De kosten van het visum voor India hangen af van het reisdoel in India. Allereerst dient u na te gaan wat voor visum India u nodig heeft. Gaat u op vakantie of op zakenreis naar India en verblijft u minder dan 60 dagen in India (geldigheid van het e-visum)? Dan voldoet u waarschijnlijk aan de voorwaarden om uw visumaanvraag online in te dienen. In dat geval bedragen de kosten van het visum €109,95 per reiziger.

De kosten van het e-visum India (online aanvragen)

Indien u uw visum India online aanvraagt, bedragen de kosten voor het visum India €109,95 per reiziger. Dit zijn totaalkosten, u betaalt dan ook géén bijkomende servicekosten, transactiekosten of koersopslagen indien u uw visum op deze website aanvraagt en betaalt met iDEAL of Bancontact.

Visum India betalen met iDEAL of BancontactVeilig online betalen met iDEAL of Bancontact

De elektronische variant van het visum India is de goedkoopste optie, fysieke visums zijn altijd duurder. Tevens worden online aangevraagde visums sneller toegekend; meestal binnen twee dagen. Ook hoeft u niet met uw paspoort langs een Visa Application Center en hoeft u uw paspoort ook niet per post te versturen. Indien u voldoet aan de voorwaarden van het elektronische visum India, wordt daarom aanbevolen voor deze variant te kiezen en het visum India online aan te vragen op deze website.

Visum India geen transactiekosten bij betaling

Transactiekosten
Let op: sommige visumbureaus rekenen transactiekosten bij het leveren van visums voor India. Er worden geen transactiekosten gehanteerd, wanneer u uw visum India bij VisumBuitenland.be aanvraagt en de kosten van uw aanvraag voldoet met iDEAL of Bancontact.

Visum India geen koersopslag bij betaling

Koersopslag
Indien u de kosten van uw visum India voldoet per creditcard, wordt vaak een koersopslag in rekening gebracht door de creditcardmaatschappij als gevolg van het betalen in vreemde valuta. Indien u uw visum India aanvraagt via deze website, kunt u veilig en vertrouwd betalen in euro’s, en gebruikmaken van iDEAL of Bancontact. Voor betalingen via deze website betaalt u daardoor nooit koersopslag. Ook bent u voor aanvragen via deze website niet afhankelijk van de actuele wisselkoers, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

Online de kosten betalen: iDEAL of Bancontact

iDEAL en Bancontact zijn de eenvoudigste en veiligste betaalmethodes voor het aanvragen van een visum India. Doordat deze een koppeling zijn tussen uw bank en de ontvangende bank kan de transactie in enkele seconden worden uitgevoerd. Hierdoor ontstaat geen vertraging in de aanvraag van uw visum India.

Nederland: snellere visumafgifte bij iDEAL
Doordat transacties per iDEAL sneller verlopen, kan de visumaanvraag sneller in gang worden gezet. Er ontstaat dus geen vertraging tussen het moment dat de betaling wordt uitgevoerd en de aanvraag in gang wordt gezet. Indien u online een visum India aanvraag indient en de betaling hiervan per iDEAL voldoet, betekent dat uw visumaanvraag vaak direct in behandeling kan worden genomen.

België: visum India betalen met Bancontact
Woont u in België en kunt u geen gebruikmaken van iDEAL? Voor aanvragen voor het visum India die middels deze website worden ingediend, kan ook de betaalmethode Bancontact worden geselecteerd. Bancontact is vergelijkbaar met iDEAL en transacties die ermee worden verwerkt wordt net als iDEAL (en in tegenstelling tot creditcardgebruik) vaak direct, zonder vertraging, uitgevoerd.

Visum India aanvragen

De kosten van fysieke visums voor India

Voldoet u niet aan de voorwaarden om online een visum voor India aan te mogen vragen? Dan dient u een visumaanvraag in te dienen bij de ambassade van India in Den Haag. U ontvangt het visum dan in de vorm van een sticker in uw paspoort. Hiervoor is het noodzakelijk één van de drie Visa Application Centers te bezoeken of uw paspoort per post te versturen. Er zijn 14 verschillende fysieke visums voor India, elk met eigen voorwaarden en kosten.

De kosten voor het stickervisum India voor toeristen bedragen €116,51 (geldigheid: 90 dagen). Het stickervisum voor zakenreizigers bedraagt €135,51 (geldigheid: 90 dagen).
Voor meer informatie bekijkt u het overzicht van de fysieke visums voor India.