De overheid van India heeft het einde aangekondigd van het inreisverbod, dat werd ingevoerd als gevolg van het coronavirus. Wilt u na 15 november naar India reizen voor een vakantie of een bezoek aan vrienden of familie? Dan kunt u uw visum nu al online aanvragen.

Vanaf 15 november weer toeristenvisums

U kunt uw toeristenvisum voor India nu alvast aanvragen met dit online aanvraagformulier. Uw aanvraag wordt echter niet voor 15 november goedgekeurd. Op dit moment is het niet mogelijk om gebruik te maken van een spoedlevering. Levertijden zoals elders op deze website gecommuniceerd, zijn tot minimaal 15 november niet van toepassing.
Vraag uw visum India alvast aan

Aangepaste geldigheidstermijn

Vóór de coronapandemie waren toeristenvisums voor India een jaar geldig en te gebruiken voor een verblijf van maximaal 90 aaneengesloten dagen. De Indiase overheid heeft de geldigheidstermijn ingekort. Voorlopig zullen toeristenvisums een geldigheidsduur van 120 dagen hebben, met een maximale verblijfsduur in India van 30 dagen.

Corona informatie over het visum India

Reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk
De online aanvraagprocedure van het visum voor India is voorlopig niet beschikbaar voor reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk. Zij moeten daardoor weer gebruikmaken van de oude aanvraagprocedure voor papieren visums (stickervisums). Die zijn duurder dan elektronische visa en de aanvraagprocedure is tijdrovender en ingewikkelder. Een papieren visum voor India kan worden aangevraagd bij VFS Global. Het is nog niet bekend of en wanneer Britse reizigers weer gebruik kunnen maken van de online aanvraagprocedure van het e-visum voor India.


Quarantainebeleid in India

Bent u minimaal 15 dagen voor aankomst in India volledig gevaccineerd tegen het coronavirus én heeft u de nationaliteit van een land dat op de ‘Category Aʼ lijst staat? Dan hoeft u bij aankomst in India niet in quarantaine.

De overheid van India erkent alleen coronavaccins die zijn goedgekeurd door de WHO, waaronder die van Moderna, Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson/Janssen, AstraZeneca/Covishield, Sinopharm en Sinovac.

De ‘Category Aʼ lijst van India
ArmeniëBelarusBelgië
DuitslandFrankrijkHongarije
LibanonNepalOekraïne
ServiëVerenigd Koninkrijk
Waarschuwing: de overheid van India kan deze lijst op elk moment wijzigen. Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 22 oktober 2021. Heeft de overheid van India daarna nog een wijziging aangebracht in de ‘Category Aʼ lijst, dan is die nog niet verwerkt op deze pagina.

Als u in quarantaine moet
Was u 15 dagen voor aankomst in India nog niet volledig gevaccineerd met een door de WHO goedgekeurd coronavaccin? Of staat uw nationaliteit niet in de bovenstaande ‘Category Aʼ lijst? Dan moet u bij aankomst op het vliegveld in India nogmaals een PCR-test laten afnemen. Vervolgens moet u direct naar een zelf gekozen quarantainelocatie, waar u minimaal 7 dagen moet verblijven. Dit mag bijvoorbeeld een hotel zijn, of een woning van vrienden of familie. Na deze 7 dagen moet u zich opnieuw laten testen. Als deze test negatief is, moet u vervolgens nog 7 dagen uw gezondheid blijven monitoren.

Waar u nog meer rekening moet houden

Coronatest verplicht

Voor vertrek naar India moet u negatief zijn getest op het coronavirus. Alleen PCR-testen worden toegestaan, en deze mogen niet meer dan 72 uur voor vertrek naar India zijn afgenomen. U moet het testresultaat samen met een gezondheidsverklaring indienen via het zogenaamde Air Suvidha Portal. Bij aankomst in India wordt nogmaals een coronatest afgenomen. U mag alleen in India arriveren per vliegtuig, dus niet via een grensovergang over land en ook niet per schip.

Visum van vóór corona

Bezit u een elektronisch visum (e-visa) voor India dat al vóór 6 oktober 2021 werd toegekend? Dan is dat visum niet meer geldig en moet u een nieuw visum aanvragen. Bent u in het bezit van een papieren visum voor India dat al vóór de coronapandemie is toegekend? Dan is uw visum mogelijk ook niet meer geldig. Vraag een herbevestiging aan bij een ambassade of consulaat van India voordat u nieuwe reisplannen maakt, of vraag een nieuw visum aan.

India heeft een oranje reisadvies

De Nederlandse overheid geeft India vanwege corona / Covid-19 momenteel een oranje reisadvies. Dat betekent dat wordt geadviseerd om nog niet naar India te reizen voor een vakantie, zakenreis, overstap of een medisch reisdoel. Reist u binnenkort vanuit India naar Nederland? Dan moet u maximaal 48 uur voordat u India verlaat een PCR-test doen, of 24 uur voor vertrek een antigeentest doen, en het negatieve testresultaat bij aankomst overhandigen. Dat moet ook als u al volledig gevaccineerd bent tegen het coronavirus. Sinds 22 september 2021 hoeven volledig gevaccineerde reizigers na terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine.

Reizen naar India is er vanwege corona / covid-19 niet eenvoudiger op gewordenNa een corona-inreisverbod in India van meer dan een jaar zijn toeristische reizen weer mogelijk.

Zakenreizen en medische reizen

Heeft u een zakelijk of medisch reisdoel? Of gaat u mee met een toeristische groepsreis? Dan hoeft u niet tot 15 november te wachten. U kunt uw visum voor India dan al aanvragen, maar nog niet met het Nederlandstalige aanvraagformulier op deze website.

Reizigers van Indiase afkomst

Heeft u de nationaliteit van India? Dan kunt u met uw Indiase paspoort op reis. Heeft u geen paspoort maar bent u een ‘Overseas Citizen of Indiaʼ (OCI), dan mag u met uw OCI-kaart op reis. Heeft u geen paspoort en geen OCI-kaart, maar bent u wel een ‘Person of Indian Originʼ (PIO), dan mag u in de meeste gevallen met uw PIO-kaart op reis. In al deze gevallen heeft u geen visum nodig. Ga voor het boeken van uw reis na bij het consulaat van India met welke maatregelen u vanwege corona / Covid-19 rekening moet houden.

Disclaimer: de coronamaatregelen die invloed hebben op het reizen naar India zijn regelmatig onderhevig aan veranderingen. De informatie op deze pagina is met zorg samengesteld uit informatie die beschikbaar is gesteld door zowel de overheid van India als diverse Europese overheden. Desondanks kan niet worden gegarandeerd dat alle informatie op deze pagina te allen tijde actueel en volledig is, en kunnen geen rechten aan deze pagina worden ontleend. Bent u van plan om naar India te reizen? Informeer dan ook bij uw luchtvaartmaatschappij en reisorganisatie met welke regels u rekening moet houden. Zoals op deze pagina staat vermeld, moet u zich voor vertrek naar India aanmelden via het Air Suvidha Portal. Controleer ook in dat portal welke regels met betrekking tot corona / Covid-19 in uw situatie van toepassing zijn.