Nieuwsbericht | | 23-11-2021 | ±3 minuten leestijd

Na bijna twee jaar lang de grenzen gesloten te hebben gehouden vanwege corona, verwelkomt India sinds 15 november weer toeristen. Om naar India te kunnen reizen, hebben toeristen wel een geldig visum India nodig.

Vaccinatie en coronatest

India heeft versoepelingen doorgevoerd in de coronaregels voor reizigers afkomstig uit 99 landen, de zogeheten ‘Categorie A’ landen. Hieronder vallen ook Nederland en België.

Volledig gevaccineerde reizigers uit landen die tot deze categorie behoren hoeven bij aankomst in India niet in quarantaine. Alle vaccins die in Europa gebruikt worden (AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Moderna en Johnson en Johnson) zijn geldig. Ook de Chinese Sinopharm en Sinovac vaccins worden geaccepteerd. Volledige vaccinatie betekent twee prikken, of één dosis van het Johnson en Johnson vaccin. Reizigers moeten daarnaast maximaal 72 uur voor vertrek een coronatest laten afnemen. Bij een positief resultaat kan de reis naar India niet doorgaan.

Volledig gevaccineerde reizigers hoeven bij aankomst op het vliegveld in India geen tweede coronatest te ondergaan. Zij moeten zelf hun gezondheid in de gaten houden gedurende een periode van 14 dagen.

Niet-volledig gevaccineerde reizigers

In tegenstelling tot andere landen laat India ook niet-volledig gevaccineerde toeristen toe. Voor hen gelden echter strengere regels dan voor volledig gevaccineerde reizigers. Personen die één dosis van een vaccin of helemaal geen vaccin hebben gehad moeten na aankomst in India een coronatest laten afnemen op het vliegveld. Bij een negatief testresultaat mogen deze reizigers het vliegveld verlaten, maar zij moeten wel 7 dagen in thuisquarantaine doorbrengen. Acht dagen na aankomst in India moet er een derde test worden genomen. Alleen als ook deze test negatief is mag men het huis of hotel verlaten.

Voor reizigers uit landen die niet onder ‘Categorie A’ vallen gelden dezelfde regels als voor niet-volledig gevaccineerde reizigers. Ook als ze volledig gevaccineerd zijn.

Veranderingen visum India

Naast het naleven van de coronaregels is het voor een reis naar India ook nodig om een visum India aan te vragen. India heeft grote wijzigingen doorgevoerd wat betreft het visum voor India. Voor corona was het visum India één jaar geldig. De nieuwe geldigheidstermijn van het visum bedraagt 120 dagen. Binnen deze vier maanden mag men één reis naar India maken. Het verblijf in India mag maximaal 30 dagen duren.

Daarnaast heeft India ook wijzigingen doorgevoerd in het aanvraagformulier voor het visum. Vroeger kon men kiezen uit drie toeristische reisdoelen: ‘Sightseeing’, ‘Visit Family And Friends’ en ‘Yoga’. Daar is nu een enkel reisdoel voor in de plaats gekomen: ‘Tourism And Recreation And SightSeeing’. Het is dus niet langer mogelijk om in te vullen dat u familie of vrienden in India gaat bezoeken of een yogacursus gaat volgen. Dit betekent echter niet dat deze activiteiten niet meer mogelijk zijn. Naar verwachting vallen de drie toeristische doeleinden die men eerst kon selecteren allemaal onder het nieuwe reisdoel. Men kan dus bijvoorbeeld zonder problemen familie en vrienden bezoeken door te kiezen voor de optie ‘Tourism And Recreation And SightSeeing’.

Visum India aanvragen

Het visum India kan zoals normaal worden aangevraagd door middel van het online aanvraagformulier. Na het invullen van het formulier en het betalen van de kosten moet iedere reiziger een pasfoto en een paspoortscan aanleveren. Voor een zakelijk visum is ook een visitekaartje nodig. Het visitekaartje moet de naam, functie, contactgegevens en bedrijfsnaam bevatten en ook daadwerkelijk lijken op een visitekaartje. Het mag dus geen uitnodigingsbrief zijn.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 36,41 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.