Elk visum voor India heeft een geldigheidstermijn en maximale verblijfsduur. De geldigheidstermijn is de periode waarin u in India mag arriveren. De verblijfsduur verwijst naar het aantal dagen dat u in India mag verblijven. De duur van beide periodes is afhankelijk van het gekozen visumtype.

De geldigheid is afhankelijk van het visumtype

Er zijn verschillende visa voor India. In het online aanvraagformulier voor het e-visum India selecteert u welke van de onderstaande visumtypes u wilt aanvragen.

Het e-Tourist visum voor een verblijf tot 30 dagen

Zowel de geldigheidstermijn als de maximale verblijfsduur van dit toeristenvisum bedragen 30 dagen. Met dit visumtype mag u India maximaal twee keer inreizen. De eerste aankomstdatum moet vallen binnen de geldigheidstermijn van 30 dagen, die ingaat zodra uw visumaanvraag wordt goedgekeurd. De tweede aankomstdatum moet liggen binnen 30 dagen na de eerste aankomstdatum.

De maximale verblijfsduur in India bedraagt altijd 30 dagen vanaf uw eerste aankomst in het land, ook als u pas tegen het einde van de geldigheidstermijn in India arriveert. Arriveert u voor de tweede keer in India met hetzelfde visum? Ook dan moet u het land binnen 30 dagen na uw eerste aankomstdatum weer verlaten.

U kunt dit visum al zo lang voor vertrek aanvragen als u wilt. Het wordt echter niet eerder dan 21 dagen voor de door u in het aanvraagformulier ingevulde verwachte aankomstdatum toegekend. Hierdoor verloopt de geldigheidstermijn niet voordat u op reis gaat. Wilt u het visum liever al eerder ontvangen? Bijvoorbeeld omdat u een cruisereis gaat maken, of omdat u al eerder de zekerheid wilt dat uw aanvraag wordt goedgekeurd? Vraag dan een ander type visum aan.
Dit toeristenvisum voor India direct aanvragen

Het e-Tourist visum voor meerdere verblijven tot 90 dagen

Met dit toeristenvisum mag u een onbeperkt aantal keren naar India reizen. De geldigheidstermijn bedraagt 1 jaar en elke reis mag maximaal 90 dagen duren. Met dit visum mag u per kalenderjaar in totaal niet langer dan 180 dagen in India verblijven.

Elke aankomstdatum moet liggen binnen de geldigheidstermijn van 1 jaar, die ingaat zodra dit toeristenvisum wordt toegekend. Ook moet u India altijd verlaten voordat de geldigheidstermijn van 1 jaar verloopt. Ook als u op dat moment nog niet zit aan de maximale verblijfsduur van 90 dagen.

Ook deze variant van het visum kunt al zo lang voor vertrek aanvragen als u wilt. Dit visum wordt echter niet eerder dan 120 dagen voor de door u in het aanvraagformulier ingevulde verwachte aankomstdatum toegekend.
Dit toeristenvisum direct aanvragen

Het e-Business visum voor meerdere verblijven tot 180 dagen

Met dit zakenvisum mag u een onbeperkt aantal keren naar India reizen. Het visum is 1 jaar geldig en de maximale verblijfsduur bedraagt 180 dagen per reis.

Elke aankomst moet plaatsvinden binnen de geldigheidstermijn van 1 jaar, die ingaat zodra dit zakenvisum wordt toegekend. Ook moet u India altijd verlaten voordat de geldigheidstermijn verloopt. Ook als u op dat moment nog niet zit aan de maximale verblijfsduur van 180 dagen.

Voor dit visum geldt geen limiet aan de totale verblijfsduur van alle reizen samen. Als u gedurende de geldigheidstermijn van het visum of per kalenderjaar in totaal langer dan 180 dagen in India wilt verblijven, moet u zich echter wel registreren bij een Foreigners Registration Office (FRO) of een Foreigners Regional Registration Office (FRRO). Dat kunt u ook tijdens uw verblijf in India nog doen.

Ook dit visum kunt al zo lang voor vertrek aanvragen als u wilt. Het wordt echter niet eerder dan 120 dagen voor de door u in het aanvraagformulier ingevulde verwachte aankomstdatum toegekend.
Dit zakenvisum direct aanvragen

Uw aankomst- en/of vertrekdatum wijzigen

In het aanvraagformulier voor het visum India vult u een verwachte aankomstdatum in, oftewel de datum waarop u verwacht in het land aan te komen. Als u een visum aanvraagt voor meerdere reizen naar India, hoeft u alleen de verwachte aankomstdatum van uw eerstvolgende reis in te vullen.

U hoeft niet exact op de ingevulde aankomstdatum aan te komen in India. U mag hiervan afwijken en u hoeft deze wijziging niet door te geven. Wel is het belangrijk dat de eerste aankomstdatum altijd binnen de geldigheidstermijn van het visum valt. In het geval van de visa met een geldigheid van 1 jaar moet ook de laatste vertrekdatum binnen de geldigheidsperiode van het visum vallen. Houd bovendien altijd rekening met de maximale verblijfsduur zoals die hierboven per visumtype beschreven staat.

Het visum met de juiste geldigheid aanvragen

Zijn de geldigheidstermijn en maximale verblijfsduur van een van de bovengenoemde drie visa voor India voldoende voor uw reis? Dan kunt u het benodigde visum eenvoudig aanvragen met het digitale aanvraagformulier op deze website. Daarin kunt u zelf aangeven welke variant van het e-visum u wilt aanvragen.

Controleer voordat u een aanvraag indient altijd of u voldoet aan alle visumvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn hetzelfde voor alle elektronische visa voor India. Het is daarnaast verstandig vooraf na te gaan wat de levertijden en kosten zijn van het door u gekozen visumtype.

Heeft u een visum nodig met een langere geldigheidsduur dan die van de visa die op deze pagina genoemd worden? Dan moet u een fysiek visum aanvragen. Hiervoor moet u een afspraak maken bij de ambassade of VFS Global. Fysieke visa worden na toekenning aangebracht in het paspoort. Houd in dit geval rekening met langere levertijden en hogere kosten ten opzichte van de e-visa voor India.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,36 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.