Nieuwsbericht | | 17-11-2022 | ±4 minuten leestijd

Maakt u een toeristische reis naar India? Het e-visum voor India is 30 dagen geldig vanaf de datum van goedkeuring van de aanvraag. U moet binnen deze geldigheidstermijn in India aankomen. Het verblijf in India mag maximaal 30 dagen duren. Om gebruik te mogen maken van het visum moet u voldoen aan alle visumvoorwaarden.

E-visum voor een toeristische reis naar India

Gaat u naar India voor een vakantie, brengt u een bezoek aan familie of vrienden in het land, of maakt u een andere reis van toeristische aard? Dan heeft u als Nederlandse of Belgische reiziger een toeristenvisum voor India nodig. Heeft u een andere nationaliteit? Bekijk dan op basis van uw nationaliteit of u in aanmerking komt voor het e-visum. Controleer bovendien of u voldoet aan de voorwaarden die gelden voor het gebruik van het visum..

Hoe lang blijft mijn visum geldig?

Het e-visum voor een toeristische reis naar India is in totaal 30 dagen geldig. Binnen deze 30 dagen mag u in India arriveren. Ook de toegestane verblijfsduur bedraagt 30 dagen. Vanaf het moment van aankomst mag u dus maximaal 30 dagen in het land verblijven. Dit geldt ook als u bijvoorbeeld pas op de 29e dag van de geldigheid van uw visum in India aankomt.

Twee opeenvolgende reizen binnen 30 dagen

Het via VisumBuitenland.be online aan te vragen e-visum kan worden gebruikt voor één reis, maar ook voor twee opeenvolgende reizen van kortere duur. Met het zogeheten ‘e-Tourist’ visum voor India mag u tot maximaal 30 opeenvolgende dagen in het land verblijven. In plaats van één reis van 30 dagen, kunt u met dit visum ook twee losse reizen naar India maken. Dit laatste mag echter alleen als uw laatste vertrekdatum uit het land binnen 30 dagen na uw eerste aankomstdatum valt. Is dit niet het geval? Dan heeft u voor de tweede reis een nieuw visum nodig.

Geldigheidstermijn e-visum India

De geldigheidstermijn van 30 dagen van het visum India voor een toeristisch bezoek gaat in vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd. U mag direct na toekenning naar het land reizen. Dit betekent dat u vanaf het moment van goedkeuring 30 dagen de tijd heeft om in India aan te komen. Vanaf de eerste aankomstdatum met het visum mag u tot 30 dagen in het land verblijven. Dit geldt zowel voor één losse reis als twee kort op elkaar volgende reizen naar India, zolang u ook aan alle overige voorwaarden blijft voldoen.

Een voorbeeld: Uw aanvraag wordt op 1 juli goedgekeurd. Dan mag u al op deze datum in India aankomen, maar bijvoorbeeld ook pas op 30 juli of op een van de tussenliggende dagen. Komt u op de allerlaatste dag van de geldigheidstermijn aan (in dit geval 30 juli)? Dan mag u alsnog tot 30 dagen vanaf deze aankomstdatum in India verblijven. In dit voorbeeld dient de reiziger dus uiterlijk op 28 augustus weer uit India te vertrekken. Deze regel geldt in het geval van twee losse reizen naar India met één visum. Beide reizen moeten dan plaatsvinden binnen 30 dagen, geteld vanaf de eerste aankomst in het land.

Geldigheid visum bij aankomst op verloopdatum

De laatste dag dat u in India mag aankomen, staat op het visum bij ‘Date of expiry’. Komt u op deze datum in India aan, duurt uw totale verblijf minder dan 30 aaneengesloten dagen en voldoet u aan alle overige visumvoorwaarden? Dan mag u met uw visum dus gewoon tot 30 dagen in India verblijven. Hoe lang u in India mag blijven, is dus afhankelijk van uw aankomstdatum en niet van de datum van toekenning van uw visum.

Aanvraag in de wacht?

In het aanvraagformulier dient u uw verwachte aankomstdatum in te vullen. Deze informatie is nodig om ervoor te zorgen dat de geldigheid van uw visum niet al verlopen is op de datum dat u in India aankomt. Reist u de komende drie weken nog niet naar India? Dan zet VisumBuitenland.be uw aanvraag in de wacht tot drie weken voor uw verwachte aankomstdatum. Dit om te voorkomen dat u een onbruikbaar visum ontvangt. Drie weken voor uw vertrek wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Vanaf dat moment ontvangt u uw visum in de meeste gevallen binnen 7 dagen. Controleer altijd zorgvuldig of u uw aanvraag volledig en juist heeft ingediend om vertragingen te voorkomen.

Aanvraag eerder indienen of data veranderen

Omdat uw aanvraag zo nodig in de wacht wordt gezet, kunt u uw visumaanvraag voor India op ieder gewenst moment indienen. Deze wordt dan automatisch drie weken voor de door u ingevulde verwachte aankomstdatum in behandeling genomen. Dit gebeurt zonder dat u hier iets voor hoeft te doen. Heeft u het visum eenmaal ontvangen en wilt u eerdere of later in India aankomen dan u in het online aanvraagformulier had aangegeven? Zolang de nieuwe aankomstdatum binnen de geldigheidstermijn van het visum ligt, kunt u onbezorgd op reis. U hoeft dan geen wijzigingen door te geven.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 36,41 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.