Nieuwsbericht | | 24-05-2022 | ±3 minuten leestijd

Vietnam is een land van contrasterende landschappen, inspirerende cultuur en een verrukkelijke keuken. Het is ook een betaalbare bestemming, en - weet u wat? Het is ook een veilig land om naartoe te reizen met kinderen. Geen wonder dat steeds meer gezinnen Vietnam als vakantiebestemming kiezen. In dit artikel vindt u enkele geweldige tips om van uw gezinsreis naar Vietnam te genieten. U leert ook hoe u een visum Vietnam aanvraagt voor uzelf en uw kinderen.

Enkele algemene richtlijnen voor uw bezoek aan Vietnam

Als u Vietnam met uw kinderen bezoekt, moet u rekening houden met enkele adviezen over veiligheid, gezondheid en kleding. Kies bijvoorbeeld hotels met een zwembad, zodat de kinderen aan het eind van de dag kunnen spelen en zich kunnen opfrissen, en vraag om aangrenzende of, op zijn minst, naast elkaar gelegen kamers. Naast korte broeken, T-shirts, muggenspray en wandelsandalen is het aan te raden een licht regenjack mee te nemen. Vietnam heeft een tropisch klimaat en regen kan onverwachts opduiken. Wees voorzichtig wanneer u steden bezoekt: het oversteken van wegen kan een gevaarlijke onderneming zijn. Neem ook geen buggy mee voor uw baby of peuter; u kunt in plaats daarvan beter een goede draagzak meenemen.

Vergeet niet ook om voor uw kind een visum Vietnam aan te vragen. Kinderen moeten namelijk, ongeacht hun leeftijd, een eigen paspoort en visum hebben om vietnam te kunnen bezoeken.

Top vijf van activiteiten voor kinderen in Vietnam

Een reis met uw kinderen naar Vietnam is een geweldige kans om tijd met ze door te brengen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van activiteiten die u in dit land kunt ondernemen als u met kinderen reist.

  • Lantaarns maken in Hoi An. Deze stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wordt geroemd om zijn lantaarns. Er zijn vele workshops voor lantaarns maken in Vietnam die gericht zijn op kinderen. De kosten van zo’n workshop zijn vergelijkbaar met die van een lamp die u op de markt zou kopen. Met deze workshop kunnen kinderen hun eigen souvenir uit Vietnam maken.
  • Een waterpoppenshow bekijken. Dit is een absolute must-see als u met uw kinderen naar Vietnam reist. In deze traditionele shows gebruikt de poppenspeler een wateroppervlak als podium. De beste voorstellingen voor deze traditionele folkloristische show worden gehouden in het Hang Long Water Puppet Teatre in Hanoi.
  • Halong Bay bezoeken.Halong Bay staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en werd in 2012 uitgeroepen tot een van de nieuwe 7 Natuurwonderen. Het is zonder twijfel een van de mooiste plekken die u kunt bezoeken in Vietnam. Er zijn vele boottochten die u door Halong Bay kunt maken die allemaal redelijk betaalbaar zijn en waarmee u een onvergetelijke ervaring kunt beleven.
  • Vietnamese Kookles nemen. Kooklessen voor kinderen zijn populair in Vietnam. Kinderen zijn meestal dol op Vietnamees eten, en het is een perfecte manier voor hen om te leren hoe ze moeten koken. Normaal gesproken beginnen de lessen met een bezoek aan de lokale markt, waarna elk kind vervolgens zijn of haar eigen gerecht bereidt. Het zal meestal een gerecht zijn waarvoor niet veel koken is vereist, zoals verse rijstpapierloempia’s.
  • Relaxen aan het strand. Vietnam is ook beroemd om zijn prachtige stranden. De beste manier om uw bezoek aan dit land af te sluiten is om wat tijd door te brengen op een strandresort. Velen van hen hebben privé-stranden, zwembaden en bieden gratis kajaks en snorkelactiviteiten.

Vergeet niet uw visum Vietnam aan te vragen

Vietnam heeft in 2017 het elektronisch visum Vietnam ingevoerd, met als doel het oude visum on arrival langzaam af te schaffen. Het e-visum Vietnam wordt voor vertrek toegekend en alle passagiers, ook kinderen, zijn verplicht om met een eigen visum te reizen. Kinderen kunnen hun visum individueel, of samen met hun ouders in een groepsaanvraag aanvragen. De kosten van het visum zijn voor zowel kinderen als volwassenen hetzelfde.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,74 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.