Mag ik een studie volgen in Canada met een eTA of moet ik hiervoor een visum of study permit aanvragen? Het hangt ervan af hoelang u wilt studeren of een eTA voldoet. Op deze pagina leest u alles over de regels rondom studeren in Canada.

Studeren in CanadaStuderen in Canada

Altijd een eTA nodig, ook voor studeren in Canada

Elke reiziger die naar Canada vliegt (en geen Canadees staatsburger is) heeft een eTA nodig. Dat geldt dus ook voor reizigers die in Canada willen gaan studeren. Echter, niet iedereen hoeft hiervoor zelf een aanvraag in te dienen. Reizigers die in het bezit zijn van een study permit, zijn meestal automatisch ook in het bezit van een eTA. Die worden sinds 2015 namelijk automatisch toegekend aan iedereen die een study permit van de Canadese overheid ontvangt. Lees ook de eTA voorwaarden.

Meer over het eTA (Canada)

Study permit niet altijd nodig

In tegenstelling tot het eTA Canada is het niet altijd noodzakelijk een study permit te bezitten om te mogen studeren in Canada. Enkel indien het verblijf langer dan zes maanden duurt is een study permit verplicht. De maximale verblijfsduur is dan de tijdsduur van de studie, plus 90 dagen. Indien er studievertraging opgelopen wordt, is het mogelijk een verlenging aan te vragen. Indien de studie eerder is afgerond dan gepland, verloopt de study permit ook eerder (ongeacht de datum die op het permit wordt vermeld).

Study permit aanvragen ingewikkelder dan eTA

Study permit aanvragen ingewikkelder dan eTA
Het aanvragen van een study permit is duurder en neemt meer tijd in beslag dan het aanvragen van een eTA. Zo mag met een study permit alleen worden gestudeerd aan een onderwijsinstelling die op de lijst van ‘Designated Learning Institutions’ (DLI’s) staat. Dat moet u kunnen aantonen door een uitnodigingsbrief van de betreffende onderwijsinstelling te overhandigen bij het aanvragen van de study permit. Omdat dit alles niet verplicht is bij een eTA, wordt aangeraden enkel een study permit aan te vragen indien u langer dan zes maanden in Canada wilt verblijven.

Tijdens de studie in Canada het land verlaten

In bepaalde gevallen kan het noodzakelijk zijn om een nieuw eTA aan te vragen als Canada tussentijds wordt verlaten. Dat is het geval als een nieuw paspoort in gebruik wordt genomen of de naam van de reiziger wijzigt (bijvoorbeeld als gevolg van een bruiloft of echtscheiding).