Nieuwsbericht | | 02-09-2019 | ±4 minuten leestijd

Canada zet zich in voor meer toerisme, met als doel om gedurende het laagseizoen één miljoen meer internationale toeristen te verwelkomen en om bezoekers verder te laten kijken dan alleen de grootste steden van het land. Het land wil dit alles voor 2025 realiseren.

Onderdeel van het plan om dit te realiseren, dat in Montreal werd onthuld, is dat er in 2 jaar zo'n 58,5 miljoen Canadese dollar zal worden geïnvesteerd in het creëren of verbeteren van de toeristische faciliteiten en ervaringen. Wanneer men als Nederlandse of Belgische reiziger naar Canada wil reizen, is een eTA Canada nodig. Deze is aan te vragen via VisumBuitenland.be.

Nieuwe strategie voor meer toerisme in Canada

Voor 2025 wil Canada 25 procent meer toeristen aantrekken. Daarvoor wordt 58,5 miljoen Canadese dollar vrijgemaakt. De bedoeling van de investering is om deze uiteindelijk weer terug te verdienen uit toerisme.

Canada wil zich meer richten op de Canadese toeristische trekpleisters en ervoor zorgen dat bezoekers ook graag naar het land reizen wanneer het minder mooi weer is. Drie op de vier internationale bezoekers gaan alleen naar de grootste provincies Ontario, Brits Colombia en Quebec, en de meesten daarvan gaan naar de grootste steden: Toronto, Vancouver en Montreal.

De Minister van Toerisme, Mélanie Joly, heeft gezegd dat de bedoeling van de maatregelen op het gebied van toerisme is om de opbrengsten uit het toerisme met 25 procent te laten groeien, wat overeenkomt met een groei tot 128 miljard Canadese dollar. De overheid hoopt op die manier ook 54.000 nieuwe banen te creëren in de toeristische sector.

Toerisme en Canada

Het afgelopen jaar deed Canada het al niet slecht als toeristisch land. Het land mocht ruim 21,1 miljoen internationale toeristen verwelkomen. Dat was een verbetering ten opzichte van het jaar daarvoor, toen er nog 20,9 miljoen toeristen het land bezochten.

Het toerisme is een pijler van de Canadese economie: er wordt jaarlijks zo’n 102 miljard Canadese dollar aan verdiend en er werken 1,8 miljoen mensen in de toeristische sector. De toeristische sector is goed voor twee procent van het bruto nationaal product.

Reizen naar Canada? Vraag een eTA aan

Ook op reis naar Canada? Dan is het belangrijk een eTA of een visum aan te vragen. Daarvoor hoeft de Nederlandse of Belgische reiziger niet meer naar het Canadese consulaat. Het is namelijk mogelijk online een eTA Canada aan te vragen. Op die manier kunnen reizigers voor vertrek digitaal een reistoestemming aanvragen. Het eTA is een reistoestemming voor Canada, waarmee de reiziger toestemming krijgt naar het land te reizen. Bij aankomst kan de douane een visum of eTA nog intrekken, maar als men voldoet aan alle voorwaarden die aan de reistoestemmingen gesteld zijn, zal dit in principe niet gebeuren.

Een eTA Canada aanvragen is een stuk eenvoudiger dan het aanvragen van een visum. Het eTA Canada kan in slechts vijf minuten worden aangevraagd, waarna gemakkelijk kan worden afgerekend door middel van iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Het is bovendien veel goedkoper om een eTA Canada aan te vragen dan een visum. Voor het visum moet men naar het consulaat, terwijl een eTA gemakkelijk online kan worden aangevraagd.

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt de visumplicht. Dat betekent dat iedereen die in 2019 of 2020 naar Canada wil vliegen, vooraf een eTA aan moet vragen. Dit geldt niet alleen voor vakanties, maar bijvoorbeeld ook voor zakenreizen of het volgen van een studie, bezoek aan familie en zelfs voor het maken van een overstap in Canada is een eTA nodig. Enkel personen in het bezit van een Canadees paspoort of geldig visum hoeven geen eTA aan te vragen. Reizigers die op het vliegveld geen eTA Canada kunnen overleggen, worden bij het boarden van de vlucht al geweigerd.

Voorwaarden eTA Canada

Een eTA Canada is tot vijf jaar na toekenning geldig, tenzij het paspoort waarmee het eTA is aangevraagd eerder verloopt. Als het paspoort verloopt, verloopt het eTA Canada ook, en moet er een nieuwe reistoestemming worden aangevraagd. Men mag Canada onbeperkt in- en uitreizen, maar elk bezoek mag maximaal zes maanden duren.

Er zijn een aantal voorwaarden aan het eTA Canada. Zo mag de Canadese immigratiedienst een visum of eTA altijd intrekken of verkorten, als zij hier reden toe zien. Bij aankomst in Canada moet men al beschikken over een ticket voor een doorvlucht of retourvlucht. Een eTA Canada is alleen bedoeld voor zakenreizen, toeristische reizen, het maken van een overstap, het volgen van een studie of voor het bezoeken van vrienden en familie in Canada. Met een eTA mag men niet in dienst treden bij een Canadese werkgever, maar het is wel toegestaan op zakenreis te gaan namens een Nederlands of Belgisch bedrijf.

eTA Canada aanvragen

Een eTA Canada aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het invullen van het aanvraagformulier duurt vijf minuten. Het ingevulde aanvraagformulier wordt automatisch gecontroleerd op veelgemaakte fouten, het kan dus nodig zijn een aantal gegevens te corrigeren. Aangezien niet alle fouten door ons kunnen worden opgespoord, is het altijd erg belangrijk de aanvraag ook zelf goed te controleren. De aanvraag van een eTA Canada kost € 29,95 per persoon.

eTA Canada met spoed

Aanvragen voor een eTA Canada worden normaal gesproken binnen 72 uur verwerkt. Het wordt aanbevolen een eTA Canada al enkele weken voor vertrek aan te vragen. Met spoed een eTA Canada nodig? Doe dan een spoedaanvraag. In het geval van een spoedaanvraag wordt het eTA Canada meestal al binnen 18 minuten toegekend.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,28 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.