Nieuwsbericht | | 24-11-2021 | ±3 minuten leestijd

Canada heeft veel goede universiteiten waar internationale studenten welkom zijn. Voorheen had men alleen een eTA nodig om er maximaal 6 maanden te mogen studeren. Nu is het een stukje ingewikkelder: naast een eTA hebben buitenlandse studenten ook een Study Permit nodig. Lees hier alle regels die van toepassing zijn en hoe u een eTA kunt aanvragen.

Wat is een Study Permit?

Een Study Permit is een document waarmee internationale studenten in Canada kunnen studeren. Belangrijk om te weten is dat een Study Permit geen visum is, maar een aanvullend document voor een eTA Canada. Studenten hebben dus beide toestemmingen nodig om Canada in te mogen en te mogen studeren. Dit is een nieuwe regel die is ingevoerd vanwege het coronavirus, want daarvoor konden studenten ook zonder Study Permit maximaal 6 maanden in Canada studeren als ze aan alle voorwaarden voldeden.

Internationale studenten hebben dus een Study Permit nodig. Deze kost 150 CAD en is geldig voor de gehele lengte van de studie. Als u eerder klaar bent met studeren mag u daarna nog 90 dagen in Canada blijven. Als u toch langer wilt studeren moet u een verlenging aanvragen.

Voorwaarden Study Permit

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat u gaat studeren in Canada. Er zijn enkele voorwaarden waaraan studenten moeten voldoen als ze in Canada willen studeren. Om in aanmerking te komen voor een Study Permit moeten studenten:

  • Ingeschreven staan bij een ‘designated learning institution’. Dit zijn aangestelde scholen en universiteiten die zijn goedgekeurd door de Canadese regering. Deze scholen en universiteiten hebben een speciaal ‘corona readiness plan’ waarbij coronamaatregelen zijn genomen
  • Bewijzen dat ze genoeg geld hebben om alle kosten te kunnen betalen, inclusief collegegeld, levenskosten en reiskosten
  • Geen strafblad hebben
  • Een goede gezondheid hebben
  • Bewijzen dat ze Canada zullen verlaten nadat hun Study Permit verloopt

Werken tijdens de studie

Studeren in Canada met een Study Permit heeft ook voordelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een verlenging aan te vragen om langer in Canada te blijven zonder dat u een geheel nieuwe aanvraag hoeft in te dienen. Daarnaast mogen studenten met een Study Permit tijdens hun studie ook werken in Canada terwijl je studeert. Reizigers die alleen een eTA hebben, mogen niet werken in Canada.

Documenten aanleveren

Tijdens het aanvragen van de Study Permit moeten verschillende documenten worden aangeleverd, zoals een toelatingsbrief van de instelling die een coronaplan hebben, een bewijs van financiële middelen, een scan van een geldig paspoort en twee pasfoto’s. Daarnaast is het mogelijk dat er om aanvullende documenten wordt gevraagd.

Coronamaatregelen bij aankomst Canada

Er gelden natuurlijk ook coronamaatregelen bij aankomst in Canada. Zo moet de educatieve instelling een coronaplan hebben dat voldoet aan de richtlijnen. Dit kan betekenen dat de student 14 dagen in quarantaine moet, zelfs al is diegene volledig gevaccineerd. Er moet ook een negatief testbewijs worden getoond en alle vaccinatiegegevens moeten in de ArriveCAN app staan.

eTA Canada aanvragen

Ten slotte is het belangrijk om een eTA te hebben voordat u van het studentenleven in Canada kan gaan genieten. Mocht u een Study Permit willen aanvragen en die wordt goedgekeurd, dan krijgt u automatisch een eTA toegekend.

Let er wel op dat als u Canada verlaat en u weer terug wilt keren, u een geldig eTA nodig heeft. Het is mogelijk dat uw Study Permit nog wel geldig is, maar uw eTA niet. Als u bijvoorbeeld een nieuw paspoort heeft aangevraagd. Een eTA is makkelijk online aan te vragen via het formulier op deze site. Een eTA is vijf jaar geldig en kost € 29,95 per persoon. Het kan ook gebruikt worden voor toeristische en zakelijke reizen of voor een overstap in Canada. Zolang uw paspoort nog geldig is kunt u een onbeperkt aantal keren naar Canada reizen. Elke keer als u het land ingaat mag u er 6 aaneengesloten maanden blijven. Check altijd of het eTA nog geldig is voordat u vertrekt.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,28 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.