Nieuwsbericht | | 24-02-2023 | ±3 minuten leestijd

Reist u met het vliegtuig naar Canada? Dan heeft u waarschijnlijk geen visum nodig, maar wel een eTA. Deze reistoestemming voor Canada is eenvoudig en snel online aan te vragen en wordt meestal snel toegekend. Is uw aanvraag na 3 dagen nog in behandeling? Lees hier wat u dan kunt doen.

eTA aanvragen: alleen reis- en paspoortgegevens nodig

Mag u naar Canada reizen zonder visum, maar heeft u wel een eTA nodig? Om een eTA-aanvraag in te dienen heeft u alleen uw paspoortgegevens en een aantal reisgegevens nodig. Als u deze reistoestemming ook voor eventuele medereizigers wilt aanvragen, heeft u deze gegevens ook van hen nodig. Op het moment dat u een aanvraag indient, hoeft u nog geen vliegtickets of accommodatie geboekt te hebben. U hoeft zelfs nog niet te weten op welke dag u in Canada zult aankomen. In het aanvraagformulier hoeft u namelijk slechts een verwachte aankomstdatum in te vullen. Komt u uiteindelijk op een andere datum aan? Dat is geen probleem. Na goedkeuring van uw aanvraag hoeft u dit niet door te geven.

Dien de aanvraag op tijd in

Sommige eTA-aanvragen nemen meer tijd in beslag dan gemiddeld. Voor een standaardaanvraag bedraagt de gemiddelde levertijd op dit moment 3 dagen. Ondanks de mogelijkheid voor reizigers om hun aanvraag met spoed in te dienen, is het aan te raden om ervoor te zorgen dat dit niet nodig is. In het geval van een spoedaanvraag, wordt het eTA meestal al binnen gemiddeld 45 minuten toegekend. Dien uw aanvraag echter niet op het allerlaatste moment in. Levertijden kunnen namelijk nooit gegarandeerd worden.

Een enkele keer wordt een eTA-aanvraag door de Canadese immigratiedienst onderworpen aan een steekproefcontrole of wordt er om aanvullende documentatie gevraagd. In zo’n geval kan de verwerking van een eTA-aanvraag langer duren dan gemiddeld. Heeft u uw aanvraag via deze website ingediend en wilt u contact opnemen over de levertijd? Houd er dan rekening mee dat de eerste 5 dagen volgend op uw aanvraag volledig nodig kunnen zijn voor de verwerking door de immigratiedienst. Pas na afloop van deze 5 dagen kan de Canadese immigratiedienst reageren op eventuele vragen van VisumBuitenland.be met betrekking tot uw aanvraag.

Tweede nationaliteit of geboorteland verkeerd ingevuld?

Heeft u een tweede nationaliteit? Houd er bij het indienen van uw aanvraag rekening mee dat het voor het aanvragen van een eTA verplicht is om naast uw geboorteland, ook de eventuele andere nationaliteit(en) die u heeft correct op te geven. Doet u dit niet, dan kan dit voor vertraging zorgen in de verwerking van uw eTA-aanvraag. Twijfelt u of u nog een andere nationaliteit heeft? Zoek dit dan goed uit voordat u uw aanvraag indient.

Het is niet mogelijk een eTA aan te vragen als u in Canada heeft gewoond, maar zich nooit heeft uitgeschreven uit het bevolkingsregister. Als u dit alsnog doet, kunt u daarna wel een aanvraag indienen.

Wat als mijn eTA-aanvraag langer duurt?

Heeft u het eTA Canada via deze website aangevraagd en wacht u al langer dan 5 dagen op goedkeuring? Dan kan VisumBuitenland.be eventueel ondersteuning bieden door namens u navraag te doen bij de Canadese immigratiedienst. Dit is niet mogelijk voor een lopende aanvraag die elders is ingediend. In sommige gevallen volgt hierop een verzoek van de Canadese immigratiedienst om aanvullende gegevens aan te leveren. Als dat zo is, ontvangt u hierover bericht.

Wacht u al meer dan 5 dagen, maar heeft u geen e-mail ontvangen met het verzoek aanvullende gegevens aan te leveren? Dan kunt u nog afwachten. In veel gevallen zal het eTA alsnog worden toegekend. U kunt er ook voor kiezen om in plaats van een eTA een visum voor Canada aan te vragen. Dit doet u bij een zogeheten Visa Application Centre (VAC). Als u in aanmerking komt voor het eTA, wordt het aangeraden om gebruik te maken van deze reistoestemming, tenzij u langer dan 6 maanden in Canada wilt blijven. Het aanvragen van een visum wordt over het algemeen alleen aangeraden als men niet in aanmerking komt voor het eTA.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,28 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.