Nieuwsbericht | | 10-03-2023 | ±3 minuten leestijd

Op deze website kan het visum voor Australië met een duidelijk aanvraagformulier worden aangevraagd. Dit visum is geschikt voor een vakantie in Australië, maar ook voor een korte studie, vrijwilligerswerk of zakelijke werkzaamheden. Europese reizigers die aan alle voorwaarden voldoen kunnen dit visum aanvragen. Een enkele keer wordt om extra informatie gevraagd.

eVisitor visum aanvragen

Voor het aanvragen van een eVisitor visum moet u uw gegevens op de correcte manier invullen in het online aanvraagformulier, een scan of foto van uw paspoort indienen en de betaling te voldoen. Het is daarbij ook belangrijk dat u aan alle voorwaarden voor het eVisitor voldoet, waaronder de voorwaarde met betrekking tot uw geboorteland en nationaliteit. Let hier vooral op als u een andere nationaliteit en paspoort heeft dan die van het land waar u geboren bent.

Status van uw aanvraag controleren

Als u de visumaanvraag eenmaal heeft ingediend, kunt u de actuele status van uw aanvraag altijd controleren via uw persoonlijke statuspagina. Als er in uw geval actie benodigd is, ontvangt u hiervan altijd een e-mail.

Ziet u bij de statusinformatie met betrekking tot uw aanvraag de melding: “Departmental systems indicate that you are unable to make an application for an eVisitor. Please contact the nearest Office of this department”? Dan is er voor een reiziger binnen de aanvraag waarschijnlijk een verkeerd paspoortnummer ingevuld. Om dit op te lossen is een nieuwe aanvraag nodig.

Verzoek om aanvullende informatie

Het kan voorkomen dat er na het indienen van uw visumaanvraag voor Australië nog extra gegevens of documenten nodig zijn. Dit gebeurt echter alleen als de Australische immigratiedienst iets opmerkelijks aantreft met betrekking tot uw aanvraag. In het geval van een online aanvraag is het vaak voldoende om enkele vragen te beantwoorden over de reis van de reiziger in kwestie. Er kan echter ook om andere gegevens of documenten gevraagd worden. Als het in uw geval nodig is aanvullende documenten aan te leveren, laat VisumBuitenland.be u altijd tijdig weten om welke documenten of gegevens het gaat. Dit gebeurt middels een e-mailbericht.

Extra documenten vanwege de achtergrond van de reiziger

In het online aanvraagformulier voor het visum voor Australië moet u een reeks vragen over uw achtergrond invullen. Heeft u in het verleden een visumaanvraag voor Australië ingediend en al dan niet per ongeluk ingevuld dat u ooit bent veroordeeld? Of heeft u destijds ‘Ja’ geantwoord op de vraag of u in afwachting was van een strafrechtelijke uitspraak? Ook als de antwoorden op alle achtergrondvragen voor uw actuele visumaanvraag ‘Nee’ zijn, kunt u in dit geval om extra documenten worden gevraagd. Het gaat in deze gevallen vaak om een police certificate of penal clearance certificate. Het moet om een officieel document gaan, dat gelegaliseerd en naar het Engels vertaald is. Soms wordt deze verklaring ook wel police clearance of certificate of conduct genoemd.

Bovendien kunt u worden gevraagd aanvullende informatie (character declaration details) aan te leveren over de omstandigheden met betrekking tot een mogelijke veroordeling of misdrijf. In dit geval dient u ook een aantal officiële documenten aan te leveren om uw verklaring te onderbouwen. In het geval van een strafrechtelijke veroordeling kunt u uw visum voor Australië niet via deze website aanvragen. Ook als u een van de andere achtergrondvragen met ‘Ja’ moet beantwoorden, kunt u geen eVisitor aanvragen via deze website.

Welke documenten worden bedoeld?

Voor Nederlandse reizigers wordt met het police certificate de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) bedoeld. Deze verklaring moet dan worden aangevraagd op basis van het screeningsprofiel “Visum en emigratie”. Wordt u voor uw visumaanvraag om deze verklaring gevraagd? Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Australische immigratiedienst. Zoek hiervoor resultaten op basis van de woorden police check. Het police certificate is nodig van het land waarvan u de nationaliteit heeft, maar ook van (alle) andere landen waar u in totaal langer dan 12 maanden heeft gewoond. Bent u ooit veroordeeld in een ander land? Dan is ook de verklaring van dit land nodig.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.