De kosten van het visum Vietnam kunt u betalen met iDeal, Bancontact, Creditcard of PayPal. Indien u het e-visum aanvraagt, betaalt u geen stamping fee. Let op: verschillende visumbureaus adverteren met lagere kosten van het visa on arrival. Houdt er rekening mee dat daarvoor ook nog een stamping fee ($25 tot $50) moet worden betaald bij aankomst in Vietnam.

Kosten e-visum Vietnam

De totale kosten van het elektronische visum Vietnam bedragen €49,95. Er worden dan géén aanvullende kosten in rekening gebracht, ook niet na aankomst op het vliegveld. Als u betaalt met iDeal of Bancontact betaalt u ook geen transactiekosten, dat is alleen van toepassing als u betaalt met PayPal of creditcard.

Opgelet vermijd stamping fee

Onverwachte kosten bij het Visum On Arrival (VOA)
Veel visumbureaus adverteren met de term “Visum Vietnam” en bedoelen daarmee het ‘visa on arrival’. Er wordt dan geen visum geleverd, maar een approval letter, waarin staat dat u gegarandeerd een visum zult krijgen bij aankomst. Wel moet u daarvoor bij aankomst alsnog het daadwerkelijke visum kopen, wat zowel tijd als geld zal kosten. Het gaat daarbij om de zogenaamde stamping fee, van rond de $25 tot $50.

Vanwege de extra kosten en de lange wachtrij van het Visum on Arrival na aankomst in Vietnam, raadt de Vietnamese ambassade af om nog gebruik te maken van de VOA regeling.


Betalen met iDeal of Bancontact

Betaalt u uw visum Vietnam met iDeal of Bancontact? Dan betaalt u geen transactiekosten. U betaalt enkel het totaalbedrag van €49,95.

Visum betalen met iDEAL/BancontactVisum kosten betalen kan o.a. met iDEAL of Bancontact

Betalen met PayPal of creditcard

Betaalt u uw visum Vietnam met creditcard? Dan betaalt u de visumkosten à €49,95 plus een toeslag van 3% voor de verwerking van uw creditcardbetaling. Betaalt u uw visum met PayPal? Dan betaalt u behalve de €49,95 ook transactiekosten à €0,35 plus 4% van de totale prijs. Het is dan ook goedkoper en aan te bevelen om uw aanvraag te betalen via uw eigen bank, met iDeal of Bancontact.
Visum aanvragen

Bijkomende kosten

Vraagt u het visum Vietnam aan? Let dan altijd goed op bijkomende kosten. Als u gebruik wilt maken van een visumbureau en prijzen wilt vergelijken, houd dan altijd in de gaten dat u de totaalprijzen vergelijkt, dus inclusief de eventuele stamping fee, servicekosten, koersopslagen (ook die door uw eigen creditcardmaatschappij worden gerekend), transactiekosten, etc.

Kosten bij de ambassade

Wilt u uw aanvraag niet online indienen, maar bij de ambassade, omdat u bijvoorbeeld niet voldoet aan de voorwaarden van de online variant? Dan moet u rekening houden met hogere kosten. Deze hangen af van het type visum Vietnam dat u aanvraagt, maar liggen tussen €75,00 en €182,60.