Gaat u op vakantie naar Vietnam? Vraag dan tijdig uw e-visum Vietnam aan. Lees hier precies hoe u dit kunt regelen, voor een probleemloze reis naar Vietnam. U kunt uw e-visum Vietnam al maanden voor vertrek aanvragen, of enkele dagen, als dat beter uitkomt.

De start van elke reis naar Vietnam

Steeds meer mensen ontdekken Vietnam. Het prachtige land is uitermate geschikt om op uiteenlopende manieren te genieten, ontspannen en ontdekken. Voor ieder is er wat te vinden; kom tot rust in een van de heerlijkste resorts op aarde, of bind uw backpack op uw rug en ga het avontuur tegemoet. Wat u ook doet, Vietnam zal u niet teleurstellen. Zorg wel dat u goed voorbereid aan uw reis begint. Behalve het boeken van uw vlucht en accommodatie(s) is het erg belangrijk dat u over een geldig visum Vietnam beschikt voor u op reis gaat.

Hao Long RiverHao Long River, Vietnam

Het e-visum Vietnam

Sinds 2018 bestaat er de mogelijkheid het visum Vietnam volledig online te regelen. Toeristen die al eerder in het land zijn geweest, zullen misschien denken dat deze mogelijkheid al langer bestond, in de vorm van het visum on arrival. Deze reistoestemming is echter slechts deels online te verkrijgen, en niet meer van deze tijd. Uw aanvraag werd via een commercieel Nederlands bureau naar een commercieel Vietnamees bureau gestuurd, dat namens u een brief ging ophalen bij de immigratiedienst en deze brief doorstuurde naar Nederland. Vervolgens moest de reiziger na aankomst op het vliegveld nog betalen voor de stempel in het paspoort (stamping fee). Met andere woorden: een hoop gedoe en veel kosten.

Wat is een e-visum Vietnam?

Wat is een e-visum Vietnam?
Het e-visum Vietnam is een afkorting van “elektronisch visum Vietnam”. Het is een digitale toestemming van de overheid van Vietnam, waarin staat dat u het land mag inreizen voor een bepaalde periode. Alle reizigers (toeristen en zakenreizigers) zijn verplicht al voor aankomst over een dergelijke toestemming te beschikken (elektronisch of niet). Dat geldt ook voor meereizende kinderen. Het is niet mogelijk bij aankomst nog een visum te regelen.


Sinds 2018 bestaat er zoals gezegd een nieuwe manier om aan de visumplicht te voldoen, namelijk: het e-visum Vietnam. Het voordeel hiervan is dat alles al voor vertrek kan worden geregeld. Dit doet u door het online aanvraagformulier in te vullen en te wachten tot uw e-visum wordt toegestuurd per e-mail. U ontvangt dus het daadwerkelijke e-visum en niet een approval letter. Dit heeft als voordeel dat u niet langer in de rij hoeft te staan wanneer u in Vietnam bent gearriveerd. Tevens bespaart u hiermee kosten, gezien u geen commerciële tussenpersonen hoeft te betalen, evenals de stempel bij aankomst.

Hoe ziet het e-visum Vietnam eruit?

Na goedkeuring van de immigratiedienst ontvangt u een bevestiging per e-mail. Deze bevestiging is het feitelijke e-visum Vietnam en dit document dient u mee te nemen tijdens uw vakantie. Op het document vindt u uw naam en overige paspoortgegevens, alsmede de geldigheidstermijn.

Alternatieven voor het e-visum Vietnam

Alleen als u niet voldoet aan de voorwaarden van het e-visum Vietnam, wordt aangeraden een afspraak te maken bij de ambassade, om daar een ander soort reistoestemming aan te vragen. Een visum regelen via de ambassade is namelijk duurder en neemt meer tijd in beslag, onder meer doordat de reiziger het paspoort daar eerst moet afleveren en enkele dagen later pas weer kan ophalen. Het doorlopen van de oude (visa on arrival) methode wordt tevens sterk ontmoedigd door de ambassade van Vietnam.

Het e-visum Vietnam aanvragen

U kunt uw e-visum Vietnam aanvragen op deze website. Dat doet u door op de onderstaande groene knop te drukken. U gaat dan naar de informatiepagina, waar u meer informatie over de geldigheidsduur en voorwaarden van het e-visum vindt. Ook kunt u vanuit die pagina het aanvraagformulier openen.
e-visum Vietnam aanvragen