Nieuwsbericht | | 14-06-2019 | ±4 minuten leestijd

De afgelopen jaren zijn de eisen voor het verkrijgen van een creditcard een stuk strenger geworden. Daardoor is het mogelijk dat niet iedereen in het bezit is van een creditcard. Anderen kiezen er bewust voor om geen creditcard aan te schaffen. Want geld dat men niet heeft, kan men ook niet uitgeven, zo is de gedachte.

Toch komt het nog regelmatig voor dat men een creditcard nodig heeft. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een eTA Canada of voor het boeken van een hotelkamer. We hebben daarom onderzocht in hoeverre het mogelijk is om zonder creditcard naar Canada te reizen.

Canada is een creditcard land

Goed om te weten voor iedereen die naar Canada reist: Canada is een creditcard land. Dat betekent dat er, net als in de Verenigde Staten, voornamelijk met creditcard betaald wordt. In Nederland is onze betaalcultuur volledig andersom: wij betalen het liefst met onze pinpas. Veel Nederlanders hebben inmiddels het idee omarmd dat ze het geld dat ze niet hebben, niet willen uitgeven.

De laatste jaren zijn bovendien de controles op de aanvraag van een creditcard strenger geworden. ZZP-ers zonder een vast inkomen of anderen die een lager inkomen hebben, kunnen er soms niet voor in aanmerking komen. Toch is dat tegenwoordig geen reden om de reis naar Canada op te geven. Er zijn manieren om toch aan een creditcard te komen, bijvoorbeeld aan de hand van een prepaid creditcard. Maar voor het aanvragen van de elektronische reistoestemming eTA Canada, is helemaal geen creditcard meer benodigd.

eTA Canada zonder creditcard

Mensen die een eTA Canada aanvragen, komen er vaak achter dat het noodzakelijk is om te betalen met creditcard. Toch is een eTA Canada aanvragen bij ons geen probleem. VisumBuitenland.be biedt namelijk de mogelijkheid om te betalen via verschillende methodes, zoals bijvoorbeeld iDEAL, Bancontact of PayPal. Een creditcard is dan niet meer nodig.

Uiteraard is het wel mogelijk om te betalen met een creditcard, maar het is niet noodzakelijk. Dat betekent dat Nederlandse en Belgische reizigers die via onze website een eTA Canada aanvragen, daarvoor niet speciaal een creditcard hoeven aan te schaffen.

eTA Canada voorwaarden

Belangrijk om te onthouden is dat iedere Nederlandse of Belgische reiziger moet voldoen aan de visumplicht in Canada. Zonder visum of eTA is het niet mogelijk naar Canada te reizen. Net als de Verenigde Staten heeft Canada een speciaal programma geïntroduceerd. Nederland en België doen mee aan dat programma, zodat het niet meer nodig is om een visum Canada aan te vragen bij het Canadese consulaat.

eTA is een afkorting voor Electronic Travel Authorization. Dat betekent dat het geen visum is, maar een reistoestemming om naar Canada te mogen reizen. Er wordt streng op het bezit van een eTA Canada gelet. Daarom moeten reizigers al bij het boarden op de luchthaven hun digitale reistoestemming bezitten. Wie dit document niet kan tonen, mag niet mee op de vlucht. Kinderen dienen ook in het bezit van een eigen eTA Canada te zijn.

Er zijn verschillende voorwaarden. Een eTA Canada is altijd vijf jaar geldig. Men mag tijdens deze vijf jaar onbeperkt naar Canada reizen. Wel mag elk bezoek maximaal zes maanden duren. Het paspoort dient nog tenminste één dag geldig te zijn, voordat men weer uit Canada vertrekt.

Het maakt niet uit of men voor een zakenreis, familiebezoek of overstap een eTA Canada aanvraagt. Houd er rekening mee dat de Canadese Immigratiedienst altijd een eTA mag intrekken of verkorten, wanneer hier reden toe is. Bij aankomst moet de reiziger bovendien aan kunnen tonen dat hij al een ticket voor door- of terugvlucht heeft aangeschaft.

De reis mag enkel zakelijk, toeristisch of voor studiedoeleinden zijn. Dat geldt ook voor het bezoeken van familie of vrienden. Een zakenreis is dus toegestaan, maar in dienst treden bij een Canadese werkgever valt hier niet onder.

eTA Canada aanvragen

Een eTA Canada aanvragen kan eenvoudig via onze website. De aanvraag duurt ongeveer 5 minuten en de kosten van een eTA Canada bedragen € 19,95 per persoon. De aanvraag wordt dan handmatig gecontroleerd. Zorg ervoor dat de aanvraag vrij van fouten is, want anders kan dit grote problemen opleveren tijdens de reis.

De aanvraag is te betalen aan de hand van iDEAL, Bancontact of PayPal. Betalen met creditcard is ook mogelijk, maar het is niet noodzakelijk. De aanvraag wordt dan binnen 72 uur verwerkt. Het indienen van een spoedaanvraag is ook mogelijk. Men krijgt dan doorgaans binnen 18 minuten al de eTA Canada toegestuurd per e-mail.

Accommodatie zonder creditcard

Wanneer de aanvraag achter de rug is, kan men zonder creditcard in Canada reizen. Bijvoorbeeld door van tevoren hotels te boeken en deze te betalen via iDEAL of PayPal. We raden een prepaid creditcard aan. Dit is een pas waar men van tevoren geld aan toe kan voegen. Zo kan men toch gebruikmaken van alle mogelijkheden in Canada.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.