Wilt u in Canada overstappen op een vlucht naar een ander land? Ook voor een overstap heeft u een eTA nodig. Een eTA Canada aanvragen is niet ingewikkeld en kan geheel online.

OverstappenOok voor een overstap in Canada moet u een eTA aanvragen

Een eTA aanvragen voor uw overstap in Canada

De verplichting om een eTA aan te vragen voor een overstap in Canada, geldt voor alle eindbestemmingen. Het maakt dus niet uit of u bijvoorbeeld vanuit Nederland via een overstap in Canada naar Mexico vliegt, of dat u vanuit Mexico via een overstap in Canada terugvliegt naar Nederland. Wel moet u rekening houden met enkele voorwaarden van het eTA.
Nu een eTA aanvragen voor uw overstap

Ook als u het vliegveld tussendoor niet verlaat

Verlaat u het vliegveld niet tijdens uw overstap in Canada? Dan moet u toch een eTA aanvragen. Met een eTA mag u tot zes maanden in Canada blijven. Daarom mag u het vliegveld tijdens uw overstap altijd verlaten. Bijvoorbeeld voor een overnachting, maar ook voor (een deel van een) vakantie of een zakelijk doel.

Als u alleen een tussenlanding maakt

Er bestaat één uitzondering. Vliegt u naar Canada voor een doorvlucht naar de Verenigde Staten van Amerika en stapt u in Canada niet uit het vliegtuig? Dan heeft u geen eTA nodig. Dit is van toepassing als het vliegtuig alleen stopt om bij te tanken, maar dat komt steeds minder vaak voor. Houd er rekening mee dat u alleen aan boord wordt gelaten als u ook voldoet aan de immigratiewet van de Verenigde Staten. Dat betekent in de meeste gevallen dat u een ESTA voor Amerika moet aanvragen. Landt u in Canada voor een doorvlucht naar Mexico of een ander land? Dan moet u wel een eTA Canada aanvragen.

Het eTA Canada is niet gekoppeld aan één reis

In het aanvraagformulier kunt u niet aangeven wat u in Canada gaat doen. Het maakt voor uw aanvraag niet uit of u een zakelijk of toeristisch reisdoel heeft, of alleen zal overstappen. Een eTA is maximaal vijf jaar geldig voor een onbeperkt aantal reizen. Als u eenmaal een geldig eTA heeft, kunt u het zowel gebruiken voor een overstap in Canada, als voor een zakenreis, of toeristische reis naar Canada.

Wanneer spoedaanraag indienen

Spoedlevering van het eTA voor een overstap
Bent u van plan om al binnen enkele dagen een overstap te maken in Canada? Dan kunt u ook een spoedaanvraag indienen. Spoedaanvragen worden gemiddeld na 45 minuten goedgekeurd. De kosten van het eTA bedragen € 29,95 per persoon. Voor aanvragen met spoed komt daar een toeslag bij van € 17,50 per persoon.


Alternatieven voor het eTA

Heeft u een Canadees visum of paspoort? Of heeft u een Amerikaans paspoort? Dan hoeft u geen eTA aan te vragen. Ook is het aanvragen van een eTA niet nodig als u die al heeft ontvangen bij uw werkvergunning of studievergunning.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,18 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.