Nieuwsbericht | | 14-06-2019 | ±4 minuten leestijd

De afgelopen jaren zijn de eisen voor het verkrijgen van een creditcard een stuk strenger geworden. Daardoor is het mogelijk dat niet iedereen in het bezit is van een creditcard. Anderen kiezen er bewust voor om geen creditcard aan te schaffen. Geld dat men niet heeft, kan men ook niet uitgeven, zo is de gedachte.

Toch komt het nog regelmatig voor dat men een creditcard nodig heeft. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een eTA Canada of voor het boeken van een hotelkamer. We hebben daarom onderzocht in hoeverre het mogelijk is om zonder creditcard naar Canada te reizen.

Canada is een "creditcard-land"

Het is goed om te weten voor iedereen die naar Canada reist dat er in Canada, net als in de Verenigde Staten, voornamelijk met creditcard betaald wordt. In Nederland is de betaalcultuur volledig andersom: wij betalen het liefst met onze pinpas.

Bovendien zijn de voorwaarden die zijn verbonden aan het aanvragen van een creditcard de laatste jaren strenger geworden. Zo komen ZZP-ers zonder vast inkomen of mensen met een lager inkomen niet altijd in aanmerking voor een creditcard. Het niet hebben van een creditcard is tegenwoordig echter geen reden meer om de reis naar Canada op te geven. Het is bijvoorbeeld mogelijk een prepaid creditcard aan te vragen, en voor het aanvragen van de elektronische reistoestemming eTA Canada is bovendien helemaal geen creditcard meer nodig.

eTA Canada zonder creditcard

Mensen die een eTA Canada willen aanvragen, komen er vaak achter dat dit alleen mogelijk is met een creditcard. Bij het aanvragen van een eTA Canada bij ons is dat echter geen probleem. VisumBuitenland.be biedt namelijk verschillende betaalmethodes, zoals bijvoorbeeld iDEAL, Bancontact of PayPal, waardoor een creditcard niet nodig is.

Uiteraard is het wel mogelijk om te betalen met een creditcard, maar het is niet noodzakelijk. Dat betekent dat Nederlandse en Belgische reizigers die via onze website een eTA Canada aanvragen, daarvoor niet speciaal een creditcard hoeven aan te schaffen.

eTA Canada voorwaarden

Iedere Nederlandse of Belgische reiziger die naar Canada gaat, moet voldoen aan de visumplicht. Zonder visum of eTA is het niet mogelijk naar Canada te reizen. Net als de Verenigde Staten heeft Canada een speciaal programma geïntroduceerd. Dankzij dit programma kunnen reizigers uit bepaalde landen naar Canada vliegen zonder dat ze daarvoor een visum moeten aanvragen. Nederland en België doen mee aan dat programma, waardoor het voor Nederlandse en Belgische reizigers niet meer nodig is om een visum Canada aan te vragen bij het Canadese consulaat.

De afkorting eTA staat voor electronic Travel Authorization. Het eTA is geen visum, maar een reistoestemming om naar Canada te mogen reizen. Al bij het boarden van de vlucht naar Canada moeten reizigers in het bezit zijn van hun digitale reistoestemming. Er wordt streng op het bezit van een eTA Canada gecontroleerd: wie geen toestemming heeft, mag niet mee op de vlucht. Ook kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort en een eigen eTA Canada.

Er zijn verschillende voorwaarden verbonden aan het eTA. Een eTA Canada is altijd vijf jaar geldig, en men mag tijdens deze vijf jaar onbeperkt naar Canada reizen, maar elk bezoek mag maximaal zes maanden duren. Het paspoort dient nog tenminste één dag geldig te zijn wanneer men weer uit Canada vertrekt.

De reis mag enkel zakelijk, toeristisch of voor studiedoeleinden zijn. Het bezoeken van familie of vrienden valt hier ook onder. Een zakenreis is toegestaan, maar in dienst treden bij een Canadese werkgever niet. Het maakt niet uit of men voor een vakantie, zakenreis, familiebezoek of overstap een eTA Canada aanvraagt.

Houd er rekening mee dat de Canadese Immigratiedienst altijd een eTA mag intrekken of verkorten, wanneer hier reden toe is. Bij aankomst moet de reiziger bovendien kunnen aantonen dat hij al een ticket voor een door- of terugvlucht heeft aangeschaft.

eTA Canada aanvragen

Een eTA Canada aanvragen kan eenvoudig via onze website. Het aanvragen van een eTA Canada duurt ongeveer 5 minuten en kost € 29,95 per persoon. De aanvraag wordt vervolgens handmatig gecontroleerd. Het is belangrijk ook zelf aandachtig te controleren dat er geen fouten zijn gemaakt bij het invullen van het aanvraagformulier, want foutief ingevulde gegevens kunnen grote problemen opleveren tijdens de reis.

De kosten voor de aanvraag kunnen veilig en gemakkelijk worden voldaan door middel van iDEAL, Bancontact of PayPal. Betalen met creditcard is ook mogelijk. De aanvraag wordt na betaling binnen 72 uur verwerkt. Het is ook mogelijk een spoedaanvraag in te dienen, dan krijgt men het eTA Canada doorgaans al binnen 18 minuten toegestuurd per e-mail.

Accommodatie zonder creditcard

Wanneer het eTA Canada is toegekend, kan men vertrekken naar Canada. Zoals eerder aangegeven, wordt in Canada veel met creditcard betaald. Indien men geen creditcard heeft, of er liever geen gebruik van maakt, is het mogelijk van tevoren hotels te boeken en deze te betalen via iDEAL of PayPal. We raden echter een prepaid creditcard aan, een pas waar men van tevoren geld op zet. In dat geval is er dus geen sprake van een lening, maar men kan er wel mee betalen op alle plekken waar alleen creditcards geaccepteerd worden.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,28 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.