Nieuwsbericht | | 05-12-2022 | ±3 minuten leestijd

Voor een reis naar Vietnam geldt voor de meeste reizigers een visumplicht. Voor het indienen van een online visumaanvraag gelden bepaalde voorwaarden. Deze hebben onder andere te maken met uw nationaliteit, uw paspoort en uw reisplannen. In dit artikel vindt u meer over de voorwaarden met betrekking tot uw paspoort voor het aanvragen van een e-visum Vietnam.

Reisdoelen online visum Vietnam

Het online aan te vragen visum Vietnam is geschikt voor veel reizigers. Het visum mag namelijk gebruikt worden als het gaat om een toeristische of zakelijke reis van maximaal 30 dagen. U mag het visum dus niet gebruiken om naar het land te emigreren voor bijvoorbeeld werk of studie. Ook voor wie langer dan 30 dagen in het land wil verblijven is het e-visum niet geschikt, ook niet als het gaat om een toeristische of zakelijke reis.

Het is mogelijk om het e-visum te verlengen na aankomst in Vietnam. Op deze manier is het dus mogelijk om alsnog langer dan 30 dagen in het land te verblijven met een e-visum. Over het algemeen wordt het verlengen van de geldigheid niet aangeraden, omdat het een vrij ingewikkeld proces is. Het is gemakkelijker om Vietnam uit te reizen en vanuit het buitenland een nieuw e-visum aan te vragen. Zo kunt u opnieuw 30 dagen in het land verblijven.

Voorwaarden met betrekking tot uw identiteitsdocument

Voor de meeste toeristische en zakelijke bezoekers van Vietnam, is de toegestane verblijfsduur van 30 dagen van het e-visum echter ruim voldoende. Om dit visum aan te kunnen vragen, moet een reiziger aan alle voorwaarden van het e-visum voldoen. Naast het reisdoel, gelden er belangrijke voorwaarden met betrekking tot het identiteitsdocument van de aanvrager. Zowel om in aanmerking te komen voor het online aan te vragen visum als voor het gebruik ervan op reis, moet het identiteitsdocument van de reiziger aan alle voorwaarden voldoen.

Regulier paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is

Voor het indienen van een online visumaanvraag via deze website, heeft elke reiziger een geldig regulier paspoort nodig. Andere identiteitsdocumenten, zoals een ID-kaart, verblijfsvergunning, noodpaspoort of Duits kinderpaspoort (Kinderreisepass) zijn niet geschikt voor een online visumaanvraag. Het gebruikte reguliere paspoort moet bovendien nog minstens 6 maanden geldig zijn op het moment dat de reiziger in Vietnam aankomt.

Het e-visum voor Vietnam is 30 dagen geldig. Deze 30 dagen gaan in vanaf de datum die de aanvrager zelf invult in het aanvraagformulier. Vanaf deze ingangsdatum heeft de reiziger dus 30 dagen om in Vietnam aan te komen en ook weer uit het land te vertrekken. Als u na de ingevulde aankomstdatum in Vietnam arriveert, kunt u dus minder dan 30 dagen in het land verblijven. Houd er rekening mee dat uw paspoort op de datum waarop u in Vietnam aankomt nog minstens 6 maanden geldig moet zijn.

Ander paspoort? Nieuwe visumaanvraag nodig

Als uw paspoort niet meer lang genoeg geldig is, is het dus nodig om een nieuw paspoort aan te vragen voordat u de visumaanvraag indient. De paspoortgegevens op uw visum moeten namelijk altijd overeenkomen met de paspoortgegevens van het paspoort dat u gebruikt voor uw reis. Als u al een visum had aangevraagd met een paspoort dat niet lang genoeg meer geldig is, kunt u dit visum (en paspoort) dus niet gebruiken voor uw reis naar Vietnam. Controleer daarom dus altijd goed of uw paspoort en dat van eventuele medereizigers nog lang genoeg geldig is.

Als u onverwacht gebruikt moet maken van een noodpaspoort of een ander soort identiteitsdocument, moet u contact opnemen met de ambassade of het consulaat van Vietnam. Mogelijk kunt u een fysiek visum voor Vietnam aanvragen om alsnog naar Vietnam te kunnen reizen. Houd er wel rekening mee dat het aanvragen van een fysiek visum over het algemeen ingewikkelder en duurder is dan het aanvragen van een e-visum. In de praktijk zal het daarom vaak gemakkelijker zijn om eerst een (nieuw) regulier paspoort aan te vragen en daarna een e-visum.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,74 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.