Bent u van plan om naar Vietnam te reizen voor een vakantie of een zakenreis? Vraag dan voor vertrek een visum aan. Het e-visum kan volledig online en binnen 10 minuten worden aangevraagd. In dit artikel krijgt u een uitleg over de aanvraagprocedure voor het e-visum Vietnam.

Elektronisch visum voor uw reis naar Vietnam

In 2018 heeft Vietnam het zogenaamd elektronisch visum (e-visum) ingevoerd. Sindsdien is het mogelijk voor reizigers uit o. a. Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en elk (ander) land van de Europese Unie om het visum voor Vietnam online aan te vragen. Dit maakt de aanvraagprocedure eenvoudiger, omdat een bezoek aan de ambassade niet meer noodzakelijk is. Het visum kan gemakkelijk via een online-aanvraagformulier worden aangevraagd.

Het e-visum Vietnam heeft een geldigheid van 30 dagen en u mag met het visum 30 dagen in Vietnam verblijven. Het e-visum is dus uitermate geschikt voor de meeste vakantie- of zakenreizen naar Vietnam. Meer hierover leest u op de pagina over de geldigheid van het visum. Voordat u uw aanvraag indient, wordt u geadviseerd om de voorwaarden van het visum te controleren.

Wanneer moet ik het visum aanvragen?

U kunt het visum zo ver van tevoren aanvragen als u wilt. De gemiddelde levertijd van het visum Vietnam is 1 week voor een gewone aanvraag en 3 werkdagen voor een spoedaanvraag. Merk op dat dit gemiddelde levertijden zijn, en dus geen gegarandeerde maximale levertijden. Daardoor is het advies om de visumaanvraag zo vroeg mogelijk in te dienen, het liefste al enkele weken voor uw vertrek.

In het aanvraagformulier kunt u zelf de ingangsdatum van het visum aangeven. Daardoor kunt u de aanvraag zo lang van tevoren in dienen als u wilt. Wel is het verstandig om de aanvraag pas in te dienen zodra u definitieve reisplannen heeft gemaakt, want u moet een ingangsdatum van het visum Vietnam in het aanvraagformulier invullen.

Waar kan ik het aanvraagformulier vinden?

De aanvraagprocedure voor het e-visum Vietnam verloopt volledig online. U vult dus een digitaal aanvraagformulier in op uw smartphone, tablet of computer.
Nu het aanvraagformulier voor het visum Vietnam openen

Vergezicht bergenDe natuurlijke landschappen in Vietnam

Het aanvraagformulier invullen

Voorbereidingen

Voordat u met het invullen van het formulier begint, is het handig om alvast enkele gegevens en documenten te verzamelen. Houd een agenda bij de hand waar uw gepland aankomst- en vertrekdatums zijn genoteerd. Noteer ook alvast uw aankomst- en vertreklocatie (naam van het vliegveld, haven of grensovergang) en de adresgegevens van uw eerste overnachtingsplek.

Daarnaast wordt u geadviseerd om de paspoorten van iedere reiziger bij de hand te hebben voor wie u de aanvraag indient. Nadat het formulier is ingevuld, moet u een scan van het paspoort en een pasfoto van iedere reiziger aanleveren. U mag deze documenten ook op een later moment indienen, maar uw aanvraag kan pas worden verwerkt zodra alle documenten zijn aangeleverd.
Open nu het aanvraagformulier voor het visum Vietnam

Contact- en reisgegevens

In het eerste gedeelte van het aanvraagformulier vult u enkele contact- en reisgegevens in. Bij de reisgegevens moet het ingangsdatum van het visum worden ingevuld. Dit is een belangrijk veld, omdat de geldigheid van uw visum op die datum ingaat. U mag met het visum niet eerder dan de ingangsdatum arriveren. Komt u pas later in Vietnam aan? Dan mag u het land inreizen, maar let er wel op dat u uiterlijk 30 dagen na de ingangsdatum van het visum het land weer moet verlaten. Verder moet u een overnachtingsadres en uw aankomst- en vertreklocaties aangeven. Wijzigt uw overnachtingsadres? Dat is geen probleem. U hoeft niemand over deze wijzigingen te informeren en uw visum blijft voor de reis geldig.

Gegevens van de reizigers

Vervolgens moeten de paspoortgegevens van iedere reiziger worden ingevuld. Dit is een erg belangrijk onderdeel van het aanvraagformulier, let er dus goed op dat alle gegevens 100% correct zijn ingevuld. Als in deze gegevens een fout zit, kan uw aanvraag worden afgekeurd of is uw visum ongeldig. Loop alle vragen zorgvuldig door en neem de namen over, zoals ze in het machine-leesbare deel onderaan uw paspoort worden weergeven.

Uw aanvraag controleren en betalen

Nadat u uw aanvraag indient, komt u op de controle- en betaalpagina. Controleer nogmaals of alle gegevens goed zijn ingevuld. Het is na deze stap vaak niet meer mogelijk om wijzigingen door te voeren. De kosten van het visum Vietnam kunt u veilig en eenvoudig middels iDeal, Bancontact, creditcard, PayPal of Trustly voldoen.

Documenten aanleveren

Zodra de betaling voldaan is, bereikt u de laatste stap van de aanvraagprocedure van het visum Vietnam. Nu wordt u gevraagd om een scan of een foto van het paspoort en een pasfoto voor iedere reiziger in uw aanvraag aan te leveren. Let erop dat het paspoort volledig zichtbaar is en alle paspoortgegevens goed leesbaar zijn. De pasfoto hoeft niet van een fotograaf te zijn genomen, maar mag ook een selfie zijn. Wel is het belangrijk dat de foto scherp en de achtergrond egaal is. De gezichtsuitdrukking moet neutraal zijn en de persoon moet recht in de camera kijken. Nadat u de documenten heeft aangeleverd, worden deze door de visumspecialisten van VisumBuitenland.be gecontroleerd. Als er gebreken zijn, wordt u hierover per e-mail geïnformeerd. Lever in dat geval zo snel mogelijk nieuwe documenten aan, zodat uw aanvraag spoedig kan worden verwerkt.

Hoe ontvang ik mijn visum Vietnam?

U ontvangt een bevestiging per e-mail zodra uw aanvraag is ingediend en een tweede bevestiging wanneer uw documenten zijn goedgekeurd. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een derde e-mail. In al deze e-mails staat een link naar uw persoonlijke statuspagina. Op die pagina kunt u de voortgang van uw visumaanvraag altijd controleren. Als het visum is goedgekeurd, kunt u op die pagina het visum inzien, downloaden en uitprinten. U bent verplicht, het visum uit te printen en in uw handbagage mee te dragen. Bij de aankomst in Vietnam moet het visum worden getoond.
Vraag nu het visum Vietnam aan