Vul hieronder een trefwoord in om snel het antwoord te vinden op uw vraag over het visum India

Algemene vragen

 • • Wat is een visum/visa/e-visum India?

  Personen die voor toeristische of zakelijke doeleinden of medische behandeling naar India reizen, zijn verplicht een visum aan te vragen vóór vertrek. Het visum India is een digitale toestemming; ook wel Electonic Travel Authorization (ETA) genoemd. Personen die niet over deze authorisatie beschikken worden niet toegelaten bij het inchecken of boarden van hun vlucht naar India. Omdat het aanvragen online kan, middels een digitaal aanvraagformulier (uitleg) wordt ook wel gesproken van een elektronisch visum, ofwel e-visum. De termen visum, visums, visa, e-visum, e-visa worden door elkaar gebruikt, omdat ze dezelfde betekenis hebben.

 • • Wat voor soorten visums India zijn er?

  Er zijn verschillende soorten visums voor India. Allereerst drie elektronische varianten, voor toeristen (het eTourist visum), zakenreizigers (het eBusiness visum) en reizigers met een medisch reisdoel (het eMedical visum). En tot slot een fysiek visum dat in de vorm van een sticker in het paspoort van de reiziger wordt geplakt door een consulaire medewerker.

  Omdat de elektronische visums (ook wel de e-visa genoemd) goedkoper, eenvoudiger en sneller aan te vragen zijn, worden deze aanbevolen voor alle reizigers die daarvan gebruik mogen maken. Of u gebruik mag maken van het online aan te vragen visum voor India hangt er vanaf of u voldoet aan de voorwaarden van het e-visum India.

 • • Heb ik een visum India nodig?

  Als u de nationaliteit heeft van een Europees land, zoals Nederland of België, en naar India wenst te reizen voor vakantie, een zakenreis of medische redenen, dan bent u verplicht een visum India aan te vragen. De visumplicht geldt tevens voor kinderen en babyʼs.

 • • Ik heb een visum India aangevraagd, maar nog niet ontvangen, wat nu?

  Direct nadat u de betaling van uw visumaanvraag heeft voltooid, ontvangt u daarvan een bevestiging per e-mail. In die e-mail staat een link naar uw persoonlijke statuspagina op VisumBuitenland.be. Daar kunt u zien wat de status van uw (groeps)aanvraag is.

  Is uw visum niet toegekend binnen de verwachte termijn? Op de statuspagina staat vermeld wanneer u er verstandig aan doet om hierover contact op te nemen en hoe u dat kunt doen.

  De immigratiedienst behandelt alle aanvragen individueel. Dus niet per groep, maar per persoon. Ook als u meerdere reizigers heeft ingevuld in één aanvraagformulier. Soms zit er behoorlijk wat verschil tussen het moment van toekenning van de verschillende visums uit één groepsaanvraag. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat de aanvraag van één of enkele personen wordt onderworpen aan een handmatige steekproef-inspectie. Als een aanvraag voor een reiziger meer tijd in beslag neemt dan die van andere reizigers in dezelfde groep, betekent dat niet dat de visumaanvraag voor deze reiziger een grotere kans heeft om afgekeurd te worden.

  Heeft u nog geen enkele e-mail ontvangen? Bekijk dan in uw e-mailprogramma de map met ongewenste e-mail (ook wel de spambox, of junkmail geheten). Is ook hier geen e-mail te vinden van de afzender support@visumbuitenland.be? Dan kunt u de status van uw aanvraag via de website opzoeken.

  Lukt dat ook niet? Stuur dan een e-mail naar support@visumbuitenland.be met daarin uw ordernummer. Het ordernummer is te vinden in het transactieafschrift van uw betaling.

 • • Welke invloed heeft het coronavirus op mijn reisplannen?

  Het is weer mogelijk om naar India te reizen met een toeristisch reisdoel. Zorg wel dat u op de hoogte bent van alle resterende maatregelen: lees daarover alles op de pagina over corona in India, die zeer regelmatig wordt bijgewerkt.
  Lees meer over de coronamaatregelen in India

Voordat u aanvraagt

 • • Wat voor visum India moet ik aanvragen?

  Gaat u als toerist naar India, dan moet u een ‘e-Tourist Visum India’ aanvragen. Gaat u naar India voor zaken, dan moet u een ‘e-Business visum India’ aanvragen. Gaat u naar India voor medische redenen, dan moet u een ‘e-Medical Visum India’ aanvragen. Deze visums kunt u online aanvragen, middels het zelfde online aanvraagformulier.

  Gaat u wonen of studeren in India, of werken voor een Indiase werkgever? Dan dient u een fysiek visum aan te vragen. Lees meer over het over het fysieke visum.

 • • Op welke zeehavens of luchthavens mag ik arriveren?

  Bekijk de actuele lijst met aankomstlocaties in India waar het elektronische online aan te vragen visum India wordt geaccepteerd, op de pagina met de visumvoorwaarden van India

 • • Hoe lang mag ik in India blijven met mijn visum?

  Met het toeristische e-visum India mag u 30 dagen aaneengesloten in India blijven. Meer informatie over de geldigheidstermijn en maximale verblijfsduur leest u op de pagina over de geldigheidsrestricties van het visum India.

 • • Hoe lang is mijn visum India geldig?

  Het toeristische e-visum India dat via deze website kan worden aangevraagd is 30 dagen geldig. Deze geldigheidsperiode gaat in zodra uw visum is toegekend. Uw visum wordt nooit meer dan 3 weken voor vertrek toegekend. Als u uw aanvraag al eerder indient, blijft uw aanvraag tot 3 weken voor de in het aanvraagformulier ingevulde verwachte aankomstdatum in de wacht. Daardoor is de geldigheid van uw visum nog niet verlopen wanneer u op reis gaat. De maximale verblijfsduur in India bedraagt ook 30 dagen. Ook als u op de laatste dag van de geldigheidstermijn van uw visum in India arriveert, mag u nog 30 dagen in India verblijven. Meer uitleg over de geldigheidsduur en maximale verblijfsduur vindt u op de pagina over de geldigheidsduur van het visum India.

 • • Is mijn visum nog geldig voor een volgende reis naar India?

  Het toeristenvisum voor India dat via deze website kan worden aangevraagd is tweemaal te gebruiken, maar alleen als het laatste vertrek niet meer dan 30 dagen na de eerste aankomstdatum ligt.

 • • Ik kom per boot of per land India binnen; heb ik een visum nodig?

  Ja, u heeft altijd een visum nodig als u India wilt betreden. Per auto, bus of trein India binnenreizen kan echter niet met een e-visum; hiervoor dient u vooraf een speciaal stickervisum aan te vragen. Indien u per boot of cruiseschip aankomt in Chennai (Madras), Cochin, Mormugao (bij Goa), New Mangalore (bij Mangalore) of Mumbai, dan kunt u gebruikmaken van een online aangevraagd e-visum. Indien u over water op een andere locatie arriveert, dient u vooraf een fysiek visum aan te vragen.

 • • Is een visum India ook verplicht voor kinderen/babyʼs?

  Ja, het is voor reizigers van alle leeftijden verplicht over een eigen visum te beschikken, dus ook voor kinderen en babyʼs.

 • • Ik ga werken in India; welk visum heb ik nodig?

  Als u gaat werken in India als onderdeel van een zakenreis, kunt u gebruikmaken van een zakelijk e-visum India. Als u echter in dienst wilt treden bij een Indiase organisatie, dient u een fysiek visum aan te vragen, specifiek voor dit doel.

 • • Mag ik gaan wonen of studeren in India met een visum?

  Dat mag niet met een online aangevraagd e-visum India, maar wel met een fysiek visum, dat u kunt aanvragen bij de Indiase ambassade, in Nederland of België.

Vragen over de aanvraagprocedure

 • • Wanneer moet ik mijn visum India aanvragen?

  Probeer het visum zo snel mogelijk aan te vragen nadat u een eerste overnachtingslocatie in India hebt vastgelegd. Die locatie moet namelijk worden ingevuld in het aanvraagformulier. Mochten de reisdatums na het aanvragen van het visum nog wijzigen, dan is dat geen probleem. Het visum kan al maanden voor vertrek worden aangevraagd. In noodsituaties is het meestal middels een spoedaanvraag alsnog binnen 3 werkdagen te regelen, maar er kunnen geen garanties worden gegeven op de levertijden. Het is dan ook verstandig de aanvraag tijdig in te dienen.

 • • Hoe kan ik het visum voor India aanvragen?

  Een aanvraag voor een visum India indienen verloopt in drie stappen: allereerst vult u het aanvraagformulier van het visum India (uitleg) in. Vervolgens voldoet u de kosten middels iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Ten slotte ontvangt u het e-visum binnen een week per e-mail.

 • • Wat kost het visum India?

  Een visum voor India kost € 39,95 per persoon. Dit is een totaalbedrag, dus inclusief alle consulaire kosten, servicekosten, btw en transactiekosten als u betaalt per iDEAL of Bancontact. Lees meer over de kosten van het visum India.

 • • Kan ik een visum India aanvragen voor iemand anders?

  Ja, indien u de benodigde gegevens en documenten (paspoort en pasfoto) van de reiziger in bezit heeft, kunt u voor hem of haar een visum aanvragen via deze website.

 • • Kan ik een visum India aanvragen met spoed?

  Ja. De normale levertijd van een week wordt daarmee verkort tot gemiddeld 3 werkdagen. Let op: levertijden zijn gemiddelden en kunnen nooit worden gegarandeerd. Meer informatie vindt u op de pagina met uitleg over de spoedprocedure van het visum India.

 • • Welk visum heb ik nodig voor een overstap in India?

  Reizigers die tijdens het maken van een overstap in India de luchthaven niet tussendoor verlaten hebben helemaal geen visum voor India nodig. Reizigers die tussendoor wel het vliegveld verlaten, bijvoorbeeld voor een overnachting in een hotel, hebben wel een visum nodig.

  Er zijn twee visums voor India geschikt voor een overstap waarbij het vliegveld tussentijds wordt verlaten: het e-visum en het transitvisum. Het transitvisum is een speciaal visumtype waarbij het mogelijk is tot 3 dagen in India te verblijven met als enig doel te wachten op de doorvlucht. Het is met een transitvisum niet toegestaan een zakelijke afspraak in India bij te wonen of andere activiteiten uit te voeren dan te wachten op de doorvlucht. Het transitvisum kost $25 en kan worden aangevraagd bij het Indiase consulaat. Daarvoor is het noodzakelijk het paspoort in te leveren en een paar dagen later weer op te halen met het ingeplakte visum.

  Een eenvoudigere oplossing is het aanvragen van een toeristisch of zakelijk e-visum. De aanvraagkosten van een e-visum liggen weliswaar hoger, maar doordat de aanvraag volledig online verloopt en het niet nodig is om tweemaal naar het consulaat te komen, kiezen de meeste reizigers voor een overstap alsnog voor een e-visum. De aanvraag van een e-visum verloopt middels het online aanvraagformulier.

 • • Wat heb ik nodig om een aanvraag voor het visum India in te dienen?

  - Een paspoort, dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf het moment dat u arriveert in India, en minimaal twee lege paginaʼs bevat
  - Een scan of duidelijke foto van uw paspoort
  - Een scan of duidelijke foto van uw visitekaartje (alleen als u zakelijk reist)
  - Een recente pasfoto
  - Een verblijfsadres in India

 • • Kan ik een aanvraag doen voor meerdere visums?

  Ja. Het is mogelijk namens meerdere mensen tegelijk een visumaanvraag in te dienen. U betaalt dan alle visums in één keer. Het combineren van meerdere reizigers in een enkele visumaanvraag bespaart u tijd, omdat u niet alle gegevens opnieuw hoeft in te vullen bij opeenvolgende reizigers bij één aanvraag en er maar één betaling hoeft te worden uitgevoerd.

 • • Staat er een 0 (het cijfer nul) of een O (de letter) in mijn paspoortnummer?

  Nederlandse documentnummers bevatten nooit de letter ‘O’, maar kunnen wel het cijfer ‘0’ bevatten. Lijkt het alsof er in uw paspoort een letter O staat? Ook dan gaat het om het cijfer ‘0’ (nul). Verder is het belangrijk om te weten dat een Nederlands documentnummer 9 karakters lang is.

  Een Belgisch documentnummer kan wel de letter(s) ‘O’ en/of cijfer(s) ‘0’ bevatten. Een Belgisch documentnummer is 8 karakters lang en begint altijd met 2 letters gevolgd door 6 cijfers.

 • • Kan ik de scan van mijn paspoort en/of mijn pasfoto later pas uploaden?

  Ja, al gaat de levertijd van een week (of gemiddeld 3 werkdagen bij spoed) pas in vanaf het moment dat alle documenten in goede orde zijn aangeleverd. Stel het aanleveren dan ook niet te lang uit.

 • • Hoe kan ik mijn visum India betalen?

  U kunt uw visa betalen per iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

 • • Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

  Het paspoort dient nog minimaal zes maanden geldig te zijn nadat u in India bent gearriveerd en moet minimaal twee lege paginaʼs bevatten.

 • • Waar moet mijn pasfoto aan voldoen?

  Uw pasfoto moet recentelijk zijn genomen, in kleur en van goede kwaliteit zijn. Dat wil zeggen dat de foto scherp moet zijn en dat het gezicht van de reiziger herkenbaar in beeld moet staan. Het is niet noodzakelijk om een officiële pasfoto te gebruiken die door een fotograaf is gemaakt. Ook een selfie of andere niet-professionele foto voldoet, als uw gezicht er volledig, duidelijk, neutraal en scherp op te zien is. Ook moet de foto in kleur zijn en moet deze bij het uploaden dusdanig worden uitgesneden dat het hoofd er groot op staat en er geen andere personen of objecten in beeld zijn.

Vragen over wijzigingen, annuleren of afwijzingen

 • • Kan mijn aangevraagde visum geweigerd/afgewezen worden?

  Vrijwel alle aangevraagde visums voor India worden ook daadwerkelijk toegewezen. Hierop kan echter geen enkele garantie worden gegeven; de Indiase immigratiedienst behoudt te allen tijde het recht om aanvragen zonder opgaaf van reden te weigeren. Ook na het ontvangen van een visum behoudt de Indiase immigratiedienst het recht om reizigers de toegang tot het land te ontzeggen; bijvoorbeeld als ze verwachten dat de reiziger het land niet met goede bedoelingen betreedt of verboden objecten bij zich heeft.

  Als uw aanvraag wordt afgewezen door de immigratiedienst ontvangt u het aankoopbedrag volledig retour. Deze coulance-regeling geldt echter slechts eenmaal per reiziger.

 • • Krijg ik mijn geld terug als de aanvraag van het visum wordt afgekeurd?

  Ja, in het onwaarschijnlijke geval dat uw aanvraag wordt afgewezen ontvangt u het volledige aankoopbedrag retour. Dat geldt echter niet als er al eerder een visumaanvraag is afgekeurd voor dezelfde persoon.

 • • Kan ik mijn visumaanvraag nog annuleren?

  Nee, zodra u de betaling heeft voltooid en alle documenten heeft aangeleverd wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk de aanvraag te annuleren. Ook niet als u het niet meer wilt of kunt gebruiken.

 • • Ik heb een fout gemaakt bij het invullen; kan ik corrigeren?

  Nee, zodra u de betaling heeft voltooid en alle documenten heeft aangeleverd wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Vanaf dit moment is annuleren of het aanbrengen van wijzigingen in de aanvraag niet meer mogelijk, ongeacht de reden. Heeft u een fout gemaakt in het aanvraagformulier? Neem dan contact op met het supportcenter om te vragen wat u het beste kunt doen.

Vragen na de aanvraag

 • • Wat is het ‘gele boekje’/inentingenpaspoort/vaccinatieboekje?

  Als u naar India reist vanaf een land waar gele koorts voorkomt (alleen in Afrika en Zuid-Amerika), bent u verplicht gevaccineerd te zijn tegen gele koorts op het moment dat u India inreist. Dit dient u te bewijzen door middel van uw inentingenpaspoort, ofwel het ‘gele boekje’. Los van deze eventueel verplichte vaccinatie kan het verstandig zijn enkele andere vaccinaties te halen voor u naar India reist. Hierover kan uw huisarts u meer vertellen.

 • • Wanneer ontvang ik mijn visum India?

  De normale levertijd van het e-visum India bedraagt een week. Heeft u het visum al eerder nodig? Lees dan meer op de pagina over de spoedprocedure van 3 werkdagen.

 • • Ik heb een visum India, kom ik het land nu gegarandeerd in?

  Nee. De Indiase immigratiedienst behoudt altijd het recht om reizigers de toegang tot het land te ontzeggen. Bijvoorbeeld als verwacht wordt dat de reiziger het land met verkeerde bedoelingen betreedt, of verboden objecten bij zich heeft. Ook als deze in het bezit is van een visum.

 • • Moet ik mijn visum India uitprinten en meenemen?

  Ja. Print het visum uit en bewaar het bij uw paspoort tijdens de gehele reis.

Overige/andere vragen

 • • Hoe gaan jullie met persoonlijke gegevens en privacy om?

  Wij gaan zeer secuur met uw persoonlijke gegevens om; wij begrijpen dat u erg vertrouwelijke gegevens bij ons indient wanneer u een visum aanvraagt. Deze website gebruikt SSL om te zorgen dat alle gegevens beveiligd en versleuteld van uw device naar ons systeem worden verzonden. Meer informatie over ons privacy beleid leest u hier.

 • • Ik kom er niet uit; kunnen jullie helpen?

  Jazeker. De meeste vragen die aan het visum supportcenter worden gesteld, staan ook op deze pagina. Daarom vragen we u met klem eerst deze pagina goed door te lezen. Indien u benieuwd bent naar de status van uw aanvraag, kunt u die hier controleren. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met het Nederlandstalige supportcenter.

Geen antwoorden gevonden op basis van uw trefwoorden... Laat alle vragen zien of probeer het opnieuw.
Of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.