragen.

  • Wat kost een visum voor Vietnam?

    Het visum voor Vietnam kost € 54,95 per reiziger. Dit is de totaalprijs van het visum, samengesteld uit de consulaire kosten voor de keuring van de aanvraag door de Vietnamese immigratiedienst, de servicekosten die VisumBuitenland.be voor de verwerking van de aanvraag in rekening brengt, de transactiekosten en de btw. Voor spoedaanvragen wordt een toeslag van € 17,50 per reiziger berekend. De kosten per reiziger blijven altijd gelijk, ook als u een groepsaanvraag indient.

    In het aanvraagformulier krijgt u de optie om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren en/of uw reis bij de ambassade te registreren. Dit zijn vrijwillige opties die voor een toeslag geboekt kunnen worden. De exacte prijs hiervoor is afhankelijk van uw reisbestemming en nationaliteit en wordt duidelijk in het aanvraagformulier aangegeven. In dit artikel vindt u verdere uitleg over de CO2-compensatie via VisumBuitenland.be.

  • Wat is de levertijd van het visum Vietnam?

    De gemiddelde levertijd voor het visum Vietnam is 13 dagen. Als u het visum al op korte termijn nodig heeft, kunt u ook een spoedaanvraag indienen. Visa die met spoed worden aangevraagd, worden gemiddeld na 5 dagen geleverd. De levertijd gaat pas op het moment in dat alle benodigde documenten in goede orde zijn ontvangen.

    De genoemde termijnen zijn geen maximale levertijden of garanties, maar het zijn gemiddelden. In veel gevallen worden aanvragen sneller goedgekeurd, maar soms komt het ook tot vertragingen in de verwerking van visumaanvragen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het druk is bij de immigratiedienst van Vietnam, als er een technische storing is of als er Vietnamese feestdagen zijn. Hierdoor is het niet mogelijk om een levertijd te garanderen. U wordt aangeraden, uw aanvraag zo vroeg mogelijk in te dienen, het beste al enkele weken voor uw gepland vertrek naar Vietnam.

    Kiest u voor een spoedaanvraag? In dat geval wordt u aanvraag voor het visum Vietnam sneller verwerkt. Een Nederlandstalige visumspecialist van VisumBuitenland.be verwerkt uw spoedaanvraag altijd binnen 24 uur en controleert daarbij op de meest voorkomende invul- en aanleverfouten. Dit gebeurt zelfs buiten kantoortijden en meestal al binnen één uur. Mocht een fout ontdekt worden, wordt gelijk contact met u opgenomen, zodat de nodige aanpassingen doorgevoerd kunnen worden en de aanvraag alsnog snel kan worden verwerkt. Als met uw aanvraag alles in orde is, wordt hij meteen aan de Vietnamese immigratiedienst overgedragen. Voor spoedleveringen wordt een toeslag van € 17,50 berekend.

    Vraag nu uw visum voor Vietnam aan

Na het indienen van uw visumaanvraag

  • Hoe ontvang ik mijn visum en moet ik het uit printen?

    Nadat uw visumaanvraag en de benodigde documenten zijn ingediend, ontvangt u een bevestiging per e-mail. In deze e-mail staat een link naar uw persoonlijke statuspagina, waar u op elk moment de status van uw aanvraag kunt inzien. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u uw visum in pdf-formaat vanaf de statuspagina bekijken en downloaden. Op dat moment ontvangt u ook een e-mail en sms met de bevestiging dat uw aanvraag is verwerkt. Het visum is een officiële reisvergunning voor Vietnam dat door de Vietnamese immigratiedienst is opgesteld en gekeurd.

    Print elk visum tweemaal. Dat hoeft niet in kleur. Bij aankomst in Vietnam moet u een exemplaar inleveren. Het andere exemplaar moet u overhandigen wanneer u Vietnam weer verlaat. Bewaar de prints in uw handbagage, zodat u ze ook kunt laten zien als u geen toegang heeft tot uw ingecheckte hoofdbagage.

    Het is aan te raden om na ontvangst van het visum na te gaan of de gegevens in uw visum correct zijn aangegeven. Het is bijzonder belangrijk dat de paspoortgegevens van iedere reiziger foutloos zijn. Controleer dus zorgvuldig of het paspoortnummer, de afgifte- en verloopdatum, de volledige namen, het geslacht en de geboortedatum 100% correct zijn aangegeven. Staat hierin een fout? Dan is uw visum ongeldig. Het is niet meer mogelijk om de gegevens te wijzigen zodra de Vietnamese immigratiedienst met de behandeling van uw aanvraag is begonnen. Als u op een later tijdstip een fout ontdekt, moet u een volledig nieuw visum voor Vietnam aanvragen.

  • Mijn visumaanvraag is al erg lang in behandeling, wat nu?

    Zodra u de betaling van uw visumaanvraag voor Vietnam heeft voldaan ontvangt u daarvan een bevestiging per e-mail. Daarin staat een link naar uw persoonlijke statuspagina. Op die pagina kunt op elk moment zien wat de status van uw visumaanvraag voor Vietnam is. Telkens als er een wijziging plaatsvindt op uw persoonlijke statuspagina, ontvangt u daarover ook een e-mail.

    De gemiddelde levertijd van het visum Vietnam bedraagt 13 dagen. Houd er rekening mee dat deze levertijd pas ingaat wanneer u alle benodigde gegevens en documenten in goede orde heeft aangeleverd. Merk ook op dat er wordt gesproken over gemiddelde levertijden, dit zijn nadrukkelijk geen maximale levertijden.

    Wacht u al langer op het visum dan de gemiddelde levertijd? Controleer eerst uw persoonlijke statuspagina, want hier kunt u zien of het verstandig is om hierover contact op te nemen. De levering kan soms vertraging oplopen, bijvoorbeeld door een steekproefcontrole of feestdagen in Vietnam. Een bovengemiddelde behandelingstijd betekent niet dat de kans op een afkeuring groter is.

    Let op: aanvragen binnen een groepsaanvraag worden altijd individueel gekeurd. Hierdoor zitten er soms enkele dagen tussen de keuring van verschillende aanvragen binnen een groepsaanvraag.

    Heeft u nog geen enkele e-mail ontvangen? Soms belanden e-mails in de map met ongewenste berichten, vaak spambox of junkfolder genoemd. Controleer eerst deze map of u een e-mail met het onderwerp “Visumaanvraag Vietnam ontvangen” of “Documenten vereist voor visumaanvraag Vietnam” kunt vinden. Kunt u ook daar geen e-mail vinden? U kunt de status van uw aanvraag ook altijd via deze pagina opzoeken.

  • Kan ik mijn aanvraag nog wijzigen?

    VisumBuitenland.be verwerkt visumaanvragen vrijwel meteen nadat de documenten zijn aangeleverd. Vanaf het moment dat uw aanvraag in behandeling is genomen kan uw aanvraag niet meer gewijzigd worden. In veel gevallen zijn wijzigingen ook niet nodig.

    In deze gevallen blijft uw visum nog geldig en hoeft u geen nieuw visum aan te vragen:
    • U wilt Vietnam later inreizen dan de ingangsdatum van het visum
    • U wilt Vietnam eerder uitreizen dan de datum die u invulde bij ‘Laatste dag in Vietnamʼ
    • Uw overnachtingsadres is gewijzigd/klopt niet
    • Uw thuisadres of overige contactgegevens kloppen niet

    Is uw aankomst- of vertreklocatie gewijzigd? Er zijn gevallen bekend waarbij reizigers op een ander vliegveld in Vietnam arriveerden dan in het visum aangegeven en geen problemen ondervonden. Hetzelfde geldt voor reizigers die een verkeerde vertreklocatie hebben aangegeven. Dit is echter geen garantie dat een foutieve aankomst- of vertreklocatie nooit voor problemen kan zorgen. Wilt u zeker weten dat u zonder problemen naar Vietnam mag reizen als uw aankomst- of vertreklocatie is gewijzigd? Dan is het advies om een nieuwe aanvraag met de juiste gegevens in te dienen.

    Sommige fouten zijn altijd problematisch en zorgen daarvoor dat uw visum ongeldig is. In dat geval moet u een nieuwe aanvraag voor het visum Vietnam indienen.

    In deze gevallen is uw visum ongeldig:
    • U wilt Vietnam eerder inreizen dan de ingevulde ingangsdatum van het visum
    • U wilt Vietnam later uitreizen dan de ingevulde datum bij ‘Laatste dag in Vietnamʼ
    • Uw naam is verkeerd gespeld (zie ook de vraag “Mijn naam is verkeerd gespeld op het visum, wat nu?”)
    • Uw paspoortnummer, nationaliteit of de landcode van uw paspoort is onjuist
    • De afgifte- en/of verloopdatum van het paspoort kloppen niet
    • Het geslacht op het visum komt niet overeen met het geslacht op uw paspoort
    • Uw geboortedatum is verkeerd aangegeven

    Dien nu een nieuwe aanvraag voor het visum voor Vietnam in

  • Mijn naam is verkeerd gespeld op het visum, wat nu?

    Heeft u een accent of leesteken in uw naam? Zoals een ü, ä, ö, ç, é, è, ê, ñ of ß? Deze letters worden automatisch gewijzigd. Speciale tekens in de naam, zoals umlauten en tremaʼs worden door het systeem van de immigratiedienst niet geaccepteerd. De naam wordt daarom omgezet zoals die in het machine-leesbare deel van het paspoort staat. Dat zijn de twee regels die veel "<<<" tekens bevatten, helemaal onderaan op de plastic of gelamineerde pagina in uw paspoort. De bovenste van deze twee regels bevat uw naam (direct na de landcode). Staat uw naam hier ook zo gespeld zoals op uw visum? Dan is alles in orde en kunt u probleemloos op reis naar Vietnam.

    Heeft de spelfout niets te maken met een accent of leesteken? Dan heeft u uw naam waarschijnlijk zelf verkeerd gespeld en is het visum ongeldig. Staat er een naam van een ander op uw visum, of mist er een deel van uw naam? Dat is mogelijk een gevolg van de automatische aanvulfunctie van uw browser. U bent er zelf verantwoordelijk voor om de juiste gegevens aan te leveren. Op de controlepagina, net voor het betalen, kreeg u nog de kans om alle gegevens na te gaan. De enige manier om dit te corrigeren is door een volledig nieuw visum voor Vietnam aan te vragen.

  • Mijn aanvraag is afgekeurd, wat nu?

    In de meeste gevallen wordt een visumaanvraag voor Vietnam goedgekeurd. Mocht uw aanvraag in een uiterst zeldzaam geval toch afgekeurd worden, is het erg moeilijk om achter de reden voor de afkeuring te komen. De immigratiedienst van Vietnam geeft nooit een exacte reden waarom een visumaanvraag afgekeurd wordt. Meestal is de weigering het gevolg van een van de volgende redenen:

    • U voldoet niet aan de voorwaarden voor het e-visum Vietnam
    • U heeft het aanvraagformulier (bewust of onbewust) niet correct ingevuld
    • U heeft het aanvraagformulier niet volledig ingevuld
    • De documenten voldoen niet aan de voorwaarden

    Nadat uw aanvraag is afgekeurd
    Ga eerst na of u het aanvraagformulier correct had ingevuld. De meeste gegevens zijn in de eerste bevestigingsmail te vinden die u van VisumBuitenland.be heeft ontvangen. Controleer of alle gegevens 100% correct zijn. Kunt u een fout ontdekken? Dien dan een nieuwe visumaanvraag met de juiste gegevens in. Kunt u géén fout ontdekken? Dien dan géén nieuwe aanvraag in. De kans is groot dat een tweede aanvraag ook afgekeurd zal worden.

    Uw visumaanvraag is om een onbekende reden afgekeurd
    Als u niet weet waarom uw aanvraag werd afgekeurd, maar toch naar Vietnam wilt reizen, wordt u geadviseerd om bij de ambassade van Vietnam een fysiek visum voor Vietnam aan te vragen, waarmee u in de meeste gevallen toch naar Vietnam kunt reizen.

    U ontvangt het volledige aankoopbedrag van uw visum terug, als uw visumaanvraag via VisumBuitenland.be wordt afgekeurd. Dit geldt niet voor aanvragen van reizigers van wie al eerder een visumaanvraag voor Vietnam werd afgekeurd. VisumBuitenland.be kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele schade die ontstaat als gevolg voor een te laat toegekende of afgekeurde visumaanvraag. Lees meer hierover in de algemene voorwaarden.

  • Kan ik mijn visum voor Vietnam verlengen?

    Het is niet mogelijk om het visum voor Vietnam via VisumBuitenland.be te verlengen. U kunt het visum wél in Vietnam verlengen. Hiervoor moet u een aanvraag bij een kantoor van de immigratiedienst in Vietnam indienen. Deze aanvraag moet in het Vietnamees worden ingediend, waardoor het soms erg lastig is om dit te regelen. In het land zijn ook een aantal reisorganisaties die het visum tegen een toeslag voor u kunnen verlengen. Omdat dit een ingewikkeld en kostbaar proces is, wordt een visumverlenging over het algemeen niet geadviseerd.

    In de meeste gevallen zal het makkelijker zijn om het land binnen de geldigheidstermijn van uw visum te verlaten en vanuit het buitenland een nieuwe aanvraag voor het e-visum in te dienen.

    Vraag nu uw e-visum voor Vietnam aan

  • Kan ik mijn aanvraag nog annuleren?

    Uw visumaanvraag kan nog geannuleerd worden totdat deze in behandeling is genomen door de Vietnamese immigratiedienst. Dit gebeurt vrijwel meteen nadat de paspoortscans en pasfoto’s zijn aangeleverd. Hierna kunt u de aanvraag niet meer annuleren.

    De meeste reizigers willen hun visum zo snel mogelijk ontvangen, waardoor er geen bedenktijd of herroepingsperiode van kracht is. Dit staat ook in de algemene voorwaarden waarmee u tijdens het invullen van uw aanvraag heeft ingestemd door een vinkje te zetten.

Overige/andere vragen

  • Ik reis met kinderen, waar moet ik op letten?

    Ook voor kinderen is een visum en een paspoort verplicht om naar Vietnam te mogen reizen. Alle informatie op deze pagina geldt ook voor minderjarigen.

    Reist uw kind zonder een of meer van de ouders/gezaghebbenden?
    Om kinderontvoering te voorkomen zijn er speciale regels van kracht voor minderjarigen die zonder één of meer van hun ouders/gezaghebbenden naar het buitenland reizen. In dit geval moet het kind een schriftelijke toestemming bij zich dragen die door beide ouders/alle gezaghebbenden is ondertekend. Verder is het advies voor minderjarigen om altijd ook een kopie van de ID-kaart of het paspoort van iedere gezaghebbende op zak te hebben. Voor meer informatie kunt u terecht bij kinderontvoering.org.

  • Welke inentingen worden voor Vietnam geadviseerd?

    De informatie op deze pagina is niet afkomstig van een arts, waardoor geen medische adviezen gegeven kunnen worden. Voor informatie over geadviseerde inentingen voor uw verblijf in Vietnam kunt u contact met uw huisarts opnemen.

  • Is een toegekend visum een garantie dat ik naar Vietnam mag reizen?

    Nee. De immigratiedienst van Vietnam heeft altijd het recht om u de toegang tot het land te weigeren of u het land uit te zetten. Dit kan gebeuren als de immigratiedienst u ervan verdacht, om een andere reden naar Vietnam te reizen dan u tijdens de visumaanvraag had aangegeven. Het is ook mogelijk dat de immigratiedienst besluit dat u een potentieel risico voor het land vormt en u daarom het land niet in laat reizen. In veruit de meeste gevallen verloopt de inreis naar Vietnam echter probleemloos.

  • Ik neem medicijnen mee, waar moet ik op letten?

    U mag medicijnen op uw reis meenemen, maar u moet wel rekening houden met een aantal regels. In veel gevallen heeft u een zogenaamde CAK-verklaring van uw arts nodig. Hoe u aan deze verklaring komt en welke medicijnen dit betreft, leest u op de website van het CAK.

  • Moet ik mijn reis bij de ambassade registreren?

    Tijdens uw visumaanvraag krijgt u de optie om uw reis bij de Nederlandse Rijksoverheid te laten registreren. Deze ambassaderegistratie is niet verbonden aan uw visumaanvraag. Als u naar Vietnam wilt reizen, bent u verplicht om een visum bij de Vietnamese immigratiedienst aan te vragen, maar de registratie bij de Nederlandse ambassade is vrijwillig.

    Waarom zou ik mijn reis bij de ambassade registreren?
    Met een ambassaderegistratie informeert u de Nederlandse overheid over uw reisplannen. Hierdoor weet de overheid precies waar u zich bevindt en hoe ze contact met u kan opnemen, mocht dat nodig zijn. Dit is vooral in crisissituaties erg belangrijk. Op die manier kan de Nederlandse ambassade u over gewijzigde veiligheidssituaties informeren en advies verlenen. Tijdens de coronacrisis werden reizigers die hun reis bij de ambassade registreerden bijvoorbeeld regelmatig over repatriëringsvluchten geïnformeerd.

    Hoe registreer ik mijn reis?
    De ambassaderegistratie moet bij het ministerie van Buitenlandse Zaken ingediend worden. U kunt dit zelf doorvoeren via een website van de Nederlandse overheid. Als u tijd wilt besparen, kunt u de ambassaderegistratie ook tegelijk met uw visumaanvraag indienen. De optie hiervoor vindt u in het aanvraagformulier. Uw reisgegevens worden vervolgens automatisch overgenomen.

  • Hoe kan ik de CO₂-uitstoot van mijn reis compenseren?

    Nadat het aanvraagformulier is ingevuld en voordat u naar de betaalpagina doorverwezen wordt, krijgt u de optie om de CO₂-uitstoot van uw reis te laten compenseren. Door deze optie te kiezen betaalt u een kleine toeslag die volledig in VCS-gecertificeerde projecten geïnvesteerd wordt. VCS is een van de wereldwijd bekendste en betrouwbaarste certificeerders van klimaatprojecten. Projecten met dit keurmerk worden streng gecontroleerd, zodat u er zeker van kan zijn dat uw bijdrage ook daadwerkelijk een positief klimaateffect oplevert. Enkele voorbeelden van projecten die hiermee gesteund worden zijn herbebossingscampagnes in Zimbabwe, het ontwikkelen van duurzame energiebronnen in Oeganda of de installatie van energie-efficiëntere kookplaten in India.

    De hoogte van de bijdrage voor de CO₂-compensatie hangt af van uw bestemming. De bijdrage wordt berekend op basis van de CO₂-emissies van uw heen- en terugvlucht. Door de optie voor CO₂-compensatie te kiezen, kunt u dus eenvoudig zorgen dat u volledig CO₂-neutraal vliegt. In dit artikel kunt u meer over de CO₂-compensatie via VisumBuitenland.be lezen.

  • Hoe worden mijn persoonsgegevens opgeslagen en gebruikt?

    Op deze website worden veel persoonsgegevens verwerkt. Het gaat daarbij om gevoelige persoonsgegevens, zoals paspoortnummers, burgerservicenummers en pasfotoʼs. U mag verwachten dat hier zorgvuldig mee wordt omgegaan.

    VisumBuitenland.be garandeert dat uw gegevens worden beschermd in overeenstemming met de geldende privacyregelgeving (AVG / GDPR). Hiervoor zijn zowel technische als organisatorische voorzorgsmaatregelen genomen. Uw gegevens worden alleen middels beveiligde verbindingen verwerkt en versleuteld opgeslagen. Ook worden uw gegevens direct verwijderd als het opslaan ervan niet langer nodig is. VisumBuitenland.be heeft haar privacybeleid ontworpen en getoetst in samenwerking met Taylor Wessing, een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor.

    Uw persoonsgegevens worden alleen verwerkt bij de uitvoering van uw opdracht; het aanvragen van een visum voor Vietnam. Uw gegevens worden niet verkocht of gebruikt voor andere commerciële doelen. Toch brengt het verwerken van persoonsgegevens altijd risicoʼs met zich mee. Ook als alle voorzorgsmaatregelen worden opgevolgd. Om een visum Vietnam te verkrijgen, moeten uw persoonsgegevens soms worden gedeeld met verschillende overheidsinstanties. Zij beoordelen of u mogelijk een veiligheidsrisico vormt en of uw aanvraag wordt goedgekeurd. VisumBuitenland.be kan geen invloed uitoefenen op deze overheidsinstanties en wat zij met uw persoonsgegevens doen. Hierover leest u meer in het privacybeleid.

Geen antwoorden gevonden op basis van uw trefwoorden... Laat alle vragen zien of probeer het opnieuw.
Of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.be is officieel partner van de International Air Transport Association, IATA, met lidnummer 57231226, treedt op als bemiddelaar, is geen advocatenkantoor, heeft ook geen advocaten in dienst, levert geen juridisch advies en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,08 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.