Sinds 15 maart 2022 zijn de grenzen van Vietnam weer open voor internationale reizigers. In 2024 mogen zowel gevaccineerde als ongevaccineerde reizigers weer naar Vietnam reizen. Een coronatest voor vertrek is niet meer nodig. Wel moeten reizigers een visum Vietnam aanvragen.

De coronapandemie in Vietnam

De Vietnamese regering nam begin 2020 de eerste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het doel hiervan was om de inwoners zo goed mogelijk te beschermen en om de gezondheidszorg te ontlasten. Een van de maatregelen was een inreisverbod voor buitenlandse reizigers. Inmiddels is meer dan 90% van de bevolking van Vietnam volledig tegen het coronavirus gevaccineerd, waardoor de regering het weer veilig vindt om de grenzen voor internationale reizigers volledig te openen.

Ook Vietnam heeft strenge maatregelen genomen tegen een verdere uitbraak van corona / Covid-19Na een succesvol verloop van de vaccinatiecampagne zijn vakanties en zakenreizen naar Vietnam weer toegestaan.

Mag ik weer naar Vietnam reizen?

Op 15 maart 2022 heeft de regering van Vietnam het inreisverbod voor buitenlanders opgeheven. Het is dus weer mogelijk om voor een vakantie of zakenreis naar Vietnam te reizen. De Nederlandse overheid geeft Vietnam de kleurcode geel. Dit betekent dat het in de meeste gevallen veilig is om naar het land te reizen. Reizigers worden wel geadviseerd om zich goed voor te bereiden, omdat de veiligheidssituatie in Vietnam verschilt van de situatie in Nederland.

Sinds 15 mei 2022 is het zowel voor gevaccineerde als ongevaccineerde personen toegestaan om naar Vietnam te reizen. Een coronatest voor vertrek is niet meer nodig, ongeacht de vaccinatiestatus van de reiziger. Er zijn ook geen andere coronamaatregelen meer van toepassing, maar u moet nog wel een visum aanvragen. Hieronder leest u hoe u het visum kunt aanvragen als u in 2024 naar Vietnam wilt reizen.

Visum Vietnam aanvragen

De meeste reizigers hebben een visum nodig om naar Vietnam te reizen. Dit geldt onder andere voor Nederlandse en Belgische reizigers. U kunt het visum voor Vietnam gemakkelijk voor uw vertrek online aanvragen. U moet hiervoor een aanvraagformulier invullen en enkele documenten aanleveren. Het aanvraagproces duurt maar 10 minuten en het visum wordt nadat het gekeurd is digitaal naar u toegestuurd.
Vraag nu uw visum Vietnam aan

Terugreis naar Nederland en België

Voor de terugreis naar zowel Nederland als België gelden geen coronagerelateerde beperkingen of maatregelen meer.

Disclaimer: Coronamaatregelen kunnen snel veranderen en hoewel deze pagina met zorg is samengesteld, is het niet mogelijk om te garanderen dat alle informatie te allen tijde compleet en volledig correct is. Informeer voor het maken van concrete reisplannen ook bij uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau of touroperator met welke maatregelen u rekening moet houden.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,74 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.