Nieuwsbericht | | 02-09-2019 | ±4 minuten leestijd

Canada zet zich in voor meer toerisme in 2025. De toeristen moeten vooral komen in het laagseizoen. Het land richt zich vooral op internationale toeristen, waarbij er meer dan een miljoen bezoekers naar Canada’s grootste steden getrokken moeten worden.

Het plan om dit te realiseren werd in Montreal onthuld. Het ministerie investeert zo’n 58,5 miljoen Canadese dollars over twee jaar tijd, om zo te zorgen dat er meer toeristische trekpleisters in het land komen. Wanneer men als Nederlandse of Belgische reiziger naar Canada wil reizen, is een eTA Canada nodig. Deze is aan te vragen via VisumBuitenland.be.

Nieuwe strategie voor meer toerisme in Canada

Canada komt met een nieuw plan om voor 2025 25 procent meer toeristen aan te trekken. Daarvoor wordt er 58,5 miljoen Canadese dollar vrijgemaakt. De bedoeling van de investering is om deze uiteindelijk weer terug te verdienen aan toerisme.

Canada wil zich meer richten op de Canadese toeristische trekpleisters en ervoor zorgen dat bezoekers ook graag naar het land reizen wanneer het minder mooi weer is. Drie van de vier internationale bezoekers bezoeken alleen de grootste provincies, zoals Ontario, Brits Colombia en Quebec. Daarnaast zijn Toronto, Vancouver en Montreal in trek.

De bedoeling is volgens minister van Toerisme Mélanie Joly dat er in 2025 sprake is van 25 procent groei. De groei wordt uitgedrukt in verdiensten aan toerisme. Er moet dan zo’n 128 miljard Canadese dollar zijn opgehaald. Daarmee worden dan 54.000 nieuwe banen gecreëerd.

Toerisme en Canada

Afgelopen jaar deed Canada het ook niet slecht als toeristisch land. Het land verwelkomende ruim 21,1 miljoen internationale toeristen. Dat was een verbetering ten opzichte van een jaar eerder, toen er nog 20,9 miljoen toeristen het land bezochten.

Toerisme is een van de belangrijkste pilaren van de Canadese economie. Er wordt jaarlijks zo’n 102 miljard Canadese dollar aan verdiend. Er werken 1,8 miljoen mensen in de toeristische sector en de sector is goed voor twee procent van het bruto nationaal product. Met name in het oosten van Ontario komen veel bezoekers langs voor culinair toerisme, zoals bezoek aan een wijnmakerij.

Reizen naar Canada? Vraag een eTA aan

Ook op reis naar Canada? Dan is het belangrijk een eTA of een visum aan te vragen. Daarvoor hoeft de Nederlandse of Belgische reiziger niet meer naar het Canadese Consulaat. Het is namelijk mogelijk een eTA Canada aan te vragen. Op die manier kunnen reizigers digitaal een reistoestemming voor vertrek aanvragen. Uiteraard mag de douane een visum of eTA bij aankomst nog intrekken, maar in principe is het een digitaal document dat toestemming geeft om naar Canada te reizen.

Een eTA Canada aanvragen is bovendien een stuk eenvoudiger. Het aanvragen van een eTA Canada duurt namelijk slechts vijf minuten en kan gemakkelijk worden afgerekend via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt de visumplicht. Dat betekent dat iedereen die in 2019 of 2020 naar Canada wil vliegen, vooraf een eTA aan moet vragen. Dit geldt niet alleen voor vakanties, maar bijvoorbeeld ook voor het maken van een zakenreis, een studie, bezoek aan familie en dit geldt zelfs voor een overstap in Canada maken. Enkel inwoners van Canada die al een paspoort of visum hebben, hoeven geen eTA aan te vragen.

Het is veel goedkoper om een eTA Canada aan te vragen dan een visum. Voor het visum moet men naar het consulaat, terwijl een eTA gemakkelijk online kan worden aangevraagd. Reizigers die op het vliegveld geen eTA Canada kunnen overleggen, worden bij het boarden in Nederland al geweigerd. Dat geldt dus ook als men enkel een overstap in Canada heeft. Houd daar rekening mee.

Voorwaarden eTA Canada

Een eTA Canada is vijf jaar na toekenning geldig. Als het paspoort eerder verloopt, verloopt een eTA Canada ook. Dat betekent dat er dan een nieuwe reistoestemming moet worden aangevraagd. Men mag onbeperkt Canada in- en uitreizen. Een bezoek mag maximaal zes maanden duren.

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan het visum Canada. Zo mag de Canadese immigratiedienst altijd nog een visum of eTA intrekken of verkorten, als dit belangrijk is voor de veiligheid van het land. Bovendien moet men bij aankomst in Canada al een ticket voor een doorvlucht of retourvlucht kunnen overleggen. Een eTA Canada is alleen bedoeld voor zakenreizen, toeristische reizen, overstap, studiedoeleinden of voor het bezoeken van vrienden en familie.

Het is verboden om in dienst te treden bij een Canadese werkgever, maar het is wel toegestaan op zakenreis te gaan namens een Nederlands of Belgisch bedrijf.

eTA Canada aanvragen

Een eTA Canada aanvragen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week. Het invullen van het aanvraagformulier duurt vijf minuten en wordt daarna doorgenomen op fouten. Het is daarom mogelijk dat men een aantal zaken op de aanvraag moet corrigeren. Toch is het belangrijk ook zelf de aanvraag van een eTA Canada goed te controleren. De aanvraag van een eTA Canada kost € 19,95 per persoon.

eTA Canada met spoed

De aanvraag wordt binnen 72 uur verwerkt. Het wordt aanbevolen een eTA Canada al enkele weken voor vertrek aan te vragen. Met spoed een eTA Canada nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Een eTA Canada wordt dan meestal binnen 18 minuten al toegekend.