Nieuwsbericht | | 12-10-2020 | ±3 minuten leestijd

Goa is de ideale bestemming om aan de hectiek van de rest van India te ontsnappen. De deelstaat staat bekend om zijn parelwitte stranden en hippie-cultuur en is populair bij backpackers vanwege het nachtleven en de vele feesten die er worden gegeven. Tegelijkertijd zijn er genoeg rustige stranden waar reizigers kunnen ontspannen en yoga- of meditatielessen kunnen volgen. Voor een bezoek aan Goa moeten wel een aantal voorbereidingen getroffen worden, waaronder het aanvragen van een visum India.

De mooiste stranden van Goa

Welk gedeelte van Goa het mooist is om te bezoeken hangt af van het type reis. Backpackers die tot diep in de nacht willen feesten wordt aangeraden naar het noorden van de deelstaat te gaan, terwijl het zuiden van Goa geschikter is voor reizigers die in alle rust willen genieten van de prachtige stranden. Populaire badplaatsen in het noorden zijn onder andere Anjuna en Vagator. Anjuna staat bekend als dé feestbestemming van India met diverse nachtclubs en openluchtfeesten. Daarnaast wordt in Anjuna iedere woensdag een rommelmarkt gehouden die massaal door toeristen bezocht wordt. Vagator heeft een strand met ruige kliffen en verschillende uitgaansgelegenheden.

Een populaire bestemming in het zuiden is Palolem, een kustplaats die gekenmerkt wordt door strandhuisjes in allerlei kleuren en waar de hippiecultuur nog steeds leeft. Niet ver van Palolem ligt Agonda, een vissersplaatsje met simpele accommodaties. De stranden bij Agonda zijn enkele van de rustigste van Goa en zijn daarom perfect om te ontspannen en op te laden. Volg een yoga- of meditatieles en kom helemaal tot rust.

Wat is er nog meer te doen?

Hoewel het merendeel van de toeristen voornamelijk naar Goa reist voor de stranden is er nog meer te zien en te beleven in de deelstaat. Goa heeft namelijk ook voor cultuur- en sportliefhebbers genoeg te bieden. De Portugese invloeden zijn in Goa nog steeds terug te zien. Er zijn verschillende kerken en kloosters te bezichtigen die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. De hoofdstad van Goa, Panaji (in het Portugees Pangim genoemd) was vroeger de hoofdstad van de kolonie Portugees-Indië en daarom zijn in het centrum van de stad vele Portugese koloniale gebouwen te zien. Actievelingen kunnen in Goa verschillende watersporten beoefenen zoals surfen, duiken, kajakken of zwemmen. De watervallen van Dudhsagar in het oosten van Goa zijn bovendien een bezoek waard. Neem een duik in het water en breng een bezoek aan het nabijgelegen wildreservaat.

Voorbereidingen voor een vakantie in Goa

Voor een vakantie in Goa is het noodzakelijk om een visum India aan te vragen. Sinds enkele jaren is het niet meer nodig om voor een visumaanvraag naar de Indiase ambassade te gaan. Het visum India kan namelijk eenvoudig online worden aangevraagd, waarna het geprint kan worden en moet worden meegenomen op reis. Het elektronische toeristenvisum voor India is er in drie varianten met een een geldigheidsduur van een maand, een jaar en zelfs vijf jaar. Het visum met een geldigheidsduur van een maand heeft echter zoveel nadelen dat het bijna altijd zinvoller is het visum met een geldigheidsduur van een jaar aan te vragen. Binnen dit jaar mag men meerdere keren naar India reizen, zolang elk afzonderlijk verblijf niet langer dan 90 dagen duurt. Dat betekent dat men met een e-visum tot 3 maanden achter elkaar in India mag blijven. Hierdoor kan een verblijf in Goa gecombineerd worden met een bezoek aan andere delen van India of een rondreis door het land.

Behalve het aanvragen van een visum voor India zijn er nog enkele voorbereidingen die moeten worden getroffen. Voor een reis naar India worden enkele inentingen aanbevolen, die vaak al meerdere weken of zelfs maanden voor vertrek gehaald moeten worden. Bovendien kan het raadzaam zijn voorzorgmaatregelen tegen malaria te treffen. Neem contact op met een arts of vaccinatiespecialist om na te gaan welke inentingen en medicijnen voor een vakantie in Goa worden aangeraden.

Bent u van plan naar Goa te reizen? Vraag dan direct uw visum India aan. Het visum is vanaf het moment van toekenning een jaar geldig. U hoeft dus niet precies te weten wanneer u in India aankomt en kunt uw visum ook al aanvragen als u nog geen vliegtickets of accommodaties geboekt heeft.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,36 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.