Uw toeristische of zakelijke e-visum voor Vietnam is 30 dagen geldig. Bij het aanvragen van uw visum kiest u de ingangsdatum. Uw visum verloopt precies 30 dagen later. U mag Vietnam alleen inreizen en uitreizen binnen deze periode.

Verschillende visa voor Vietnam

Er bestaan meer dan 20 verschillende visa voor Vietnam. Toeristen en zakenreizigers maken meestal gebruik van het elektronische visum (e-visum). Dit visumtype heeft als voordeel dat het online kan worden aangevraagd. Doordat geen bezoek aan een ambassade of consulaat nodig is, verloopt de aanvraagprocedure van het e-visum snel en eenvoudig.

Met de toeristische of zakelijke e-visa die u hier kunt aanvragen, mag u tot 30 dagen in Vietnam verblijven.
Direct uw e-visum Vietnam aanvragen

Voor de coronapandemie was het ook mogelijk om bij aankomst in Vietnam nog een zogenaamd Visa on Arrival (VOA) te verkrijgen. Die mogelijkheid bestaat niet meer. Alle informatie over de geldigheid van het visum Vietnam op deze pagina gaat over de elektronische variant.

Zoutwinning in VietnamTraditionele zoutwinning in Vietnam

Meer uitleg over de geldigheidstermijn van het e-visum Vietnam

Het elektronische visum voor Vietnam heeft een geldigheidstermijn van 30 dagen. In het aanvraagformulier kiest u de ingangsdatum van deze geldigheidstermijn. U hoeft dus niet te wachten met het aanvragen van uw visum tot net voor uw vertrek naar Vietnam.

U mag in Vietnam arriveren vanaf de ingangsdatum van de geldigheidstermijn van uw visum. U moet Vietnam uitreizen binnen 30 dagen na deze ingangsdatum, ongeacht wanneer u in Vietnam arriveert.

Houd er rekening mee dat u de ingangsdatum niet meer kunt wijzigen na het indienen van uw visumaanvraag. Vanaf dat moment kunt u dus niet veel meer schuiven met de data waarop u Vietnam inreist en uitreist.

Wilt u al eerder in Vietnam arriveren dan de ingangsdatum op uw visum?
U mag niet eerder in Vietnam arriveren dan de ingangsdatum van de geldigheidstermijn die op uw visum staat. Ook kan deze datum niet meer worden gewijzigd. Wilt u toch al eerder op reis? Dan moet u een nieuw visum aanvragen. Deze nieuwe aanvraag moet ook weer opnieuw worden betaald.

Wilt pas later in Vietnam arriveren dan u in het formulier had ingevuld?
U mag gedurende de hele geldigheidstermijn van het visum in Vietnam arriveren. Dus vanaf de ingangsdatum, tot 30 dagen daarna. Maar bedenk wel: u moet Vietnam verlaten binnen 30 dagen na de ingangsdatum van het visum. Als u pas later in Vietnam arriveert, mag u er dus niet meer de volle 30 dagen verblijven. Komt u aan op dag 20 van de geldigheidstermijn? Dan mag u nog 10 dagen in Vietnam blijven. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een volledig nieuw visum aan te vragen, waardoor u wel 30 dagen in het land mag blijven.
Vraag hier een nieuw visum aan

Uw reisplannen wijzigen

Wilt u uw reisplannen nog wijzigen nadat u uw visumaanvraag voor Vietnam heeft ingediend? Houd er dan rekening mee dat u in het aanvraagformulier meer heeft ingevuld dan alleen de ingangsdatum van het visum. Zo heeft u ook een aankomstlocatie en vertreklocatie ingevuld. En het adres van uw eerste overnachting. Hier mag u niet van afwijken. Doet u dat toch? In de praktijk levert dat vaak geen problemen op, maar dit is geheel op uw eigen risico.

Langer dan 30 dagen in Vietnam blijven

Bent u al in Vietnam en wilt u er langer dan 30 dagen blijven? Het is mogelijk om de geldigheidsduur van het visum te laten verlengen. Dit kan pas na aankomst in Vietnam, bij een kantoor van de Vietnamese immigratiedienst. Veel reizigers vinden de hiervoor benodigde procedure vrij ingewikkeld. Onder meer omdat enkele formulieren in het Vietnamees moeten worden ingevuld. In Vietnam zijn er ook visumbureaus die u hierbij kunnen helpen. De kosten kunnen dan wel behoorlijk oplopen.

Er is ook een eenvoudiger alternatief om langer in Vietnam te blijven. Veel toeristen die het in Vietnam naar hun zin hebben en er langer willen blijven, besluiten om het land enkele dagen te verlaten om vanuit Laos of Cambodja een nieuw e-visum aan te vragen. Zo kunnen ze na een korte onderbreking weer opnieuw 30 dagen in Vietnam verblijven.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,65 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.