Nieuwsbericht | | 03-12-2021 | ±3 minuten leestijd

Vanwege het toenemende aantal besmettingen wereldwijd door de omikronvariant van het coronavirus, heeft India wijzigingen doorgevoerd in de coronaregels. Reizigers naar India moeten nu aan enkele extra voorwaarden voldoen om het land binnen te komen.

Nieuwe reisregels India

De nieuwe reisregels gelden sinds 1 december. Reizigers moeten voor vertrek een negatief PCR-testresultaat uploaden in het digitale Air Suvidha portaal. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Daarbovenop moeten reizigers nu ook laten weten in welke landen ze in de afgelopen 14 dagen zijn geweest. Dit moet eveneens geüpload worden in het Air Suvidha portaal.

India heeft ook wijzigingen doorgevoerd in de quarantaineregels en de verplichte coronatests. Voorheen konden volledig gevaccineerde reizigers uit de zogeheten ‘Categorie A’ landen (zoals Nederland en België) naar India reizen zonder in quarantaine te hoeven. Zij hoefden bij aankomst ook geen tweede coronatest te ondergaan. Voor een groot deel van de ‘Categorie A’ landen is dit niet langer het geval.

Per internationale vlucht wordt vijf procent van alle reizigers uitgekozen voor willekeurige coronatests, ongeacht het land van herkomst. Deze tests worden betaald door de Indiase overheid. Reizigers uit landen die als ‘risicovol’ worden beschouwd door de Indiase overheid, moeten bij aankomst in India een PCR-test laten afnemen. De kosten voor deze test moet men zelf betalen. Als het testresultaat positief is moet men verplicht in quarantaine in een door de overheid aangewezen faciliteit. Bij een negatief testresultaat moet men zeven dagen in thuisquarantaine. Op de achtste dag moet een derde test worden afgenomen. Alleen als deze test negatief is hoeft men niet langer in quarantaine.

Momenteel worden alle landen in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk als ‘risicovol’ beschouwd. Reizigers uit deze landen vallen dus onder de nieuwe reisregels als zij naar India willen reizen. Kinderen jonger dan vijf jaar hoeven geen PCR-tests te ondergaan.

E-visum India nog steeds niet beschikbaar voor aantal landen

Hoewel India sinds het openen van de grenzen voor internationale reizigers veel wijzigingen heeft doorgevoerd in de visumregels, blijft het onmogelijk voor reizigers uit een aantal landen om online een visum India aan te vragen. Dit betreft onder meer reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk, Canada en China. Deze landen hadden strenge regels ingevoerd voor reizigers uit India vanwege corona. In reactie daarop sloot India hen uit van het e-visum portaal. Hoewel verschillende landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, inmiddels versoepelingen hebben doorgevoerd voor Indiase reizigers, weigert India voorlopig om het e-visum portaal weer beschikbaar te stellen. Het is nog onduidelijk of en wanneer reizigers uit deze landen weer een e-visum voor India kunnen aanvragen.

Datum 15 december voor commerciële vluchten uitgesteld

De overheid van India had eerder aangekondigd alle internationale commerciële vluchten vanaf 15 december 2021 weer toe te zullen laten. Momenteel kunnen alleen reizigers uit een aantal landen naar India reizen. Deze landen, waaronder Nederland, hebben een zogeheten ‘reisbubbel’ overeenkomst met India. Vanaf 15 december zouden alle landen dus weer commerciële vluchten naar India kunnen opereren. Dit plan zou in stappen worden uitgevoerd.

Vanwege de omikronvariant van het coronavirus is dit echter uitgesteld. De overheid van India wil eerst afwachten wat de effecten van de nieuwe virusvariant zijn voordat een beslissing wordt genomen. De ‘reisbubbel’ overeenkomsten blijven in werking. Reizigers uit deze landen kunnen dus gewoon naar India reizen. Zij moeten echter wel rekening houden met de nieuwe coronaregels.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 36,41 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.