Nieuwsbericht | | 10-01-2023 | ±4 minuten leestijd

Om een visum voor Vietnam aan te vragen, moeten reizigers naast een kopie van het paspoort ook een pasfoto aanleveren. De voorwaarden voor het paspoort zijn redelijk voor de hand liggend, maar de voorwaarden voor de pasfoto zijn ingewikkelder. In dit artikel worden deze voorwaarden toegelicht, zodat u goed voorbereid begint met uw visumaanvraag voor Vietnam.

Benodigde documenten aanleveren

Om uw visumaanvraag te voltooien, moet u na het invullen van uw persoonlijke gegevens in het online aanvraagformulier en het voldoen van de betaling een pasfoto en een digitale kopie van uw paspoort aanleveren. In het geval van een groepsaanvraag moet er voor elke individuele reiziger een paspoortscan en pasfoto worden aangeleverd. Een visumaanvraag kan pas worden ingediend bij de Vietnamese immigratiedienst wanneer de documenten van elke reiziger in orde zijn. Het is daarom niet alleen belangrijk dat u de documenten tijdig aanlevert, maar ook dat de aangeleverde documenten voldoen aan alle voorwaarden.

Voldoet mijn pasfoto aan de voorwaarden?

Voor het aanvragen van een visum heeft u geen officiële pasfoto nodig. Dit betekent dat het ook een zelfgemaakte foto mag zijn, zolang deze aan alle voorwaarden voldoet. Een van de voorwaarden is dat de reiziger op de foto een neutrale gezichtsuitdrukking heeft. Daarnaast moet de achtergrond neutraal en licht van kleur zijn.

Als u uw visumaanvraag voor Vietnam indient bij VisumBuitenland.be wordt er automatisch voor gezorgd dat de pasfoto die u uploadt de juiste afmetingen heeft. U moet er echter zelf voor zorgen dat het gezicht van de reiziger volledig in beeld is, door het geselecteerde deel van de foto groter of kleiner te maken en te verslepen. Op deze manier kunt u de foto op de juiste manier bijsnijden. Naast het hebben van de juiste afmetingen, moet een pasfoto voor een visum Vietnam nog aan andere voorwaarden voldoen.

Schouders moeten bedekt zijn

De Vietnamese immigratiedienst is streng in het beoordelen van de aangeleverde pasfoto's. Dit heeft ook betrekking op de kleding die de reiziger op de foto draagt. Foto’s waarop het lijkt alsof het bovenlijf van de reiziger ontbloot is, worden afgekeurd. Daarnaast wordt zo’n 90% van de pasfoto’s waarop de schouders van de reiziger niet volledig bedekt zijn afgekeurd. Dit kan voorkomen als de reiziger bijvoorbeeld een hemd of een topje zonder mouwen draagt.

Om ervoor te zorgen dat uw visumaanvraag zo snel mogelijk verwerkt kan worden, is het dus verstandig om ervoor te zorgen dat uw schouders volledig bedekt zijn op de foto die u aanlevert. Met het bijsnijden van de foto kunt u er bovendien voor zorgen dat het bovenlijf zo min mogelijk zichtbaar is. Let hier wel mee op wanneer u op de foto een shirt draagt met een brede halslijn. Als u de foto te veel bijsnijdt, kan het er namelijk alsnog op lijken dat u geen kleding aan heeft.

Het moet een recent genomen foto zijn

Het is belangrijk dat u een foto aanlevert die niet meer dan 6 maanden geleden genomen is. Hoe wordt dit gecontroleerd? Als u bijvoorbeeld de pasfoto aanlevert die ook voor uw huidige paspoort is gebruikt en dit paspoort is ouder dan 6 maanden, dan is de pasfoto dat ook. Is uw paspoort nog geen 6 maanden oud? Dan kunt u dezelfde pasfoto als op uw paspoort gebruiken. Houd er rekening mee dat u in dit geval een digitale kopie van de originele foto moet aanleveren. Een uitsnede van de pasfoto uit het paspoort wordt niet geaccepteerd. In veel gevallen is het het eenvoudigst om kort voor de visumaanvraag zelf een foto te maken die aan alle voorwaarden voldoet.

Voldoet mijn paspoortscan aan de voorwaarden?

De voorwaarden voor de paspoortscan zijn minder streng. De foto of scan van het paspoort mag zowel in kleur als in grijstinten worden aangeleverd. Wel is het erg belangrijk dat de gehele informatiepagina in beeld is. Het is vooral van belang dat alle persoonsgegevens duidelijk zichtbaar en leesbaar zijn. Met name het onderste deel van het paspoort, het machineleesbare deel (MRZ), moet duidelijk te lezen zijn. Daarnaast is het belangrijk dat er op de scan of foto geen reflecties of spiegelingen te zien zijn. Probeer daarom altijd een foto te maken zonder flits. Voor meer informatie over de paspoorteisen kunt u terecht op de pagina over de voorwaarden voor het e-visum Vietnam.

Voorkom vertragingen

Alle visumaanvragen voor Vietnam die via VisumBuitenland.be worden ingediend, worden zowel automatisch als handmatig gecontroleerd voordat ze worden opgestuurd naar de immigratiedienst van Vietnam. Mocht de aangeleverde kopie van het paspoort of de pasfoto toch niet helemaal voldoen aan de voorwaarden, dan ontvangt u hierover een bericht. Dit geeft u de mogelijkheid heeft om de documenten alsnog op de juiste manier aan te leveren. Houd er rekening mee dat de gemiddelde levertijd van 13 dagen van het e-visum Vietnam pas ingaat vanaf het moment dat alle documenten correct zijn aangeleverd.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,76 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.