Nieuwsbericht | | 08-04-2019 | ±4 minuten leestijd

De regering van India heeft een aantal aanpassingen gemaakt aan de aanvraagprocedure van het e-visum India. Zowel Nederlandse als Belgische reizigers moeten in het bezit zijn van een e-visum India voordat zij naar India reizen.

Volgens de overheid van India wordt het dankzij de laatste wijzigingen gemakkelijker voor buitenlandse reizigers om een eTourist of eBusiness visum aan te vragen. Bovendien wordt het gemakkelijker om meerdere keren het land in- en uit te reizen. Het Ministerie van Toerisme werkt hiervoor nauw samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Wijzigingen eVisum India

De regering van India heeft een aantal belangrijke wijzigingen gemaakt zowel met betrekking tot het eTourist visum India als met betrekking tot het eBusiness visum India. Zo is het nu mogelijk meerdere malen het land in te reizen en is de geldigheidsduur van het visum aanzienlijk verlengd. Bovendien geldt het maximum van drie visumaanvragen niet meer, buitenlandse reizigers mogen het visum nu vaker aanvragen.

Wijzigingen aan het eTourist visum India

Er zijn een aantal wijzigingen gemaakt aan het eTourist visum India. Zo blijft het visum India nu maximaal een jaar geldig, wat betekent dat men een langere periode de tijd heeft om het land in- en uit te reizen. Het nieuwe eTourist visum is bovendien een stuk voordeliger omdat men gedurende één jaar een onbeperkt aantal keer India in- en uit mag reizen.

Het is belangrijk te onthouden dat men met dit visum nog steeds niet langer dan 90 dagen in totaal in India mag verblijven. Er gelden enkel uitzonderingen voor landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Japan. Reizigers uit deze landen mogen maximaal 180 dagen in het land verblijven en als zij korter blijven, hoeven zij geen visum aan te vragen. Nederlandse en Belgische reizigers hebben wel een eVisum India nodig en mogen daarmee maximaal 90 aaneengesloten dagen in het land verblijven, ondanks de geldigheidsduur van één jaar.

Bovendien mogen reizigers nu meerdere keren per jaar een eTourist visum India aanvragen. Voorheen mocht men maximaal drie keer een visum aanvragen. Die beperking is nu opgeheven, zo meldt het Ministerie van Toerisme in India.

Wijzigingen aan het eBusiness visum India

Het Ministerie van Toerisme in India heeft ook wijzigingen aangebracht aan het eBusiness visum India.

Zo mogen zakenreizigers uit landen die in aanmerking komen voor een eBusiness visum niet langer dan 180 dagen per aangevraagd eVisum India in het land verblijven. In sommige gevallen is het niet nodig om een dergelijk visum aan te vragen. Er geldt een vrijstelling voor de hierboven genoemde landen.

Verdere wijzigingen aan het eVisum India

Een andere wijziging, die voor beide soorten eVisum India geldt, is dat het mogelijk is om op twee extra luchthavens het land te betreden. De twee luchthavens zijn Bhubaneswar en Port Blair. Daarmee komt het totale aantal luchthavens waar men het land mag binnenreizen op 28.

Bovendien is het nu mogelijk voor buitenlandse reizigers om een normaal eTourist visum aan te vragen wanneer zij naar India reizen om een bruiloft bij te wonen, aangezien het aparte visum hiervoor is afgeschaft.

Reizigers die ziek worden tijdens de reis hoeven bovendien hun visum niet meer om te laten zetten naar een eMedical visum om behandeld te worden. Het is mogelijk met het eTourist visum een medische behandeling te ondergaan. Dit geldt echter alleen voor noodgevallen.

eVisum India aanvragen

Het eVisum India aanvragen is verplicht voor alle Nederlanders en Belgen die naar India willen reizen. Dit geldt voor zowel toeristen als zakenreizigers. Ook kinderen en baby’s moeten beschikken over een eigen paspoort en een eigen eVisum India.

Om het eVisum India aan te kunnen vragen, moet men over een paspoort beschikken dat nog tenminste zes maanden geldig is bij aankomst in India. Bovendien moet men een duidelijke scan of foto van het paspoort en een recente pasfoto aanleveren. Voor zakenreizigers geldt verder dat zij hun visitekaartje moeten kunnen overleggen. Reizigers moeten het eVisum India na toekenning printen en meenemen op reis. Het is verstandig het eVisum bij het paspoort te bewaren. Er zijn een beperkt aantal luchthavens waar men mag arriveren.

Het aanvragen van een eTourist, eMedical of eBusiness visum kan 24 uur per dag, 7 dagen per week op onze website. Het aanvragen duurt ongeveer 15 minuten en kost € 59,95 per persoon. Meestal krijgt men binnen twee tot maximaal vier werkdagen al bericht of de aanvraag is goedgekeurd.

Spoedvisum eVisum India

Wie met spoed een eVisum India nodig heeft, kan een spoedaanvraag indienen. Deze aanvragen worden in 90 procent van de gevallen al de volgende dag goedgekeurd. De overheid van India keurt de aanvragen nog steeds handmatig, waardoor er geen garantie kan worden gegeven op levertijden.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,50 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.