De kosten van het eTA (digitale reistoestemming voor Canada) zijn afhankelijk van een aantal aspecten. Als u oplet waar en hoe u de aanvraag indient, kunt u besparen op de transactiekosten, koersopslag en aanvraagkosten. De consulaire kosten zijn altijd hetzelfde.

Zelf aanvragen is het voordeligst

De goedkoopste manier om het eTA Canada te verkrijgen, is door zelf een aanvraagformulier in te vullen. Indien u het eTA formulier op deze website invult, kunt u betalen met iDeal of Bancontact. U betaalt dan geen transactiekosten. Ook bespaart dit de koersopslag, die u extra kosten oplevert als u betaalt bij aanvraagdiensten die het eTA laten afrekenen in (Canadese) dollars.

Indien u zelf een aanvraag indient voor uw eTA Canada via deze website en deze betaalt per iDeal of Bancontact, betaalt u een totaalbedrag van €19,95 per reiziger. Dit bedrag is inclusief consulaire kosten en er is dan geen sprake van enige bijkomende kosten. Heeft u het eTA Canada nodig met spoed? Dien dan een spoedaanvraag in, door de optie ‘spoed’ aan te vinken in het aanvraagformulier. Er wordt dan een toeslag gerekend van €5,00 waarna uw eTA Canada gemiddeld na 18 minuten wordt toegekend.

Geen transactiekostenVeilig online betalen, zonder transactiekosten!

eTA aanvragen

Waaruit bestaan de kosten van een eTA aanvraag?

De totale kosten voor het verkrijgen van een eTA zijn opgebouwd uit een aantal losse posten, waaronder consulaire kosten, aanvraagkosten, transactiekosten, wisselkoersfluctuaties en koersopslag, kosten voor handmatige foutcontrole en digitale verwerking/afgifte.

Als u op deze website een aanvraag indient, krijgt u niet te maken met al deze losse kostenposten, maar betaalt u een vast totaalbedrag van €19,95. U vult hiervoor het aanvraagformulier in, u betaalt per iDEAL of Bancontact en u ontvangt vervolgens vanzelf een e-mail met daarin uw eTA Canada. Er komen dus geen extra kosten meer bij als u de €19,95 heeft voldaan. Een ander voordeel van uw eTA Canada aanvragen via deze website is dat u hierbij gratis gebruik kunt maken van een Nederlandssprekende klantenservice. Het is tevens mogelijk te betalen met creditcard of PayPal.


Visum India geen koersopslag bij betaling

Kosten van koersopslag
Het eTA wordt uitgegeven door de Canadese immigratiedienst. Omdat dit een Canadese organisatie is, worden prijzen uitgedrukt in de Canadese Dollar. Als u vanuit Nederland of België een eTA Canada wilt kopen, betaalt u daarom vaak een koersopslag. De hoogte van deze koersopslag is afhankelijk van de door u gebruikte betaalmethode. Het voordeel van het aanvragen van uw eTA Canada via VisumBuitenland.be is dat u kunt betalen in euro’s, waardoor u geen koersopslag betaalt.

Visum India geen koersopslag bij betaling

Transactiekosten bij creditcard, PayPal, iDEAL of Bancontact
Als u via uw creditcard of PayPal betaalt voor uw eTA Canada, worden transactiekosten gerekend die u betaalt bovenop de aanvraag- en consulaire kosten van het eTA. Indien u het eTA via deze website betaalt met iDEAL of Bancontact betaalt u geen transactiekosten. Ook is het gebruik van iDEAL en Bancontact eenvoudiger en veiliger dan betalen met een creditcard.


Aan een eTA aanvraag zijn altijd kosten verbonden. Indien u uw aanvraag via deze website indient betaalt kunt u uw eTA betalen met iDeal of Bancontact en bespaart u additionele transactiekosten.