Nieuwsbericht | | 13-05-2019 | ±4 minuten leestijd

Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit die naar India willen reizen, doen er goed aan het e-visum India ruim op tijd aan te vragen. Reizigers die geen visum India hebben, bijvoorbeeld omdat ze vergeten zijn er een aan te vragen, worden niet toegelaten tot het vliegtuig.

De laatste jaren wordt het steeds eenvoudiger om online een reis te boeken en steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om zelf de vlucht en accommodatie te regelen. Wanneer men zelf een reis naar India boekt, moet men zich ook verdiepen in de visumregels. In India geldt de visumplicht, wat betekent dat alle Nederlandse en Belgische reizigers voor vertrek een visum India aan moeten vragen.

Visum India is noodzakelijk

Reizigers die naar India willen reizen, moeten in het bezit zijn van een visum India. Een e-visum India aanvragen gaat zeer eenvoudig en kost slechts enkele minuten tijd. Ook kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen visum India.

Wie geen visum India heeft, zal niet mogen inchecken en het is erg vervelend om daar pas op de luchthaven achter te komen. In dat geval zal men de vlucht missen, aangezien de aanvraagprocedure van een visum India in veel gevallen een volledige dag duurt. We raden daarom aan enkele weken van tevoren al een aanvraag voor een visum India in te dienen.

Waarom een visum India verplicht is

Het is verplicht om een visum India aan te vragen. Twintig tot dertig jaar geleden kende de overheid nog met spoed een visum toe, maar tegenwoordig is het steeds moeilijker om nog snel aan een visum India te komen, wanneer men deze vergeten is aan te vragen.

Dat komt doordat de procedures voor het aanvragen van visa flink strenger zijn geworden. De wereld wordt opgeschrikt door terrorisme, waardoor de overheden graag willen weten wie hun land binnenkomt. Om die reden is de visumplicht ingevoerd. Iedereen die naar India reist, moet dus in het bezit zijn van een geldig visum. Ook in bijzondere gevallen, zoals bijvoorbeeld omstandigheden binnen de vrienden- of familiekring, is een visum noodzakelijk.

Dat betekent dat zowel toeristische als zakelijke reizigers in het bezit moeten zijn van een visum India. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en baby’s. Alle reizigers, ook kinderen en baby's, moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort en een eigen visum India.

Voorheen was het aanvragen van een dergelijk visum erg ingewikkeld. Om die reden liep het toerisme in India terug. Sinds 2015 kan het aanvragen van een visum India gemakkelijk online. Er zijn drie verschillende soorten visa voor India: het eTourist visa India, het eMedical visa India en het eBusiness visa India.

Voorwaarden e-Visum India

Het toeristenvisum en het zakenvisum zijn 365 dagen geldig. Het e-visum voor medische doeleinden is 60 dagen geldig. Verdere voorwaarden met betrekking tot het e-visum India zijn onder meer dat men een paspoort nodig heeft dat nog tenminste zes maanden geldig is op het moment van aankomst in India, dat er voor de aanvraag een duidelijke scan of foto van het paspoort en een pasfoto moeten worden aangeleverd en dat men slechts op een beperkt aantal zee- en luchthavens mag arriveren. Bovendien zijn er bepaalde regio’s in India waarvoor extra restricties en voorwaarden gelden.

De drie typen e-visa kennen verschillende voorwaarden en een verschillende toegestane verblijfsduur. Met een toeristenvisum mag men 90 dagen aaneengesloten in India blijven, met een zakenvisum 180 dagen. Met een eBusiness visum India mag men niet voor een werkgever in India gaan werken.

E-visum India aanvragen

Een e-visum India aanvragen is sinds 2015 erg eenvoudig geworden en kan gemakkelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week via onze website. Het aanvragen van een visum duurt ongeveer een kwartier per persoon. De aanvraag van het visum kost € 59,95 per persoon en kan eenvoudig via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard worden betaald.

Doorgaans ontvangt men het visum India binnen twee tot vier werkdagen per e-mail. Print het document voor vertrek en bewaar het samen met het paspoort in de handbagage.

Spoedaanvraag e-visum India

We raden altijd aan het visum enkele weken van tevoren aan te vragen, maar er is een spoedprocedure beschikbaar voor wie vergeten is het visum India aan te vragen. Een spoedaanvraag neemt ongeveer een dag in beslag: in 90 procent van de gevallen wordt de spoedaanvraag al de volgende dag goedgekeurd. In India worden aanvragen echter nog met de hand beoordeeld, waardoor er geen garanties kunnen worden gegeven op de levertijd. Daarom raden we aan een visum ruim van tevoren aan te vragen. De geldigheidsduur van het visum gaat pas in wanneer men in India arriveert.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 36,05 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.