De kosten van het visum Vietnam kunt u betalen met iDeal, Bancontact, Creditcard of PayPal. Indien u het e-visum aanvraagt, betaalt u geen stamping fee. Let op: verschillende visumbureaus adverteren met lagere kosten van het visa on arrival. Houdt er rekening mee dat daarvoor ook nog een stamping fee ($25 tot $50) moet worden betaald bij aankomst in Vietnam.

Kosten e-visum Vietnam

De totale kosten van het elektronische visum Vietnam bedragen €39,95. Er worden dan géén aanvullende kosten in rekening gebracht, ook niet na aankomst op het vliegveld. Als u betaalt met iDeal of Bancontact betaalt u ook geen transactiekosten, dat is alleen van toepassing als u betaalt met PayPal of creditcard.

Opgelet vermijd stamping fee

Vermijd de stamping fee
Veel visumbureaus adverteren met de term “Visum Vietnam” en bedoelen daarmee het ‘visa on arrival’. Dat is feitelijk geen visum, maar een approval letter, waarbij het echte visum nog gekocht moet worden na aankomst op het vliegveld (de stamping fee, van rond de $25 tot $50). Behalve het feit dat de ambassade afraadt gebruik te maken van een approval letter, vallen de kosten vaak hoger uit dan reizigers vooraf verwachten. Ook moet voor de stamping fee vaak lang in een rij worden gewacht. Die rij kan eenvoudig voorbij worden gelopen door vooraf het elektronische visum Vietnam aan te vragen, in plaats van de approval letter.


Betalen met iDeal of Bancontact

Betaalt u uw visum Vietnam met iDeal of Bancontact? Dan betaalt u geen transactiekosten. U betaalt enkel het totaalbedrag van €39,95.

Visum betalen met iDEAL/BancontactVisum kosten betalen kan o.a. met iDEAL of Bancontact

Betalen met PayPal of creditcard

Betaalt u uw visum Vietnam met creditcard? Dan betaalt u de visumkosten à €39,95 plus een toeslag van 3% voor de verwerking van uw creditcardbetaling. Betaalt u uw visum met PayPal? Dan betaalt u behalve de €39,95 ook transactiekosten à €0,35 plus 4% van de totale prijs. Het is dan ook goedkoper en aan te bevelen om uw aanvraag te betalen via uw eigen bank, met iDeal of Bancontact.
Visum aanvragen

Bijkomende kosten

Vraagt u het visum Vietnam aan? Let dan altijd goed op bijkomende kosten. Als u gebruik wilt maken van een visumbureau en prijzen wilt vergelijken, houd dan altijd in de gaten dat u de totaalprijzen vergelijkt, dus inclusief de eventuele stamping fee, servicekosten, koersopslagen (ook die door uw eigen creditcardmaatschappij worden gerekend), transactiekosten, etc.

Kosten bij de ambassade

Wilt u uw aanvraag niet online indienen, maar bij de ambassade, omdat u bijvoorbeeld niet voldoet aan de voorwaarden van de online variant? Dan moet u rekening houden met hogere kosten. Deze hangen af van het type visum Vietnam dat u aanvraagt, maar liggen tussen €75,00 en €182,60.