Vanwege het coronavirus hield India haar grenzen anderhalf jaar gesloten. Inmiddels is het inreisverbod opgeheven en is een vakantie naar India weer mogelijk zonder bij aankomst in quarantaine te moeten gaan. Lees op deze pagina met welke maatregelen tegen corona / Covid-19 u nog rekening moet houden. Laatste update: 18-05-2022.

Toeristen weer welkom in India

Sinds 15 november 2021 is het weer mogelijk om met een toeristenvisum naar India te reizen. U kunt het benodigde visum India aanvragen met het online aanvraagformulier op deze website. U ontvangt het visum dan per e-mail. Hiermee kunt u naar India reizen voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
Direct uw visum voor India aanvragen

Corona informatie over het visum India

Reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk
De online aanvraagprocedure van het visum voor India is voorlopig niet beschikbaar voor reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk. Zij moeten daardoor weer gebruikmaken van de oude aanvraagprocedure voor papieren visums (stickervisums). Die zijn duurder dan elektronische visa en de aanvraagprocedure is tijdrovender en ingewikkelder. Een papieren visum voor India kan worden aangevraagd bij VFS Global. Het is nog niet bekend of en wanneer Britse reizigers weer gebruik kunnen maken van de online aanvraagprocedure van het e-visum voor India.


Waar u nog rekening mee moet houden

Sinds 14 februari 2022 is het voor internationale reizigers makkelijker geworden om naar India te reizen. Reizigers hoeven bij de aankomst niet meer in quarantaine. Wél moet een vaccinatie- of testbewijs voor vertrek worden geüpload en een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Er gelden verschillende regels voor reizigers van verschillende nationaliteiten. Reizigers met de nationaliteit van o. a. Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland of Spanje kunnen een vaccinatiebewijs of een testbewijs bij aankomst laten zien. Reizigers met o. a. de Duitse, Franse, Luxemburgse of Italiaanse nationaliteit moeten bij aankomst altijd een testbewijs tonen. Het tonen van een vaccinatiebewijs is voor reizigers van deze nationaliteiten niet voldoende. Hieronder leest u met welke regels Nederlandse en Belgische reizigers rekening moeten houden.

Vaccinatie- of testbewijs uploaden

Om naar India te mogen reizen moet u volledig tegen het coronavirus gevaccineerd zijn óf voor vertrek negatief getest zijn op het coronavirus. Volledig gevaccineerde Nederlandse of Belgische reizigers kunnen hun vaccinatiebewijs tonen en hoeven zich dus niet op corona te laten testen. Niet volledig gevaccineerde Nederlandse of Belgische reizigers kunnen ook een testbewijs tonen. Geldig zijn PCR-test die maximaal 72 uur voor vertrek een afgenomen werden. U moet uw vaccinatiebewijs of testresultaat samen met een gezondheidsverklaring indienen via het zogenaamde Air Suvidha Portal. Kinderen jonger dan 5 jaar hoeven niet getest of gevaccineerd te zijn. Bij aankomst in India geldt geen quarantaineplicht.

Na aankomst in India

Bij aankomst in India wordt uw lichaamstemperatuur gemeten en is het mogelijk dat u meteen na aankomst gevraagd wordt om een coronatest te doen. De Indiase overheid wil steekproefsgewijs 2% van alle internationale reizigers op corona testen. Na aankomst moet u 14 dagen lang uw gezondheid controleren. Als u klachten ontwikkelt, dan moet u contact opnemen met een medische faciliteit in de buurt. Deze regels gelden ook voor reizigers die over land of per schip naar India reizen.

Visum van vóór corona

Bezit u een elektronisch visum (e-visa) voor India dat al vóór 6 oktober 2021 werd toegekend? Dan is dat visum niet meer geldig en moet u een nieuw visum aanvragen. Bent u in het bezit van een papieren visum voor India dat al vóór de coronapandemie is toegekend? Dan is uw visum mogelijk ook niet meer geldig. Vraag een herbevestiging aan bij een ambassade of consulaat van India voordat u nieuwe reisplannen maakt, of vraag een nieuw visum aan.

Terugreis naar Nederland en België

De Nederlandse overheid geeft India vanwege corona / Covid-19 momenteel een geel reisadvies. Dat betekent dat het weer toegestaan is om naar India te reizen voor een vakantie, zakenreis, overstap of een medisch reisdoel. Reist u binnenkort vanuit India naar Nederland? Dan hoeft u geen rekening meer te houden met coronagerelateerde maatregelen voor uw terugreis. Er bestaat geen testplicht meer en ook het invullen van een gezondheidsformulier is niet meer verplicht.

Belgische reizigers moeten voor terugkomst naar België het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) invullen. Heeft u een vaccinatiebewijs of herstelbewijs? Dan hoeft u voor de terugreis verder niks te doen. Heeft u géén vaccinatiebewijs of herstelbewijs? Dan moet u zich voor vertrek uit India of na de aankomst in België op corona laten testen. Als u een coronatest in India doet, dan geldt dat PCR-tests niet meer dan 72 voor de aankomst afgenomen mogen zijn en antigeentests niet meer dan 24 voor de aankomst afgenomen mogen zijn. Als u pas in België de coronatest doet, moet u in quarantaine gaan totdat u het negatieve resultaat ontvangt. Reizigers onder de 12 jaar hoeven zich niet te laten testen.

Reizen naar India zijn eenvoudiger geworden, want de quarantaineplicht werd ogehevenOp 14 februari werd de quarantaineplicht voor reizen naar India voor internationale reizigers opgeheven.

Zakenreizen en medische reizen

Heeft u een zakelijk of medisch reisdoel? Dan kunt u uw visum ook online aanvragen, maar nog niet via deze website.

Reizigers van Indiase afkomst

Heeft u de nationaliteit van India? Dan kunt u met uw Indiase paspoort op reis. Heeft u geen paspoort maar bent u een ‘Overseas Citizen of Indiaʼ (OCI), dan mag u met uw OCI-kaart op reis. Heeft u geen paspoort en geen OCI-kaart, maar bent u wel een ‘Person of Indian Originʼ (PIO), dan mag u in de meeste gevallen met uw PIO-kaart op reis. In al deze gevallen heeft u geen visum nodig. Ga voor het boeken van uw reis na bij het consulaat van India met welke maatregelen u vanwege corona / Covid-19 rekening moet houden.

Disclaimer: de coronamaatregelen die invloed hebben op het reizen naar India zijn regelmatig onderhevig aan veranderingen. De informatie op deze pagina is met zorg samengesteld uit informatie die beschikbaar is gesteld door zowel de overheid van India als diverse Europese overheden. Desondanks kan niet worden gegarandeerd dat alle informatie op deze pagina te allen tijde actueel en volledig is, en kunnen geen rechten aan deze pagina worden ontleend. Bent u van plan om naar India te reizen? Informeer dan ook bij uw luchtvaartmaatschappij en reisorganisatie met welke regels u rekening moet houden. Zoals op deze pagina staat vermeld, moet u zich voor vertrek naar India aanmelden via het Air Suvidha Portal. Controleer ook in dat portal welke regels met betrekking tot corona / Covid-19 in uw situatie van toepassing zijn.