Nieuwsbericht | | 14-04-2020 | ±2 minuten leestijd

India heeft extreme maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Vanaf 22 maart worden alle commerciële internationale vluchten naar het land niet langer toegelaten. Er gaan wekelijks ongeveer 300 vluchten uit het buitenland naar India.

Coronavirus in India

Ook India heeft ondertussen te maken met het coronavirus. De laatste cijfers tonen aan dat zo’n 200 mensen besmet zijn met het virus, waarvan er 4 overleden zijn. Deze cijfers zijn vooralsnog bijzonder laag voor een land met zo'n hoog inwoneraantal en bevolkingsdichtheid als India. Als we naar landen als Italië, Spanje of Frankrijk kijken, zien we duizenden gevallen van corona-besmettingen, met honderden doden als gevolg. De cijfers uit India moeten echter wel met een korreltje zout genomen worden: grootschalig testen is moeilijk vanwege een tekort aan materialen, en juist omdat India zo’n groot en divers land is, zal het relatief lang duren voordat er een duidelijk beeld is over de ernst van de corona-uitbraak in India.

Geen internationale vluchten meer

Om het verspreiden van het virus een halt toe te roepen nu het nog kan heeft president Modi aangekondigd om een algehele stop in te voeren van alle buitenlandse commerciële vluchten naar het land. Vliegvelden in India zullen deze vluchten niet langer accepteren. Deze maatregel geldt vanaf 22 maart, en komt bovenop de al bestaande corona-maatregelen in India.

Nieuws positief ontvangen door bevolking

Er zijn vooralsnog weinig landen die een algehele stop aan binnenkomende vluchten hebben ingevoerd vanwege het coronavirus. De aankondiging van de overheid is zeer positief ontvangen door de bevolking van India. Premier Modi wordt geprezen voor het plaatsen van “levens boven bedrijven”. De nationalistische Modi voert al sinds zijn beginjaren als premier een “India eerst” beleid, en dit meest recente besluit past hier goed bij. Er zijn zelfs mensen die Modi verwijten dat hij te laat heeft gehandeld, en dat het luchtruim boven India meteen gesloten had moeten worden toen duidelijk werd dat het coronavirus een wereldwijde pandemie is.

Wat betekent dit voor mijn visum India?

Zelfs nog voor dit besluit had India al maatregelen genomen om besmettingen met het coronavirus door reizigers uit het buitenland te stoppen. Reizigers uit de EU, Turkije, China, Iran en het Verenigd Koninkrijk mochten het land al niet binnenreizen. Het sluiten van het luchtruim boven India is dan ook simpelweg de kers op de taart. De situatie omtrent het visum voor India blijft dan ook hetzelfde: het aanvragen van een visum is nog altijd mogelijk, maar alle visumaanvragen voor India worden pas na 15 april in behandeling genomen. Omdat het visum India 365 dagen geldig is kan er gewoon een visum worden aangevraagd als men van plan is om pas over een paar maanden naar India te reizen.

Let op: de informatie in dit nieuwsartikel kan inmiddels achterhaald zijn. Lees vóór het aanvragen van een visum voor India alles over de actuele stand van zaken omtrent corona in India.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 36,41 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.