De kosten van het visum voor India hangen af van de gekozen variant. Ga daarom allereerst na welk type u wilt aanvragen. Voldoet u aan de voorwaarden van het e-visum India? Dan kunt u deze online aanvragen. In dat geval bedragen de kosten € 39,95 per reiziger.

De kosten bij aanvragen die online worden ingediend

Het e-visum India kost € 39,95 per persoon. Dit zijn de totale kosten, inclusief consulaire kosten, servicekosten, BTW en transactiekosten, indien de aanvraag wordt voldaan met iDeal of Bancontact.

Voldoe de kosten veilig, eenvoudig en zonder transactiekosten met een van deze betaalmethoden:
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

De elektronische variant van het visum India is de goedkoopste optie, fysieke visa zijn altijd duurder. Tevens worden online aangevraagde visums sneller toegekend. Ook hoeft u uw paspoort dan niet op te sturen of naar een balie te brengen en weer op te halen. Indien u voldoet aan de voorwaarden van het elektronische visum India, wordt daarom aangeraden voor deze variant te kiezen en de visumaanvraag online in te dienen.

Visum India geen transactiekosten bij betaling

Transactiekosten
Let op: sommige visumbureaus brengen transactiekosten in rekening. Er worden geen transactiekosten gehanteerd, wanneer u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be en de kosten van de aanvraag voldoet met iDeal of Bancontact.

Visum India geen koersopslag bij betaling

Koersopslag
Indien u de kosten voldoet per creditcard, wordt vaak een koersopslag in rekening gebracht door de creditcardmaatschappij als gevolg van het betalen in vreemde valuta. Indien u uw visum aanvraagt via deze website, kunt u veilig en vertrouwd betalen in euroʼs, en gebruikmaken van iDeal of Bancontact. Voor betalingen via deze website betaalt u daardoor nooit koersopslag. Ook bent u voor aanvragen via deze website niet afhankelijk van de actuele wisselkoers, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

Online de kosten betalen: iDeal of Bancontact

iDeal en Bancontact zijn de eenvoudigste en veiligste methodes voor online betalingen. Doordat deze een koppeling zijn tussen uw bank en de ontvangende bank kan de transactie in enkele seconden worden uitgevoerd. Hierdoor ontstaat geen vertraging in de aanvraag van uw visum India.

Nederland: snellere verwerking bij iDeal
Doordat transacties per iDeal sneller verlopen, kan de visumaanvraag sneller in gang worden gezet. Er ontstaat dus geen vertraging tussen het moment dat de betaling wordt uitgevoerd en de aanvraag in gang wordt gezet. Als u online een visum India aanvraag indient en de betaling hiervan per iDeal voldoet, betekent dat, dat uw visumaanvraag vaak direct in behandeling kan worden genomen.

België: betaal indien mogelijk met Bancontact
Woont u in België en kunt u geen gebruikmaken van iDeal? Voor aanvragen voor het visum India die middels deze website worden ingediend, kan ook de betaalmethode Bancontact worden geselecteerd. Bancontact is vergelijkbaar met iDeal en transacties die ermee worden verwerkt, worden net als iDeal (en in tegenstelling tot creditcardgebruik) vaak direct, zonder vertraging, uitgevoerd.

Visum India aanvragen

De kosten van fysieke visums voor India

Voldoet u niet aan de voorwaarden om online een visum voor India aan te mogen vragen? Dan moet u een fysiek visum aanvragen. Daarvoor moet u uw paspoort afgeven bij een loket en het daar enkele dagen later weer komen ophalen, of dit uitbesteden aan een koeriersdienst. Er zijn 14 verschillende fysieke visums voor India, elk met eigen voorwaarden en kosten.