Nieuwsbericht | | 21-01-2022 | ±3 minuten leestijd

Vanwege de omikronvariant van corona, heeft de overheid van India de reisregels voor buitenlandse reizigers aangescherpt. Ook het verbod op commerciële vluchten is verlengd.

Verplichte quarantaine

Alle reizigers moeten voor vertrek een coronatest doen, die niet ouder mag zijn dan 72 uur. De Indiase overheid heeft ook verschillende landen bestempelt als ‘risicolanden’. Dit betreft onder meer alle landen in de Europese Unie, en het Verenigd Koninkrijk. Alleen reizigers uit deze landen moeten na aankomst een tweede coronatest doen. De kosten hiervoor worden door de reiziger zelf betaald. Zij mogen het vliegveld niet verlaten totdat het testresultaat binnen is. De overheid adviseert om de test voor aankomst te boeken via de Air Suvidha app. Een PCR-test kost doorgaans ongeveer 500 roepie (ongeveer zes euro). Reizigers uit landen die niet op de lijst staan en reizigers jonger dan vijf jaar hoeven geen PCR-test te doen na aankomst in India. Reizigers jonger dan 5 jaar hoeven ook geen PCR-test voor vertrek te doen.

Alle reizigers moeten na aankomst verplicht een week in thuisquarantaine. Zelfs als zij volledig gevaccineerd zijn en negatief testen op corona. Reizigers die na aankomst negatief testen op corona moeten zich op de 8e dag na aankomst opnieuw laten testen. Net als het vaccinatiebewijs en de coronatest voor vertrek moet ook dit testresultaat worden geüpload in de digitale Air Suvidha portaal van de Indiase overheid. Als het testresultaat negatief is, mag men de quarantaine verlaten. Reizigers moeten nog wel hun eigen gezondheid in de gaten houden voor zeven dagen.

Reizigers uit risicolanden die positief testen op corona moeten zeven dagen in quarantaine in een quarantainefaciliteit die door de overheid wordt aangewezen. Reizigers uit alle andere landen hoeven bij een positieve test niet in overheidsquarantaine.

Visumregels ongewijzigd sinds 15 november

De nieuwe reisregels hebben geen invloed op het visum voor India. Ter voorbereiding op de grensopening van vorig jaar, had de overheid van India grootschalige wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot het visum India. Alle visums die voor 6 oktober 2020 waren uitgegeven werden ongeldig verklaard. Dit gold voor zowel het online visum als het papieren visum. De geldigheidsduur van alle visums werd ook sterk ingekort. Voorheen was het visum India geldig voor 365 dagen. De maximale verblijfsduur met een visum was 90 of 180 dagen. Het visum kon gebruikt worden voor een onbeperkt aantal reizen naar india.

Het visum is nu nog maar geldig voor 120 dagen, met een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Het toeristenvisum is ook gewijzigd naar een zogeheten Single-entry visum. Dit betekent dat het gebruikt kan worden voor één reis naar India. Als u het land verlaat en op een later tijdstip wilt terugkeren, moet u een nieuw visum aanvragen. Ook als de geldigheidsduur van 120 dagen nog niet is verstreken.

Verbod op internationale vluchten verlengd

India heeft ook besloten het verbod op internationale commerciële vluchten te verlengen tot minstens 28 februari 2022. Dit verbod is al sinds het begin van de coronacrisis van kracht. De overheid hoopte het verbod aan het begin van 2022 op te kunnen heffen, maar door de uitbraak van de omikronvariant van corona is dit toch niet mogelijk gebleken. Een aantal landen vallen buiten het verbod. Zij hebben een ‘reisbubbel’ overeenkomst met India, waardoor reizigers uit deze landen toch naar India kunnen reizen. Onder meer Nederland heeft een reisbubbel overeenkomst met India. Nederlandse reizigers hebben nog wel gewoon een visum nodig, en zij moeten ook rekening houden met de overige coronamaatregelen in India.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 36,41 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.