Wilt u op korte termijn naar India reizen en heeft u nog geen visum? Dien dan direct een spoedaanvraag in. Normale aanvragen nemen gemiddeld een week in beslag. Spoedaanvragen voor het visum India worden gemiddeld na 3 werkdagen toegekend.

Wie kan gebruikmaken van de spoedprocedure?

De spoedprocedure bestaat uit een snellere controle van het ingevulde aanvraagformulier en de aangeleverde documenten. Dit bespaart enkele werkdagen ten opzichte van een normale aanvraag. Deze mogelijkheid wordt alleen geboden voor het e-visum India voor toeristen, zakenreizigers en reizigers met een medisch reisdoel.

Nu direct een spoedaanvraag indienen

De spoedprocedure voor het visum India kan worden ingediend middels het ‘normale’ online aanvraagformulier op deze website. Als u wilt dat uw aanvraag met spoed wordt behandeld, dan kunt u de optie “Spoed” aanvinken in dit formulier. Start direct met de visumaanvraag door het aanvraagformulier te openen via de onderstaande knop.

Nu een spoedaanvraag voor het visum India indienen

Wat kost een visum India met spoed?

Voor spoedaanvragen voor Indiase visums wordt een toeslag van € 17,50 in rekening gebracht. Deze kosten worden opgeteld bij de reguliere visumkosten à € 39,95 per persoon. De kosten kunnen snel online worden voldaan middels iDeal of Bancontact. Betalen met PayPal of creditcard is ook mogelijk, al komt het bij een (erg klein) deel van die betalingen voor dat er een korte vertraging ontstaat. Als elk uur telt, betaal dan met iDeal of Bancontact.

Wat is het verschil tussen een ‘normale’ en een spoedaanvraag?

Alle aanvragen voor Indiase visums (met of zonder spoed) worden allereerst handmatig, door een Nederlandssprekende visumspecialist, gecontroleerd op veelgemaakte fouten. Zo wordt bijvoorbeeld bekeken of de door u aangeleverde digitale pasfoto en de paspoortscan voldoen aan de vereisten. Ook wordt gecontroleerd of alle paspoortgegevens 100% correct zijn overgenomen in het aanvraagformulier. Indien overduidelijke invul- of aanleverfouten worden gevonden, worden deze direct gecorrigeerd. Bij twijfelgevallen wordt contact met u opgenomen om de gegevens te verifiëren. Dat gebeurt altijd zowel per e-mail als per telefoon of sms-bericht.

Bij ‘normale’ aanvragen vindt deze controle binnen enkele dagen plaats. Indien gebruik wordt gemaakt van de spoedprocedure van het visum voor India vindt de controle vrijwel direct na het uploaden van de pasfoto en de paspoortscan plaats, ook 's avonds, in het weekend en tijdens feestdagen.

Zodra de Nederlandstalige visumspecialist heeft geoordeeld dat het aanvraagformulier correct is ingevuld en alle aangeleverde documenten in orde zijn, wordt de aanvraag ter keuring aangeboden bij een medewerker van de immigratiedienst (in India). Vanaf dat moment kan op geen enkele wijze meer invloed worden uitgeoefend op de verwerkingstijd, welke gemiddeld 3 werkdagen bedraagt.

Is de levertijd gegarandeerd?

Een spoedlevering vindt gemiddeld plaats na 3 werkdagen, gerekend vanaf het moment dat het formulier is ingevuld, de betaling is uitgevoerd en de pasfoto en paspoortscan zijn aangeleverd. De immigratiedienst biedt echter geen enkele garantie op de levertijd. In zeldzame gevallen kan ook een met spoed aangevraagd visum India enige vertraging oplopen. Dat gebeurt bijvoorbeeld als in het aanvraagformulier een overnachtingsplaats is ingevuld welke bij de immigratiedienst bekend staat als problematisch. Dat kan al het geval zijn als daar in het verleden reizigers hebben overnacht die zich niet aan bepaalde (visum-gerelateerde) regels hebben gehouden.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Voordat u het visum India met spoed aanvraagt, is het zeer aan te raden in elk geval twee pagina’s op deze website aandachtig te lezen, te weten: