Als u naar India reist, moet u een visum aanvragen. In het verleden ging u daarvoor naar een consulaat of ambassade. Sinds de invoering van de e-visa voor India is dit meestal niet meer nodig. Lees hier wat een e-visum is, of u er gebruik van kunt maken en hoe u een aanvraag indient.

Wat is een e-visum India?

Het e-visum India is een digitaal document (pdf) en wordt ook wel ETA genoemd, wat staat voor Electronic Travel Authorization. Het e-visum is de opvolger van het fysieke visum, dat in de vorm van een sticker in het paspoort werd aangebracht. Het is nog steeds mogelijk om een fysiek visum voor India aan te vragen. Maar vanwege de grote voordelen van de e-visa voor India, is het voor de meeste reizigers interessanter om voor een e-visum te kiezen.

Wat zijn de voordelen van een e-visum?


Hoe kan ik een e-visum India aanvragen?

De aanvraagprocedure voor de e-visa voor India verloopt als volgt:

  • 1 | U controleert of uw reis voldoet aan de maximale verblijfsduur in India
  • 2 | U controleert of u voldoet aan de voorwaarden van het e-visum
  • 3 | U vult online het aanvraagformulier in
  • 4 | U voldoet de kosten met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard
  • 5 | U uploadt een digitale pasfoto en een scan of foto van uw paspoort
  • 6 | U ontvangt het e-visum per e-mail als pdf
  • 7 | U print het visum en bewaart het bij uw paspoort tijdens uw reis naar India

Nu een e-visum India aanvragen

Hoe weet ik welk type e-visum ik nodig heb?

De immigratiedienst van India heeft de e-visa onderverdeeld in verschillende varianten. Allereerst is er het e-Tourist visum. Deze variant is geschikt voor een vakantie naar India, maar ook voor het bezoeken van vrienden of familieleden die in India wonen of verblijven. Daarnaast is er een e-Business visum. Die variant is bedoeld voor het bezoeken van zakenrelaties in India, zoals potentiële leveranciers en klanten, maar ook voor het bezoeken van handelsbeurzen en andere meetings. Dan is er nog het e-Conference visum, dat alleen geschikt is voor een bezoek aan een conferentie, workshop of seminar. Ten slotte bestaat er een e-Medical en een e-Medical attendant e-visum, voor een medische reis naar India of het begeleiden van een persoon die met een medische reden naar India reist.

Gaat u op vakantie of zakenreis naar India? Dan kunt u gebruikmaken van het Nederlandstalige aanvraagformulier. U hoeft alleen de stappen te volgen die in het formulier worden aangegeven. U ontvangt dan vanzelf het juiste visumtype. Dit zal, afhankelijk van de ingevulde gegevens, een e-Tourist of e-Business e-visum zijn. Als uit de ingevulde gegevens blijkt dat u geen gebruik kunt maken van deze twee visumtypes, dan krijgt u dat direct te zien in het aanvraagformulier.

Waarom bestaan er nog fysieke visa voor India?

Er zijn verschillende redenen om alsnog voor een fysiek visum te kiezen. Bijvoorbeeld als u in dienst wilt treden bij een Indiase werkgever, of als u vrijwilligerswerk wilt doen. Een andere reden kan zijn dat u langer in het land wilt verblijven dan is toegestaan met een e-visum India. Ten slotte zijn er personen die vanwege hun nationaliteit, reisverleden of strafrechtelijk verleden geen gebruik kunnen maken van de online aanvraagprocedure van de elektronische visa voor India.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 36,41 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.