U heeft een visum nodig om in India te mogen werken. Dat geldt ook voor zakenreizen. Het zakelijke visum aanvragen kan online met dit aanvraagformulier. Controleer voordat u het visum aanvraagt of uw zakenreis voldoet aan de voorwaarden voor het visum.

Zakenreizen naar India

Er vindt steeds meer zakelijke samenwerking plaats met India. Om het maken van zakenreizen eenvoudiger te maken, heeft de Indiase immigratiedienst het zogenaamde e-Business visum geïntroduceerd. Dit visum voor India is online aan te vragen en speciaal bedoeld voor mensen die willen werken tijdens een zakelijke reis. Het is hierbij van belang dat de reiziger niet in dienst is van de Indiase organisatie die wordt bezocht. Het ‘e-Business‘ visum is bedoeld voor zakenreizen waarbij de reiziger in dienst blijft van de werkgever in het thuisland.

Zaken doen in DelhiHet straatbeeld van Delhi, India

Voor wie bedoeld

Het online aan te vragen ‘e-Business‘ visum voor India is bedoeld voor reizigers die in dienst zijn van een organisatie die buiten India is gevestigd. Zij mogen 60 dagen in het land verblijven (dit is de geldigheid van het visum) en in die tijd werken, zolang hiervoor geen dienstbetrekking wordt aangegaan. Voorbeelden waarbij het ‘e-Business‘ voor India geschikt is:

 • U gaat naar een zakelijke of wetenschappelijke bijeenkomst of conferentie
 • U gaat (potentiële) klanten in India ontmoeten
 • U gaat een Indiase leverancier of fabriek bezoeken
 • U gaat onderhandelingen uitvoeren voor zakelijke deals

Voorwaarden voor zakenreizen/werken

De voorwaarden van het online aan te vragen e-visum India voor zakenreizen, zijn als volgt:

 • U mag niet langer dan 60 dagen in India verblijven
 • U mag niet in dienst treden bij een Indiase organisatie
 • U mag geen organisatie oprichten gedurende het verblijf
 • U heeft reeds een ticket voor de terug- of doorreis
 • U komt aan op één van de 24 geselecteerde vliegvelden *
 • U bezoekt geen omstreden regio’s **
 • U voldoet aan de standaardvoorwaarden voor Indiase e-visums

* Niet op alle luchthavens in India mag u arriveren met een e-Business visum India. Dat mag alleen op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi & Vishakhapatnam.
** Zakenreizigers die naar het uiterste noordoosten van India reizen (ten noorden en oosten van Bangladesh) moeten voldoen aan enkele aanvullende restricties.

Als u hieraan voldoet

Voldoen uw zakenreis en uw werkzaamheden aan de voorwaarden van het zakenvisum India? Dien dan direct online een zakelijke visumaanvraag in, door op onderstaande groene knop te drukken. De aanvraag resulteert doorgaans binnen twee tot vier werkdagen in een goedgekeurd visum. Als spoed is benodigd, kunt u ook een spoedaanvraag starten.
Nu een zakenvisum voor India aanvragen

Als u niet voldoet aan de voorwaarden

Voldoet uw zakenreis niet aan de voorwaarden die genoemd zijn op deze pagina? Vraag dan een fysiek visum aan via het consulaat van India. U moet daarvoor een afspraak maken bij een van de visumbalies van VFS (in Rotterdam, Amsterdam of Den Haag).