Nieuwsbericht | | 14-04-2020 | ±2 minuten leestijd

Geannuleerde reizen, Italië in quarantaine, overvolle ziekenhuizen... Vanaf 10 maart 2020 proberen vrijwel alle landen extra maatregelen in te voeren om hun bevolking te beschermen tegen het coronavirus. Veel reizigers weten niet meer welke kant ze op moeten, omdat er van alle kanten informatie binnenstroomt. Om diegenen te helpen die in de nabije toekomst met een visum naar India willen reizen, hebben we de meest recente officiële informatie voor reizigers naar het Indiase schiereiland samengesteld.

Op zaterdag 7 maart kondigde het Ministerie van Buitenlandse Zaken op haar website aan dat "geadviseerd wordt om niet naar gebieden te reizen waar het virus actief circuleert, in afwachting van het herstel van de situatie", waarbij de risicogebieden China, Singapore, Zuid-Korea, Iran en Noord-Italië zijn. Reizen naar India wordt daarom vooralsnog niet ontmoedigd, hoewel er in India 43 gevallen zijn gemeld van het coronavirus.

Aankomst in India

Als u toch besluit om naar India te gaan, moet u bij aankomst een vragenlijst invullen. U kunt de toegang worden ontzegt als u onlangs in Italië, China, Japan, Iran of Zuid-Korea bent geweest (na februari 2020). E-visums en fysieke visums voor Chinese, Japanse, Iraanse en Zuid-Koreaanse staatsburgers worden tijdelijk niet verstrekt. Reizigers die direct of indirect uit China, Japan, Iran, Italië, Hongkong, Macau, Zuid-Korea, Vietnam, Maleisië, Indonesië, Nepal, Thailand, Singapore of Taiwan aankomen, moeten aan de grensovergang bij aankomst een medisch onderzoek ondergaan. Samengevat, als u in februari of maart 2020 in een van de risicogebieden bent geweest hangt uw toestemming om het land binnen te komen af van de Indiase immigratiedienst. Er kan vooraf geen garantie worden gegeven dat u het land zult mogen betreden, zelfs niet als u aan alle voorwaarden voldoet van het visum voor India.

Tijdens het verblijf

Eenmaal ter plaatse doet u er goed aan met de volgende zaken rekening te houden:

  • Reken op een langere wachttijd op de luchthaven. Medische controles kunnen vertragingen opleveren.
  • Kijk geregeld op de website van uw luchtvaartmaatschappij om op de hoogte te blijven van de status van uw vlucht.
  • Ga niet op reis als u symptomen van het coronavirus vertoont. U doet er beter aan in quarantaine te blijven.
  • Zorg dat u op de hoogte blijft van de laatste informatie over het virus.

Na de reis

Na een eventuele reis naar het buitenland is het aan te raden de volgende voorzorgsmaatregelen gedurende 14 dagen te volgen:

  • Volg het hygiëne-advies op: was uw handen regelmatig, hoest in uw elleboog, gebruik tissues en gooi ze onmiddellijk weg.
  • Beperk niet-essentiële sociale contacten (restaurant, concerten, bioscoop, etc.) en ga niet naar plekken waar kwetsbare personen zijn (ziekenhuizen, bejaardentehuizen etc.).
  • Controleer uw temperatuur twee keer per dag.

Als u merkt dat u koorts heeft, hoest of moeite heeft met ademhalen, bel dan uw luchtvaartmaatschappij en annuleer uw reis. Ga niet naar de dokter of de spoedeisende hulp.

Let op: de informatie in dit nieuwsartikel kan inmiddels achterhaald zijn. Lees vóór het aanvragen van een visum voor India alles over de actuele stand van zaken omtrent corona in India.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 36,41 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.