Nieuwsbericht | | 02-09-2022 | ±3 minuten leestijd

Een van de manieren om in korte tijd meerdere delen van Canada te ontdekken, is het maken van een cruise. Als u niet in het bezit bent van een Canadees of Amerikaans paspoort, heeft u in de meeste gevallen een eTA of visum nodig om Canada in te mogen reizen. Lees hier meer over een cruise naar Canada en het aanvragen van een eTA Canada.

Oost- of West-Canada

De meeste cruisereizen in Canada beperken zich ofwel tot de Oostkust, ofwel tot de Westkust van het uitgestrekte land. In beide gevallen gaat het cruiseschip ook nog langs een paar steden in de Verenigde Staten, of aan de Westkust langs Groenland of zelfs IJsland. Over het algemeen heeft de Oostkust in het geval van een cruisereis meer te bieden, omdat hier meer grote steden te vinden zijn.

In het oosten kunt u uw cruise beginnen in Montreal. Deze wereldstad ligt aan de grote rivier Saint Lawrence die uitmondt in de Saint Lawrencebaai. De rivier stroomt door het Franse deel van Canada, langs Trois-Rivières door naar Quebec waar een bezoek aan het imposante Château Frontenac niet kan ontbreken. Langs de hele kust, net als in Canada zelf, zijn vooral charmante kleinere steden en dorpen te vinden met een soms sprookjesachtige uitstraling. Eenmaal aan wal wachten u vele nationale parken met prachtige en rijke natuurlandschappen, waar u kunt kajakken, hiken, en nog veel meer.

De Westkust van Canada is een stuk korter doordat het tussen Alaska en het vasteland van Amerika ligt. Desondanks valt er genoeg te beleven. Victoria, in Brits-Columbia, staat vol met prachtige Victoriaanse bouwwerken. Een aantal hiervan zijn een waar van architectonisch hoogstandje, zoals de Parlementsgebouwen van Brits-Columbia en het Royal BC Museum. Naast Victoria is Vancouver de bekendste grote stad aan deze kant. In 2010 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden. Wie geen last heeft van hoogtevrees, kan hier een wandeling maken over de Capilano hangbrug, maar de stad telt ook verschillende interessante musea. In Brits-Columbia, en dan vooral vanaf Vancouver Island, is het goed mogelijk om walvissen en orka’s te spotten.

Moet ik een visum Canada aanvragen?

Het is belangrijk om te weten of u een visum of eTA Canada moet aanvragen voor uw cruise door Canada. Voor een toeristisch bezoekje aan Canada dat niet langer dan 6 maanden duurt, kunt u het beste online het eTA Canada aanvragen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken bij de ambassade en het eTA wordt doorgaans al binnen 3 dagen toegekend.

Niet altijd een eTA nodig

Het is niet in alle gevallen verplicht om een visum of eTA Canada aan te vragen. Hieronder wordt in het kort uitgelegd wanneer het aanvragen van een van deze reistoestemmingen wel verplicht is, en wanneer niet.

Als uw cruisereis in Canada begint en u dus eerst met het vliegtuig naar Canada reist, heeft u altijd een visum of eTA Canada nodig. Bij het inchecken op het vliegveld worden alle reizigers gecontroleerd op een geldige reistoestemming en als zij deze niet hebben, zullen ze worden geweigerd als zij deze niet hebben. Het is namelijk niet mogelijk om na aankomst in Canada pas een visum of eTA aan te vragen.

Als uw cruise in een ander land begint, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten van Amerika, dan heeft u geen eTA Canada nodig als u met het cruiseschip vanuit de VS Canada inreist. Alle reizigers die normaal gesproken aan de voorwaarden van het eTA voldoen, hebben geen eTA nodig als ze per trein, auto, of cruiseschip Canada inreizen. Houd er rekening mee dat dit andersom voor Amerika niet geldt; als u een cruise maakt van Canada naar Amerika, heeft u altijd een ESTA Amerika nodig.

Vraag uw eTA Canada aan

Omdat het eTA Canada 5 jaar geldig is, kan deze reistoestemming al ruim voor de geplande reis aangevraagd worden. Met een geldig eTA Canada mag u een onbeperkt aantal keren naar Canada reizen, zolang elk verblijf maximaal 6 maanden duurt. Houd er wel rekening mee dat het eTA aan uw paspoort wordt gekoppeld. Dit betekent dat het eTA alleen 5 jaar geldig blijft als uw paspoort ook minstens zolang geldig blijft. Uw paspoort moet bovendien gedurende het gehele verblijf in Canada geldig zijn, terwijl het eTA enkel geldig hoeft te zijn tijdens het inchecken.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,17 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.