Reist u op korte termijn naar India en heeft u nog geen visum? Dien dan direct een spoedaanvraag in. Een visum India dat met spoed wordt aangevraagd, wordt gemiddeld al na 24 uur toegekend. De verwerking van standaardaanvragen neemt gemiddeld 7 dagen in beslag.

Wie kan gebruikmaken van de spoedprocedure?

De mogelijkheid om gebruik te maken van een spoedprocedure is alleen beschikbaar voor het e-visum India voor toeristen en zakenreizigers. De spoedprocedure bestaat uit een snellere controle van het ingevulde aanvraagformulier en de aangeleverde documenten. Hierdoor wordt de gemiddelde levertijd van 7 dagen gereduceerd tot slechts 24 uur.

Direct een spoedaanvraag indienen

Een spoedaanvraag voor het visum India kan worden ingediend middels het online aanvraagformulier op deze website. Dit online aanvraagformulier wordt ook gebruikt voor standaardaanvragen. Als u wilt dat uw aanvraag met spoed wordt behandeld, dan zet u een vinkje bij de optie ‘Spoedlevering’. Start direct met uw visumaanvraag door het aanvraagformulier te openen via de onderstaande knop.

Nu een spoedaanvraag voor het visum India indienen

Wat kost een visum India met spoed?

Als u ervoor kiest uw visumaanvraag voor India met spoed te laten verwerken, betaalt u een toeslag van € 17,50. Deze toeslag wordt opgeteld bij de reguliere visumkosten à € 59,95 per persoon. De kosten kunnen snel en veilig online worden voldaan middels iDEAL of Bancontact. Het is ook mogelijk om te betalen met PayPal of creditcard, maar bij een (erg klein) deel van die betalingen ontstaat er een korte vertraging. Als elk uur telt, is het daarom verstandig om met iDEAL of Bancontact te betalen.

Wat is het verschil tussen een standaard- en een spoedaanvraag?

Het verschil in de levertijden van standaardaanvragen en spoedaanvragen komt tot stand door de manier waarop VisumBuitenland.be de aanvragen verwerkt. Alle aanvragen voor Indiase e-visa (met of zonder spoed) worden allereerst handmatig gecontroleerd op veelgemaakte fouten door een Nederlandssprekende visumspecialist. Zo wordt bijvoorbeeld bekeken of de door u aangeleverde digitale pasfoto en paspoortscan voldoen aan de vereisten. Ook wordt gecontroleerd of alle paspoortgegevens 100% correct zijn overgenomen in het aanvraagformulier. Indien overduidelijke invul- of aanleverfouten worden gevonden, worden deze direct gecorrigeerd. Bij twijfelgevallen wordt contact met u opgenomen om de gegevens te verifiëren. Dat gebeurt altijd zowel per e-mail als per telefoon of sms-bericht.

Bij reguliere aanvragen vindt deze controle binnen enkele dagen plaats. Indien gebruik wordt gemaakt van de spoedprocedure van het visum voor India gebeurt dit altijd binnen 24 uur en vaak zelfs al binnen een uur na het uploaden van de pasfoto en de paspoortscan. Ook 's avonds, in het weekend en tijdens feestdagen.

Zodra de Nederlandstalige visumspecialist heeft geoordeeld dat het aanvraagformulier correct is ingevuld en dat alle aangeleverde documenten in orde zijn, wordt de aanvraag ter keuring aangeboden bij een medewerker van de immigratiedienst in India. Vanaf dat moment kan op geen enkele wijze meer invloed worden uitgeoefend op de verwerkingstijd.

Is de levertijd gegarandeerd?

Een visum dat met spoed is aangevraagd wordt gemiddeld na 24 uur toegekend, gerekend vanaf het moment dat de aanvraag compleet is. Dat wil zeggen dat het formulier is ingevuld, dat de betaling is uitgevoerd en dat de pasfoto en paspoortscan in goede orde zijn aangeleverd. Het gaat om een gemiddelde levertijd, wat betekent dat het visum ook langer op zich kan laten wachten. Daarom wordt er nadrukkelijk niet gesproken over gegarandeerde maximale levertijden. In zeldzame gevallen kan zelfs een met spoed aangevraagd visum India behoorlijke vertraging oplopen. Bijvoorbeeld als in het aanvraagformulier een overnachtingsplaats is ingevuld die bij de immigratiedienst bekend staat als problematisch. Een overnachtingsplaats kan al als problematisch worden gezien als daar in het verleden reizigers hebben overnacht die zich niet aan bepaalde (visumgerelateerde) regels hebben gehouden.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Voordat u het visum India aanvraagt, al dan niet met spoed, is het zeer aan te raden ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van de visumvoorwaarden en de geldigheidsduur van het visum. Mocht u na het lezen van die pagina’s nog vragen hebben, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,36 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.