Nieuwsbericht | | 08-04-2019 | ±4 minuten leestijd

Er zijn nog nooit zoveel toeristen naar Canada gereisd als in 2018. Het land mocht maar liefst 21,13 miljoen toeristen verwelkomen, wat het hoogste aantal reizigers ooit is, zegt Destination Canada. Het is het tweede jaar op rij dat Canada het record verbroken heeft. In 2017 kwamen er 21 miljoen reizigers naar het land.

Het ministerie van Toerisme laat weten dat toerisme een belangrijk onderdeel is van de Canadese economie. Nederlandse en Belgische reizigers die naar Canada willen reizen, moeten daarvoor in het bezit zijn van een eTA Canada.

Toerismerecord Canada verbroken

Er waren nog nooit zoveel toeristen in Canada als het afgelopen jaar. Minister van Toerisme Mélanie Joly zegt dat het goed is voor de economie dat er zoveel toeristen naar het land zijn afgereisd. Zo is de toeristische sector in Canada aanzienlijk gegroeid, waardoor ook het aantal banen is toegenomen. Met name families met een middeninkomen profiteren daarvan, stelt de minister.

Het doel van Canada is om in de toekomst een van de meest bezochte landen ter wereld te worden. Volgens Destination Canada werden er het afgelopen jaar 745.300 banen gecreëerd in verschillende regio’s in Canada, wat leidde tot een omzet van 102,5 miljard Canadese dollar.

Passie en toewijding voor toeristische sector Canada

Dat het goed gaat met het toerisme in Canada, komt volgens Ben Cowan-Dewar, voorzitter van Destination Canada, doordat de Canadezen met passie en toewijding bezig zijn het toerisme in Canada te laten toenemen. Er zijn momenteel duizenden Canadezen actief in de toeristische sector. De meeste toeristen in Canada kwamen uit buurland Verenigde Staten.

In 2018 kwamen er maar liefst 6,7 miljoen toeristen uit de Verenigde Staten naar Canada. Dat is goed voor 32 procent van het totale aantal toeristen in Canada. Het land is ook populair onder toeristen uit landen die wat verder van Canada afgelegen zijn. De afgelopen jaren heeft Canada meer geïnvesteerd in het aanleggen van nieuwe vliegroutes naar Canadese luchthavens. De meeste toeristen komen uit Australië, India, Zuid-Korea, Japan, China, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Mexico.

Nederlandse en Belgische reizigers naar Canada

Hoeveel Nederlandse en Belgische reizigers naar Canada vertrokken voor een vakantie of zakenreis, is niet bekend. Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit moeten altijd online een eTA Canada aanvragen. Dat geldt niet alleen voor vakanties en zakenreizen, maar ook voor het bezoeken van familie of studeren. Ook voor het maken van een overstap in Canada is een eTA Canada benodigd. Alleen wanneer men in het bezit is van een Canadees visum of paspoort is het niet nodig een eTA reistoestemming aan te vragen.

Het aanvragen van de digitale reistoestemming is een stuk goedkoper en eenvoudiger dan het aanvragen van een normaal visum Canada. Een eTA Canada aanvragen kan eenvoudig online, terwijl men voor een visum een afspraak moet maken bij het Canadese consulaat.

Een eTA Canada aanvragen

De afkorting eTA Canada staat voor ‘Electronic Travel Authorization’. Het is dus een elektronische reistoestemming om per vliegtuig naar Canada te mogen reizen. De immigratiedienst screent alle aanvragers van een eTA Canada op mogelijke veiligheidsrisico’s. Als men ervan uit gaat dat de reiziger geen bedreiging zal vormen, zal hem/haar een eTA Canada worden toegekend. Het is belangrijk tijdens de aanvraag alle paspoortgegevens correct over te nemen omdat deze gegevens direct gekoppeld worden aan een eTA Canada. Het voordeel daarvan is dat de goedkeuring van de aanvraag ook meteen wordt gemeld bij zowel de luchtvaartmaatschappij als de autoriteiten, waardoor het niet nodig is het eTA Canada te printen.

Een eTA Canada is tot vijf jaar na toekenning geldig. Wel moet men een nieuw eTA Canada aanvragen als het paspoort eerder verlopen is. Men mag tijdens deze vijf jaar een onbeperkt aantal keer naar Canada reizen. Wel mag ieder bezoek maximaal zes maanden duren en moet het paspoort nog tenminste één dag na het vertrek uit Canada geldig zijn.

Moet ik een ticket voor een terugvlucht hebben?

Het is nodig alvorens een eTA Canada aan te vragen te beschikken over een ticket voor een doorvlucht of terugvlucht, aangezien deze als bewijs dient dat men niet illegaal in Canada wil verblijven. Zakenreizen zijn toegestaan met deze reistoestemming, maar men mag niet in dienst treden bij een Canadese werkgever.

Het aanvragen van een eTA Canada kan eenvoudig online, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het aanvragen duurt zo’n vijf minuten. Zorg ervoor dat de gegevens van het paspoort correct worden overgenomen. De aanvraag kost € 29,95 per persoon. Voor minderjarige kinderen is een eigen paspoort en eTA Canada vereist.

Spoedaanvraag eTA Canada

Met spoed een eTA Canada nodig? Normaal gesproken wordt een eTA-aanvraag binnen 72 uur verwerkt. Een spoedaanvraag wordt meestal al na 18 minuten goedgekeurd. De Canadese Immigratiedienst kan echter langer nodig hebben, waardoor we geen garanties op de levertijden geven.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,28 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.